ORIGINALS

Οι καλύτερες διευθύνσεις για ούζο, τσίπουρο και μεζέδες για το καλοκαίρι

Οχτώ, μία προς μία, επιλογές για να νιώσεις σαν να είσαι σε νησί μέσα στην ίδια σου την πόλη.

Κλείσε τα μάτια και φαντάσου ότι βρίσκεσαι με την παρέα σου σε μια ταβέρνα. Περιμένεις τους μεζέδες και τα πιάτα να έρθουν ενώ στο ποτήρι βάζεις πάγο. Η παρέα είναι “σπασμένη” και επιθυμεί η μισή τσίπουρο και η άλλη μισή ούζο. Σερβίρεις έναν προς έναν και αμέσως μετά το τσούγκρισμα και την πρώτη γουλιά αρχίζουν να έρχονται οι μεζέδες. Ξαφνικά νιώθεις το καλοκαίρι να σε έχει κατακλίσει και, πίστεψέ με, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Ούζο  και το Τσίπουρο της Οικογένειας Κατσάρου από τον Τύρναβο. Ακόμα και μέσα στην ίδια σου την πόλη έχεις καταφέρει να νιώσεις μια τόσο καλοκαιρινή και μοναδική στιγμή.

Αν δεν μπορείς να διαλέξεις σε ποια μαγαζιά θα πας για να βιώσεις αυτό το σκηνικό, τότε για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις καλύτερες διευθύνσεις για ούζο, τσίπουρο και μεζέδες που δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Η μόνη σταθερά, που είναι σίγουρο ότι θα ομορφύνει αυτές σου τις στιγμές είναι το ούζο και το τσίπουρο της Οικογένειας Κατσάρου από τον Τύρναβο. Αποστάγματα με ιστορία 160 ετών και γεύση μοναδική. Ευκολόπιοτα, ιδιαίτερα και πολύ μα πολύ γευστικά κρατούν ζωντανή την παράδοση της απόσταξης στην περιοχή του Τυρνάβου. Άλλωστε, μπορεί να μην το ξέρεις αλλά εκεί γεννήθηκε το Ούζο (Θεσσαλικά Χρονικά, 1935) και στην Αποσταγματοποιία Κατσάρος συνεχίζουν να αποστάζουν Τσίπουρο και Ούζο όπως τότε, με την ίδια συνταγή από το 1856. Βλέπεις, μπορεί να περηφανεύεται φουσκώνοντας τα στήθη του ότι είναι το παλαιότερο αποστακτήριο Ούζου της Ελλάδος και του κόσμου.

Πάμε να δούμε όμως σε ποια μαγαζιά της Αθήνας μπορείς να απολαύσεις αυτά τα μοναδικά αποστάγματα.

Σκορπίνα

Όταν έχεις περγαμηνές ποιότητας, όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από διάσημους σεφ, τότε αυτό σημαίνει πολλά. Η Σκορπίνα προσφέρει εξαιρετικά πιάτα, πάντα με σεβασμό στην πρώτη ύλη και τα φρέσκα υλικά, αλλά με μία δημιουργική προσέγγιση. Η ανοιχτή κουζίνα θα σε μαγέψει και ο πάγκος των ψαριών θα σε κάνει να δείχνεις αναποφάσιστος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κάθε πιάτο η τέλεια συνοδεία είναι το ούζο Κατσάρος.

Γρ. Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό

Αφρόψαρο

Τούτο το μαγαζί στο Νέο Ηράκλειο θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Εξαιρετική διακόσμηση η οποία έχει σαν κεντρικό πρωταγωνιστή την ανοιχτή κουζίνα. Το ούζο ή το τσίπουρο Κατσάρος μπορείς να το συνδυάσεις είτε με τα κλασσικά ψαροπιάτα που προσφέρει είτε με τις μοναδικές twist επιλογές. Το βέβαιο είναι ότι θα εντυπωσιαστείς από την πρώτη σου επαφή με το φαγητό του, αφού το ψωμάκι που συνοδεύεται από ταραμά με μελάνι σουπιάς, θα σε αφήσει άναυδο.

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Ηράκλειο

Νησιώτισσα

Δεν είναι τυχαία επιλογή της κοσμικής Αθήνας, επιχειρηματιών και πολιτικών. Όχι ότι αυτό αποτελεί κριτήριο, αλλά σίγουρα είναι ένδειξη ότι στη Νησιώτισσα προσφέρουν υψηλής ποιότητας πιάτα και μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οτιδήποτε επιλέξεις φτιαγμένο σε τηγάνι είναι εγγύηση και καλοφτιαγμένο, αφού αποτελεί το δυνατό χαρτί του μαγαζιού.

Λεωφ. Πεντέλης 168, Βριλήσσια

Verde Papagalo

To Verde Papagalo δεν είναι ένα μαγαζί που ήρθε ουρανοκατέβατο αλλά ένα μαγαζί που άλλαξε ταυτότητα και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρώην Παπαγάλος πριν από τέσσερα χρόνια επέλεξε να κάνει ανακαίνιση και να αλλάξει ρότα φτιάχνοντας έναν κατάλογο με ποιοτικές επιλογές που μπορείς να απολαύσεις σε μια πραγματική όαση. Η συνοδεία του τσίπουρο ή του ούζου Κατσάρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιεροτελεστίας για να περάσεις τέλεια σε αυτό το εστιατόριο.

Αβέρωφ 41, Κορυδαλλός

Μικρές Κυκλάδες

Αν ψάχνεις ένα μέρος που θα σε κάνει να ταξιδέψεις στα υπέροχα και πανέμορφα νησιά των μικρών Κυκλάδων τότε αυτό είναι το ομώνυμο μαγαζί στην Ηλιούπολη. Οι Μικρές Κυκλάδες έχουν φτιαχτεί με περίσσιο σπιτικό μεράκι από τον Αντώνη Κωβαίο με καταγωγή από τη Σχοινούσα, και σε κάθε του έκφανση θα σου βγάλει την μυρωδιά των Μικρών Κυκλάδων. Ένα πραγματικό στέκι και ένας ιδανικός χώρος για να δοκιμάσεις πιάτα κυκλαδίτικα αλλά και το τσίπουρο Κατσάρος.

Πανταζή 56, Ηλιούπολη

Ο Καραβίδας

Αν είσαι απαιτητικός ψαροφαγάς τότε έχεις επισκεφτεί τον Καραβίδα πολλές φορές. Η ευγένεια του προσωπικού, το πάντα φρέσκο ψάρι του, οι πεντανόστιμες συνταγές και φυσικά οι ποιοτικές του καραβίδες, που είναι το σήμα κατατεθέν του, θα σε κάνουν να τον αγαπήσεις αν δεν έχεις πάει ακόμα. Όμως ο Καραβίδας δεν μένει μόνο εκεί, αλλά έχει εξαιρετικές επιλογές και σε κρεατικά. Και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα γλυκά του. Θα σου μείνουν αξέχαστα.

Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία

Ouzo PLUS

Εκεί στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Κορυδαλλό, βρίσκεται ένα μεζεδοπωλείο που φέρνει άρωμα και γεύσεις θάλασσας στην πόλη με τον πιο αυθεντικό και ποιοτικό τρόπο. Εδώ, θα απολαύσεις ούζο και τσίπουρο Κατσάρος συνοδεία εκλεκτών μεζέδων και θαλασσινών. Και αν είσαι τυχερός, θα τα βιώσεις όλα αυτά ακούγοντας ζωντανή μουσική. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις για να νιώσεις καλοκαιρινές διακοπές μέσα στην πόλη;

Πλ. Ελ. Βενιζέλου 7-13, Κορυδαλλός

Ιωλκός

Αν ρωτήσεις τους νότιους που πάνε για ψάρι και μεζέδες, τότε η απάντηση κατευθείαν είναι στον Ιωλκό στη Γλυφάδα. Ολόφρεσκα ψάρια, αυθεντικοί άνθρωποι και υπέροχος χώρος συνθέτουν έναν συνδυασμό που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Άλλωστε το όνομα παραπέμπει στην Μέκκα του τσιπουράδικου, το Βόλο, αφού αυτό ήταν το αρχαίο του όνομα. Από εδώ δεν θα γινόταν να λείπει και το αυθεντικό ούζο Κατσάρος αλλά και το τσίπουρό του, τα οποία δημιουργούν έναν επικά καλοκαιρινό συνδυασμό με κάθε ένα από τα πιάτα του μαγαζιού.

Ζέππου 15, Γλυφάδα