ORIGINALS

Οι πετσέτες θαλάσσης που θα σε κάνουν να την ‘τυλίξεις’

Σε χαμηλή τιμή, για όλα τα γούστα, μαζί με τις 'οδηγίες χρήσης' τους στην παραλία.

Όλες αυτές τις ημέρες στο μυαλό μου στριφογυρνάει μανιωδώς εκείνο το “Και πού να πιάσουν οι ζέστες” της γιαγιάς μου και της γιαγιάς σου και όλων των γιαγιάδων αυτού του τόπου. Όχι για το λόγο που φαντάζεσαι. Δηλαδή και γι αυτόν, αλλά κυρίως στέκομαι στην κυριολεξία του πράγματος.

 

Παίζουν δεν παίζουν, κάπου πρέπει να πάμε για μπάνιο. Σε κάποια παραλία, κοντινή ή μακρινή, πρέπει να απλώσουμε την πετσέτα μας.

Nef Nef Sign 13,60€ από 17€ >

Για το καλό. Και γιατί ο χειμώνας που έρχεται δεν προμηνύεται ότι θα είναι και ο πιο εύκολος του κόσμου. Επειδή δεν μπορώ όμως και τις κινδυνολογίες, σε καλώ να το δούμε αισιόδοξα το πράγμα. Το χειμώνα τον περιμένουμε στην Ελλάδα. Όχι στο Game of Thrones. Σκέψου να ήμασταν στη θέση των Στάρκ.

*πιάνει λαιμό, σιγουρεύεται ότι βρίσκεται στη θέση του

Viopros 7,60€ από 9,50€ >

Όπως έλεγα λοιπόν, δεν πρέπει για κανένα λόγο να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφήσει το καλοκαίρι να χαθεί. Ευτυχώς, το ημερολόγιό μας γράφει μέσα Ιουλίου και όχι Οκτωβρίου. Οπότε υπάρχει ελπίδα (κάπως δυσοίωνο αυτό το σλόγκαν στις μέρες μας, αλλά ας όψεται).

Nima Laguna Beach Maui 15,60€ από 19,50€ >

Έχεις χρόνο επομένως και να βγεις στην παραλία και να παίξεις τις ρακέτες σου και να ρίξεις το μπαλάκι δήθεν τυχαία σε εκείνη την παρέα κοριτσιών με εκείνη την κοπέλα που σου τράβηξε το βλέμμα και έχασες προηγουμένως το κάρφωμα. 

Just Polo 33€ >

Κάπου εδώ, έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: “Είσαι καλά οργανωμένος ώστε να την καλέσεις στην πετσέτα σου;” Όσο το σκέφτεσαι, σημειώνω ότι γράφω πετσέτα και όχι ξαπλώστρα γιατί ίσως δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα. Και δεν το λέω καθόλου μίζερα. Απλώς υπάρχουν πολλά πράγματα πιο ενδιαφέροντα και χρηστικά πράγματα να ξοδέψεις τα λεφτά σου. Θέλω να πιστεύω ότι συμφωνούμε σε αυτό.

Blues Towels 20,30€ από 29€ >

Σου δίνω λίγο ακόμα χρόνο να το σκεφτείς, εξηγώντας σου τι εννοώ με το “καλά οργανωμένος”: Όπως δεν καλείς στο σπίτι σου μία γυναίκα -και οποιονδήποτε άνθρωπο- αν αυτό δεν είναι συγυρισμένο και περιποιημένο, στην ίδια λογική δεν την προσκαλείς και στην πετσέτα σου, αν αυτή δεν είναι:

α) καθαρή

β) δεν θα πω στυλάτη, θα πω “τραβηχτική”

 

Blues Towels 27,30€ από 39€ >

Η πετσέτα εν προκειμένω, είναι ο χώρος σου. Το “σπίτι” σου. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Οι γυναίκες κοιτάμε τέτοιες λεπτομέρειες.

Quiksilver 28€ από 35€ >

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στη μάρκα. Μία πετσέτα -όπως και κάθε άλλο αξεσουάρ- μπορεί να είναι ωραία και στυλάτη χωρίς να έχεις ξοδέψει μία περιουσία για να την αποκτήσεις.

Anna Riska 12€ από 15€ >

Από την άλλη, υπάρχουν και επώνυμες πετσέτες θαλάσσης που χωρίς να θεωρούνται φθηνές, δεν κοστίζουν και τα μαλλιά της κεφαλής σου.

Just Polo 33€ >

Σε αυτό το σημείο, θέλω να σου δώσω την εξής συμβουλή: Είτε επιλέξεις μάρκα είτε όχι, φρόντισε το σχέδιο και το χρώμα να ανταποκρίνονται στο στυλ σου και το στυλ του μαγιό σου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος αν είσαι αθλητικός τύπος να έχεις μία πετσέτα σούπερ κυριλέ.

Just Polo 25,90€ από 38€ >

Είναι άσχημος συνδυασμός και δεν εκτιμάται από κανέναν. Όπως επίσης, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πάρεις μία πετσέτα που δεν την “τραβάει” το δέρμα σου. Ωραίο το φαίνεσθαι, αλλά να μπορεί και να τη χρησιμοποιήσεις.

Superdry 29,40€ από 42€ >

Προσοχή, προσοχή: Οτιδήποτε και αν επιλέξεις σε σχέδιο, χρώμα, ποιότητα, φρόντισε να είναι μονή. Σαν το στρώμα της Βουγιουκλάκη ένα πράγμα. Διπλή πετσέτα σημαίνει “Μόλις χώρισα”. Δεν τη λες και γυναικοπαγίδα.