ORIGINALS

Οι πιο άκυρες Παγκόσμιες Ημέρες εκεί έξω

Ημέρα Χελώνας, Heavy Metal και Σέρφινγκ. Όρεξη να υπάρχει και φαντασία.

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τη σημασία κάποιων Παγκόσμιων Ημερών, τις οποίες άλλωστε έχουμε τιμήσει πολλές φορές κι εμείς εδώ στο Oneman με βίντεο κι αφιερώματα.

Παγκόσμιες Ημέρες μεταξύ άλλων κατά του AIDS, κατά του ρατσισμού και κατά του καρκίνου, σπουδαίες ημέρες που λειτουργούν τόσο συμβολικά, όσο και ουσιαστικά, αφού προσφέρουν την ευκαιρία να σκεφτείς κάποια πράγματα και να δράσεις.

Υπάρχουν όμως και κάποιες Παγκόσμιες Ημέρες οι οποίες σε κάνουν να απορείς με τη χρησιμότητά τους. Ημέρες που σκέφτεσαι ότι λογικά μπήκαν με βύσμα στη σχετική λίστα, ή απλά έπρεπε να συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός Παγκοσμίων Ημερών και τελευταία στιγμή άρχισαν να βάζουν μέσα όποια ημέρα πρόλαβε να κάνει αίτηση.

Όσο να πεις, μια μικρή ειρωνεία στο να ακολουθεί την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αυτή του σέρφινγκ, μπορείς να την εντοπίσεις. Εμείς, εντοπίσαμε μερικές άκυρες Παγκόσμιες Ημέρες ακόμη.

Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal

Πότε: 13 Φεβρουαρίου

Μία μόλις ημέρα πριν τον Άγιο Βαλεντίνο. Μεταξύ μας, αν ένα είδος μουσικής την αξίζει, είναι η heavy metal.

Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού

Πότε: 21 Φεβρουαρίου

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τους ξεναγούς θα γνωρίζαμε πολύ λιγότερα πράγματα για τις πόλεις και τα αξιοθέατα τα οποία επισκεπτόμαστε, όμως απ’ αυτό μέχρι το να έχουν τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα, υπάρχει μια μικρή απόσταση.

Οι φήμες ότι εκείνη την ημέρα μαζεύονται όλοι σ’ ένα μουσείο, φοράνε τις ειδικές συσκευές που μεταφράζουν και πίνουν μέχρι το πρωί χορεύοντας και ουρλιάζοντας πληροφορίες σε όλες τις γλώσσες, προς το παρόν διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών

Πότε: 6 Μαρτίου

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει κινούνται κι αυτοί οι άνθρωποι απ’ τις καρέκλες τους, έστω και μια φορά το χρόνο.

Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας

Πότε: 20 Μαρτίου

Πρόσεξε, όχι αστρονομίας, αστρολογίας. Δεν φτάνει δηλαδή που κυκλοφορούν γύρω μας άνθρωποι που απορρίπτουν άλλους ανθρώπους λόγω ζωδίων ή αιτιολογούν τη διάθεσή τους εξαιτίας ενός πλανήτη που μπήκε στον Ερμή (κι αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν κανονικά), πλέον προσφέρουμε και μια Διεθνή Ημέρα για να τους νομιμοποιήσουμε.

Ποιος ξέρει με πόσες ευνοϊκές προβλέψεις εξαγοράστηκε αυτή η συμφωνία. Η Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο με δυνατή ανάγνωση ζωδίων με τους διονυσιασμένους πιστούς να φορούν την αυθεντική στολή του Νίκου Χορταρέα.

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Πότε: 21 Μαρτίου

Την ίδια ημέρα είναι κι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, προφανώς κι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο ημερών.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Πότε: 2 Μαΐου

Η συγκεκριμένη δεν είναι και τόσο άκυρη ημέρα, όμως ήθελα να την αναφέρω για να υπογραμμίσω ότι ακολουθεί την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης. Όλοι μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε πώς γεννήθηκε η συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, σχεδόν βγήκε αβασάνιστα θα έλεγε κανείς.

Παγκόσμια Ημέρα  Χελώνας

Πότε: 23 Μαΐου

Δεν έχουν άλλα κι άλλα ζώα, αλλά η χελώνα ναι, γιατί όχι;

Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)

Πότε: 20 Ιουνίου

Τη συγκεκριμένη ημέρα, χιλιάδες συμπατριώτες μας ξεχύνονται στις παραλίες και κάνουν σερφ: δηλαδή στέκονται με το μαγιό τους δίπλα στις σανίδες τους και πίνουν μπύρες, παριστάνοντας κάθε τόσο ότι τους βάζουν κερί.

Ευρωπαϊκή Ημέρα δράσης ‘Συλλογής Πλαστικών Καπακίων’

Πότε: 5 Ιουλίου

Οι μέρες δεσίματος κορδονιών, κουρέματος μπαλακίων τένις και παρακολούθησης μπογιάς που στεγνώνει σε τοίχους είναι κοντά αδέρφια.

Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων

Πότε: 30 Ιουλίου

Προφανώς αυτοί που διαχειρίζονται τα ‘συστήματα’, διαχειρίζονται και το σύστημα των Παγκοσμίων Ημερών, διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω πώς βρέθηκε εδώ αυτή η ημέρα.

Παγκόσμια Ημέρα Προς Τιμήν Της Αμερικανικής Σειράς ‘Pretty Little Liars’ (λολ)

Πότε: 11 Αυγούστου

Ναι ΟΚ, τρολιά στην ελληνική Wikipedia προφανώς (έχει πάρα πολλές μέσα η σχετική σελίδα με τις Παγκόσμιες Ημέρες), αλλά επειδή ανήκω στο κλειστό κλαμπ των 4 Ελλήνων που παρακολουθούν τη σειρά, έπρεπε να το βάλω. Πάντως απ’ την Ημέρα Αστρολογίας παραμένει σοβαρότερη.

Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

Πότε: 13 Αυγούστου

Οι δεξιόχειρες γιατί δεν γιορτάζουν, τι ρατσισμός είναι αυτός;

Διεθνής Ημέρα Πειρατικής Ομιλίας (Υπάρχει, αλήθεια)

Πότε: 19 Σεπτεμβρίου

Τζόνι Ντεπ, τις υπόλοιπες 364 ημέρες μπορείς να μιλάς κανονικά.

Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Πότε: 30 Σεπτεμβρίου

Intenational Translation Day. Journée internationale de la traduction. Día Internacional de la Traducción.

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου

Πότε: 15 Οκτωβρίου

Λογικά πρόκειται για κάποια Ινδιάνα.

Διεθνής Ημέρα του Αφεντικού

Πότε: 16 Οκτωβρίου

Ναι, μόνο μία είναι, ΟΚ. (συγγνώμη, ξύπνησε ο αριστερός μέσα μου).

Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

Πότε: 19 Νοεμβρίου

Μάλλον επειδή είναι η μόνη που τις καθαρίζουν.

Ημέρα Βιομηχανοποίησης της Αφρικής

Πότε: 20 Νοεμβρίου

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, άνθρωποι από άλλες ηπείρους πάνε στην Αφρική και χτίζουν μυστικά εργοστάσια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού

 

Πότε: 21 Νοεμβρίου

Στα ελληνικά χάνει λίγο την αξία της, αφού στα αγγλικά είναι η σπουδαία ‘World Hello Day’. Μια παγκόσμια ημέρα που μας υπενθυμίζει την αξία του να χαιρετάς.

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Πότε: 11 Δεκεμβρίου

Βουνού. Όχι Βουνών. Φήμες λένε ότι ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος μαλώνουν για το ποιο από τα δύο εννοεί ο ποιητής.