ORIGINALS

Οι χιουμοριστικές σελίδες που πρέπει να ακολουθείς

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος παρουσιάζει και σου προτείνει έξι ακόμη λόγους να 'καείς' μπροστά από την οθόνη.

Το ίντερνετ είχε ξεκινήσει διαφορετικά. Απόκοσμοι ήχοι στην άκρη του μόντεμ για να μπούμε -κάποια στιγμή , κάποτε – στο nba.com και να χαιρόμαστε για το πως η πληροφορία είναι στην άκρη του χεριού μας. Μετά mIRC, winamp, msn, αθλητικά και Hi5, για να έρθει η επανάσταση την προηγούμενη δεκαετία.

Με το χιούμορ όμως; Τι γινόταν; Πάλι καλά που υπήρχαν τα βιντεάκια στο YouTube (μπορείς για παράδειγμα να βλέπεις για μέρες μόνο με νερό και ξηρά τροφή τα stand-up του Louis CK) και το Twitter. Οι ατάκες σε 140 χαρακτήρες ήταν τόσο αστείοι που έγιναν συνθήματα σε τοίχους και πλημμύρισαν τον κυβερνοχώρο (όπως έλεγαν στο Tron). Το Facebook όμως; Πολύ πίσω.

Όχι πια. Πλέον υπάρχει πολύ χιούμορ εκεί έξω. Σελίδες που αφοσιώνονται σ’ αυτό ακριβώς. Τύποι με αρκετά καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα για να κάνουν σκοπό της ζωής τους να μας κάνουν να καίμε τις ώρες μας μπροστά από μια οθόνη, κλαίγοντας από τα γέλια. Γιατί τελικά αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά του ίντερνετ στον κόσμο μας, αυτό το να εδώ λίγο να ανοίξω και πάω για ύπνο και καταλήγεις σαν τον απέθαντο να κοιμάσαι το ξημέρωμα χαζεύοντας το ένα post μετά το άλλο.

Παράδειγμα η παρακάτω λίστα. Ορισμένες σελίδες που έχουν πραγματικά πολύ πλάκα (με την τριανταφυλλική τουλάχιστον έννοια). Υποκειμενικά κριτήρια πάντα. Τα παράπονα σας στο Oneman.

Αρκάς

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από την Α-Β του χιούμορ, που κανονικά θα έπρεπε να είναι το “Ω”, αν θυμηθούμε ότι καθιερώθηκε από την τελευταία σελίδα του “Ε”. Ο Αρκάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ και αρκετούς μήνες σχολιάζει την επικαιρότητα (και όχι μόνο), ποστάροντας τα δικά του κόμιξ στο Facebook. Η σελίδα του μετράει 21.000 likes.

Το μενού περιλαμβάνει καινούργιες προσθήκες όπως “Τα Ζώα Πολιτικά”, θέμα επικαιρότητας (όπως τώρα ο καινούργιος χρόνος που αλλάζει, η αλλαγή ώρας κτλ), αλλά και guest εμφανίσεις από τα παλιά, όπως το σπουργίτι από τις “Χαμηλές Πτήσεις”.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Μια σελίδα tribute στον μεγάλο ηγέτη, σ’ αυτόν τον μικρό θεούλη από την Κορέα. Η θεματολογία, βέβαια, δεν περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν (όχι ότι θα ‘χαμε πρόβλημα μ’ αυτό), αλλά σχολιάζει την ελληνική επικαιρότητα, με memes-φωτιά.

Άκουσα για την προαιρετική κατάταξη γυναικών.

Posted by Κιμ Γιονγκ Ουν on Monday, December 28, 2015

Καληνύχτα με μια σκέψη μου

Posted by Κιμ Γιονγκ Ουν on Friday, November 6, 2015

Πάτα το κουμπί Κιμ…

Κλαρινογαμπρός

Δεν. Μπορώ. Με. Κλαρινογαμπρό. Πρόκειται για μια από τις πιο δραστήριες σελίδες, με συχνές ανανεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται συνεχώς δουλίτσα. Εμπεριέχει τα αγανακτησμένα ξεσπάσματα του λαϊκού παιδιού, φωτογραφίες από κλαρινογαμπρούς ανά την επικράτεια, τα άπαντα του Κώστα Σόμμερ (είναι για τον Κλαρινογαμπρό, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν -καλή ώρα- για τους Κορεάτες) και κυρίως μηνύματα που έχουν στείλει οι λεγόμενοι “γυπαετοί” σε κορίτσα, ορισμένες φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν ακόμη και σε σχόλια φωτογραφιών στο Facebook.

ΚΑΡΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΗΜΙΩ ΛΑΪΚΩ ΠΕΔΗ ΣΑΣ ΠΗ ΕΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΤΑΙΛΗΚΩ ΚΙΠΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΣΗΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΕ ΛΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟ…

Posted by Κλαρινογαμπρός on Sunday, December 27, 2015

 

ΚΑΝΕ ΜΕ ΑΤΤ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΚ

Κουραφέλκυθρα – δεν είναι καν λέξη

Δεν είναι καν λέξη. Είναι τα κόμιξ ενός εξαιρετικού δημιουργού, του Αντώνη Βαβαγιάννη. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικοί αγαπημένοι πρωταγωνιστές, αλλά και αυτοτελή επεισόδια. Αιμίλιος, Ζοζεφίνα, κύριος Κλιάφκας και το αγαπημένο (προσωπικά) CSI Πλατείας Βάθυς…

Επειδή τελευταία κυκλοφορεί ένα αντίστοιχο meme, μην ξεχνάτε: Το διαβάσατε πρώτα στα Κουραφέλκυθρα!

Posted by Κουραφέλκυθρα – Δεν είναι καν λέξη on Saturday, January 2, 2016

 

Πως το λένε αυτοί οι νέοι; LoL

Ancient Memes

Κάποιοι καμμένοι τύποι είχαν την καμμένη ιδέα να “υποτιτλίζουν” αρχαίους αμφορείς, εικόνες τις μυθολογίες και παλιούς πίνακες. Και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό…

Ούτε ιερό, ούτε όσιο; Check

Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου

Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Αλλά πραγματικά… Κάποιος τυπώνει άσχετες ατάκες σε φωτογραφίες του Ελύτη και είναι εξοργιστικά αστείο.

 

Αίσχος.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλες σελίδες εκεί έξω. Κάποιες θα είναι πιο αστείες (για κάποιους) από άλλες. Η ουσία, όμως, είναι ότι υπάρχουν τύποι εκεί έξω που έχουν πάρει πολύ σοβαρά αυτό το πράγμα.

Τους ευχαριστούμε.