ORIGINALS

Όχι άλλο Πουλάκι Τσίου

Με την ίδια φωνή, αγανάκτηση, πόνο, οργή που ο Άγγελος Κρεούζης φωνασκούσε 'όχι άλλο κάρβουνο'.

Αυτό το φιάσκο με το Πουλάκι Τσίου που απειλεί και καταφέρνει να μας καίει 10-15 εγκεφαλικά κύτταρα ανά ακρόαση δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Παλιότερα το λέγανε Gummy Bear, πιο παλιά το καμουφλάρανε ως Dolly’s Song. Η ουσία παραμένει η ίδια. Το Πουλάκι Τσίου είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι μας ψεκάζουνε. Και ότι μας αρέσει. Ότι ΣΑΣ αρέσει.

Να, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, η Πόπη Τσαπανίδου διαβάζει κάτι στην εκπομπή της που περιέχει το ζευγάρι λέξεων ‘πουλάκι’ και ‘τσίου’ πάνω από 10 φορές. Ζαλίζομαι, βρίζω, είναι λες και τρώει τα μέσα μου το πολυνησιακό σκουλήκι. ΣΚΟΤΩΣΤΕ αυτό το το αναθεματισμένο πουλί. Ευχαριστώ.

 

Παρότι είμαι δεδομένα φιλόζωος, έχω μεγαλώσει με τρία σκυλιά, ένα κοτέτσι με 6 κότες, άπειρες, γάτες, καναρίνια, χρυσόψαρα -όχι δεν με λένε Μόγλη, απλά η γιαγιά είχε μεγάλη αυλή-, η στιγμή που το τρακτέρ που κάνει βρουμ βρουμ ισοπεδώνει το πουλάκι που κάνει τσίου στο δάπεδο είναι μια στιγμή νίκης, λύτρωσης. Μια θεία παρέμβαση. Βέβαια, για να φτάσεις στην κορύφωση, πρέπει να υποστείς 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα εγκεφαλικού τηγανίσματος. Συνολικά δηλαδή 160 δευτερόλεπτα. Ε όχι, το 166 είναι έξω από την πόρτα μου.

 

Το βασικό πρόβλημα με το συγκεκριμένο πτηνό, όπως και με το Gummy Bear, είναι πως προσκολλούνται ανησυχητικά πολύ στο κεφάλι. Τόσο πολύ που την ώρα που ο διευθυντής σου εξαίρει τις επιδόσεις σου στις door-to-door πωλήσεις, εσύ μπορεί να του λαλήσεις ‘το πουλάκι τσίου’ χωρίς συγκεκριμένο λόγο, αυτός να απαντήσει ανάλογα και η στιγμή να γίνει ό,τι πιο άβολο συνέβη το 2012.

Αυτή η πάμφθηνη μελωδία άτυχου τσιφτετελιού περασμένης ώρας στο Σιδεράδικο που σκόνταψε πάνω στον Panjabi MC την ώρα που έτρωγε φαλάφελ στο Λονδίνο και αυτή η άθλια φασόν πιξελιασμένη φωνή Η/Υ είναι συνώνυμα με τον ερχομό του Αντίχριστου και ένας ασφαλής τρόπος να περάσουν χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις τα νέα μέτρα. Θέλω να δεις μαζί μου τα γεγονότα:

Το βίντεο του ‘Πουλάκι Τσίου’ ανέβηκε στο Youtube στις 5 Νοεμβρίου και το Μνημόνιο 3 ψηφίστηκε δύο μέρες μετά.

 

Αυτές οι τακτικές αποχαύνωσης της μάζας έχουν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα και έχουν στηλιτευτεί από τον Μάνο Χωριανόπουλο στο News247. Όταν τον Μάρτιο του 2010, ο τσάρος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνε το πρώτο πακέτο μέτρο που θα μας γλίτωνε από το Μνημόνιο 1, κυκλοφορούσε το πρώτο dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, που γράφουν και κάτι τοίχοι στο Χαλάνδρι.

Από την άλλη, έχουμε και τον ευτελισμό της τέχνης της μουσικής. Ένα κάτι σαν τζινγκλάκι που καταργεί τα είδη και αρέσει στους πάντες, που σε λίγο θα το παίζουν στο W και που σε ακόμη πιο λίγο θα αναγκάσει τον Παντελίδη να σβήσει τους uploading λογαριασμούς του στο ίντερνετ. Μια προκάτ μπούρδα που, αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε από την Ιταλία, και φυσικά υιοθετήσαμε και στην Ελλάδα.

 

Φτάνει αγαπητέ. Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση, ας σαμποτάρουμε το πουλάκι, ας φτιάξουμε περισσότερα τρακτέρ στην τελική. Ανάπτυξη δεν θέλουμε;

Και μη χειρότερα να λες

Ο εκνευρισμός που μας έχει προκαλέσει αυτή η μαζική υστερία είναι τόσο παροιμιώδης που όμοιά του samples και χιτάκια, τα οποία κατά καιρούς μας αναγκάζουν να πετάμε τα παπούτσια μας στην τηλεόραση, μας φαίνονται καλύτερες ιδέες από το Πουλάκι Τσίου. Μην πας μακριά.

 

Ο εμετός που προέκυψε από τη συνεργασία του Gummy Bear (αυτοπροσώπως) με το παριζάκι Υφαντής και τα κουπλέ ‘θα’ μαι καλό παιδί, άριστος μαθητής’ από την επίσης ψεύτικη, α λα Stephen Hawking φωνή, ναι, ήταν καλύτερη ιδέα.

Σε λίγο θα μας πλασάρουν μια γλάστρα που τραγουδάει Bon Jovi με ρεψίματα πριν το ρεφρέν και θα πανηγυρίζουμε. Το θέμα είναι να μην χαθούν οι αντιστάσεις μας. Αν τα θεωρήσουμε όλα αστεία, θα μας πάρει το ρέμα -πουλάκι μου, δεν είναι ψέμα-. (Ωχ, συγνώμη γι’ αυτό, το έγραψα, δεν μπόρεσα να κρατηθώ).

Στο τέλος της ημέρας, δεν γίνεται να απορείς πώς δυσκολεύεσαι να σταματήσεις να καταπίνεις ξηρούς καρπούς ή να φας μόνο ένα πατατάκι Pringles, ενώ αφήνεσαι πλήρως σε αυτήν την ένρινη λαίλαπα. Ο στόχος είναι το μυαλό σου. Αν θες να ακούσεις κάτι ελαφρύ, δοκίμασε τα τίμια Ζουζούνια. Κι αυτά για ζωάκια τραγουδάνε.

(αδερφός και ο Ψαλιδοχέρης)

Ελάτε να μιλήσουμε για το Τσίου the movie στο @illanastasiadis