ORIGINALS

Πόσο γκομενοπαγίδα είναι ο σκύλος σου;

Μία εκπαιδεύτρια σκύλων αναλύει αυτό το τετράποδο όπλο που έχεις στη μάχη των σχέσεων.

Είσαι νέος, ωραίος (ή όχι και τόσο), ελεύθερος και ω του θαύματος, έχεις και σκύλο. Για σένα γράφω λοιπόν, για να σου πω αν δεν το έχεις ήδη διαπιστώσει, ότι ναι μερικές κοπέλες λιγώνονται λίγο παραπάνω στην θέα συγκεκριμένων σκυλιών. Και μην μου πεις ότι δεν έχεις ήδη ακούσει αυτά τα χαριτωμένα επιφωνήματα «Τι γλυκούλι!» καθώς περνάς δίπλα τους με τον σκύλο σου.

Ένας σκύλος μπορεί να ανεβάσει όχι μόνο τις κατακτήσεις αλλά και την αυτοπεποίθησή σου. Για να σε διαφωτίσω λίγο παραπάνω θα παραθέσω μια λίστα με κάποιες από τις καλύτερες ράτσες και κατηγορίες σκύλων που λειτουργούν ως γκομενοπαγίδες.

Κατηγορία πρώτη: Κάθε είδους κουτάβι

 

Ποια κοπέλα μπορεί να αντισταθεί στην θέα ενός κουταβιού; Ποια είναι αυτή που δεν θα πετάξει έστω ένα «Ωωωωω!!» μπροστά σε ένα χνουδωτό τετράποδο μωρό; Είναι νόμος. Όλα τα κουτάβια αποτελούν την υπέρτατη και πιο διαχρονική γκομενοπαγίδα από όλες. Και αν δεν με πιστεύεις, δοκίμασε να βγεις έξω με το κουτάβι σου, φορώντας γαλότσες, μποξεράκι και φανέλα. Βέβαια με αυτή την αμφίεση δεν ξέρω πόση προσοχή θα πάρεις εσύ μετά, πάντως σίγουρα θα σε σταματήσουν για να ασχοληθούν με το κουτάβι που βγάζεις βόλτα.

Κατηγορία δεύτερη: Τα ημίαιμα

 

Στην δεύτερη θέση για μένα προσωπικά, βρίσκονται παντός τύπου ημίαιμα τετράποδα. Πριν βιαστείς να αναρωτηθείς τι λέω, “πως είναι δυνατόν” και λοιπά, σου έχω έτοιμους τους λόγους για τους οποίους τα ημίαιμα καταλαμβάνουν αυτή την θέση. Γιατί φίλε σκυλοπατέρα, τα ημίαιμα συνήθως κουβαλούν και μία δακρύβρεχτη ιστορία. Από κάπου το υιοθέτησες (και μπράβο σου), από κάπου το μάζεψες, από κάπου σίγουρα πάντως το έσωσες. Πουθενά δεν πωλούνται ημίαιμα. Οπότε αυτομάτως δείχνεις στην κοπέλα το ποιόν σου. Χωρίς πολλά λόγια, της δείχνεις την ευαίσθητη και μεγαλόψυχη πλευρά σου. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να συγκινήσει όποια δεσποσύνη βρεθεί μπροστά σου.

Κατηγορία τρίτη: Τα Beagle

 

Έχω παρατηρήσει ότι έχουν κάτι το ακαταμάχητο για σχεδόν όλες τις γυναίκες. Θες λίγο τα μακριά αυτιά, το όχι πολύ μεγάλο αλλά ούτε μικρό σουλούπι τους και τα μάτια που είναι σαν να σε παρακαλάνε διαρκώς; Μάλλον όλα αυτά μαζί. Πάντως σίγουρα δεν περνάς ποτέ απαρατήρητος αγαπητέ ιδιοκτήτη ενός beagle.

Κατηγορία τέταρτη: Κάτι σε μπεζ

 

Να ξέρεις γενικώς ότι οποιαδήποτε απόχρωση λευκού ή μπεζ σε σκυλιά τραβάει τις γυναίκες. Έτσι λοιπόν, εδώ θα αναφερθώ στα δημοφιλή Labradors ή Golden Retrievers. Η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε αρκετά χρόνια πριν, με την γνωστή σε όλους διαφήμιση με τα χαρτιά υγείας. Έκτοτε παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις προτιμήσεων και γυναικείου λιγώματος. Όταν είναι κουτάβια δε, μπορεί να μαζευτεί διαδήλωση γυναικών γύρω σου.

Κατηγορία πέμπτη: Τα λυκόσκυλα

 

Για αυτές που ξέρουν, η θέα ενός Γερμανικού Ποιμενικού προκαλεί τον ίδιο θαυμασμό και λίγωμα με μια σικάτη και ακριβή τσάντα. Εγγυημένα αποτελέσματα κατακτήσεων, απλά πρέπει πλέον να κάνω έναν διαχωρισμό στο είδος των γυναικών που θα προσελκύσεις. Άλλη είναι η γυναίκα που θα αναγνωρίσει το μεγαλείο ενός λυκόσκυλου και άλλη αυτή που θα δει απλά έναν όμορφο σκύλο. Και οι δύο πάντως θα κοιτάξουν.

Κατηγορία έκτη: Τα παρεξηγημένα Pit Bulls

 

Επειδή ξέρω ότι το περιμένεις τόση ώρα, εδώ σίγουρα βάζω τα ελαφρώς παρεξηγημένα Pit Bulls. Και σε αυτή την κατηγορία φυσικά χρειάζεται μία διευκρίνιση ως προς το είδος των γυναικών που θα σε πλησιάσουν χωρίς να φοβηθούν. Ορισμένοι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας, για να αναπληρώσουν κάποιες δικές τους αδυναμίες, φρόντιζαν να δίνουν σε αυτά τα υπέροχα σκυλιά μια τρομακτική όψη και μία εξίσου τρομακτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να τους κολλήσει η ταμπέλα των άγριων σκυλιών. Εσύ, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το κάνεις αυτό. Και εφόσον δεν θα το κάνεις, να είσαι σίγουρος ότι πολλά γυναικεία χέρια θα θέλουν να χαϊδέψουν και να επαινέσουν το όμορφο πιτμπουλάκι που έχεις δίπλα σου.

Κατηγορία έβδομη: Μικρά αλλά θαυματουργά

 

Αυτή την θέση νομίζω, την μοιράζονται εξίσου τα Γαλλικά Bulldogs και τα Boston Terrier αφού μοιάζουν αρκετά (εκτός από το ύψος). Αρκετός κόσμος μάλιστα τα μπερδεύει μεταξύ τους, ειδικά όταν τα Boston είναι ακόμα κουτάβια. Αποτελούν σίγουρους μαγνήτες χαδιών και κολακευτικών σχολίων αφού είναι μικρά στο μέγεθος και “γλυκούλικα” στο μάτι. Δεν χάνεις καμία κατηγορία γυναικών μαζί τους.

Κατηγορία όγδοη: As big as it gets

 

Το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να συγκρατήσεις αυτή την ράτσα έξω στο δρόμο. Μεγάλος Δανός ή Μολοσσός. Ένα υπέροχο και επιβλητικό, μόνο και από το μέγεθός του να το δεις δηλαδή, ζώο. Σίγουρα θα σε κοιτάξουν όπου και να πας. Σίγουρα θα θέλουν να το χαϊδέψουν και να σε ρωτήσουν την ηλικία του. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για γυναίκες. Α αυτό είναι δικό σου θέμα. Κάνε εσύ τον διαχωρισμό εδώ. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησα όμως.

Θα μπορούσα να συνεχίσω την λίστα αλλά προτίμησα να σου αναφέρω τις πιο (κατά την άποψή μου) διάσημες και εγγυημένες ράτσες ως προς τα αποτελέσματά τους στο γυναικείο φύλλο.

Τι; Το σκυλί σου δεν ανήκει σε μία από αυτές τις κατηγορίες; Δεν πειράζει. Να θυμάσαι ότι πάνω απ όλα εμείς οι γυναίκες πέφτουμε για την φιλοζωία σου και όχι για την ράτσα του σκύλου σου…

* Η Μαριλένα Σαρίδη είναι μία εξαιρετική εκπαιδεύτρια σκύλων. Περισσότερα για εκείνη και την εκπαίδευση σκύλων στην σελίδα της στο Facebook ή στο Happy Dog Trainer.