ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Πρωινό ή βραδινό σεξ;

Η ορεξάτη συντακτική ομάδα του ΟΝΕΜΑΝ απαντά σε ένα ακόμα καίριο, πάντα επίκαιρο, δίλημμα.

Το πρωί, ανάμεσα στους καφέδες και τα πρωινά, με την τσίμπλα στο μάτι, και με όλη τη μέρα ακόμα μπροστά μας; Ή το βράδυ, κλείνοντας επιτυχημένα μια σπουδαία μέρα; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα. Η συντακτική ομάδα του ΟΝΕΜΑΝ το αναλαμβάνει κι αυτό.

Πες μας τη δική σου γνώμη και μετά διάβασε τις απαντήσεις μας.

Πρωινό ο Πάνος Κοκκίνης

Πρωινό γιατί η φύση, αν είσαι άντρας, σου δίνει ένα χεράκι βοηθείας. Πρωινό γιατί το παιδί δεν έχει ξυπνήσει ακόμη. Και, αν δεν το ξεχειλώσεις τελείως με τον θόρυβο, δεν θα σε πάρει είδηση ποτέ. Κρίμα δεν είναι πέρα από τα λεφτά του παιδικού να ψάχνεις να βρεις και παιδο-ψυχολόγο; Πρωινό γιατί μετά έχεις φουλ δικαιολογία να φας ένα γερό πρωινό. Μιλάμε για κανονικό. Με αυγά, bacon και τέτοια. Πρωινό γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου. Με το καλημέρα δηλαδή αισθάνεσαι ζωντανός. Ότι, πριν ο κόκορας λαλήσει, έχεις ήδη καταφέρει κάτι. Πρωινό γιατί το βράδυ είσαι πτώμα. Εκτός και αν είσαι ελεύθερος και άνεργος ή φοιτητής. Τότε σε παίρνει άνετα για βραδινό. Αν και, μεταξύ μας, το μεσημεριανό είναι πάντοτε πιο γλυκό.  

Πρωινό ο Ηλίας Αναστασιάδης

Τι να πούμε για τον βραδινό εαυτό μου; Τίποτα να μην πούμε. Μπορεί μια στο τόσο να έχω τις δυνατές μου βραδιές, ήτοι ξενύχτι μέχρι τις 5 το πρωί μάλλον επειδή δουλεύω κι όχι επειδή παρτάρω, αλλά η καλύτερή μου φάση -σαν άνθρωπος- είναι μισή ώρα αφού ξυπνήσω. Γι’ αυτό κάνω τις δουλειές του σπιτιού το πρωί και όχι το απόγευμα ή το βράδυ. Το σεξ δεν είναι δουλειά του σπιτιού, αλλά γράφοντας αυτήν την πρόταση, δεν είμαι σίγουρος κιόλας. Τέλος πάντων, το σεξ είναι μια απόλαυση και αργά το βράδυ η μεγαλύτερη απόλαυση που ξέρω είναι ο ύπνος. Δεύτερο στην κατάταξη έρχεται το binge-watching μιας σειράς. Το σεξ κλείνει τη δεκάδα. Ενώ το πρωί, αχ αυτό το πρωί. Η ενέργεια αναβλύζει, η όρεξη μπαίνει στο δωμάτιο μαζί με τον φρέσκο αέρα. Ξεκινάς με σεξ και φτιάχνει όλη σου η μέρα. Συγγνώμη, αλλά το πιο δύσκολο που μπορείς να με βάλεις να κάνω το βράδυ είναι να μείνω ξύπνιος μετά το σεξ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είμαστε παιδαρέλια πια.

 

Βραδινό ο Μάνος Μίχαλος

Καλό το πρωινό και χρήσιμο ορισμένες φορές για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καλή ψυχολογία, αλλά όπως λέει και ένας στίχος “η νύχτα θέλει έρωτα και πράγματα αφανέρωτα”, γιατί το βράδυ γίνονται τα ωραία, τα περίεργα, αυτά για τα οποία μπορεί να ντρέπεσαι ή να αρνείσαι τη μέρα, όμως το βράδυ τα θέλει ο κώλος σου (εδώ η χρήση του κώλου γίνεται ως τεχνικό χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας). Δεν θα πω όχι σε πρωινό σεξ (σόρι κιόλας), αλλά το βράδυ μου πάει περισσότερο, θεωρώ ιδανικότερες τις συνθήκες, τις οσμές, το φωτισμό και την ατμόσφαιρα. Αν θες μαλίστα, να σου πω και ακριβώς σημείο της βραδιάς, ήμουν πάντα υπέρα και με τα δύο χέρια και τα δύο (;) πόδια, ενός σεξ που γίνεται το ξημέρωμα μετά από μια καλή νυχτερινή διασκέδαση, κάπου εκεί στις 5 όπου ακόμα δεν έχει βγει ο ήλιος, αλλά η νύχτα ετοιμάζεται για αναχώρηση. Νύχτα στήσου (ή στύσου;) λοιπόν.

 

Πρωινό η κατάλαβα-ότι-μιλάμε-για-φαγητό Έρρικα Ρούσσου

Και, ακόμα γελάω. Και ναι, Ηλία Αναστασιάδη μπορείς να γελάς ακόμα και εσύ γιατί πράγματι διαβάζοντας: «Πρωινό ή Βραδινό» το μυαλό μου πήγε στο φαγητό και όχι στο σεξ. (Πιστεύω ότι έκανα για μία ακόμη φορά τον συνάδελφο Κώστα Χρήστου περήφανο) Ας επιστρέψουμε ωστόσο στο πρόγραμμά μας και ας αιτιολογήσω τη -δεύτερη για σήμερα- επιλογή μου. Πρωινό λοιπόν. Γιατί είναι είναι πιο απρόσμενο. Είναι κάτι σαν αρπαχτή (η αρπαχτή ειδικά στις μεγάλες σχέσεις λειτουργεί απείρως διεγερτικά-trust me). Θα μπορούσα να πω επίσης ότι δεν υπάρχει ώρα για το σεξ αρκεί αυτό να μην είναι σε κρεβάτι αλλά μετά το πρώτο μου κείμενο aka επιλογή δεν αντέχω να γράψω κάτι άλλο. (Το) τερμάτισα.

–ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ! Α ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΡΙΚΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ–

 

Βραδινό η Έρρικα Ρούσσου

Γιατί ο χρόνος που έχεις το πρωί για φαγητό είναι εκνευριστικά πιο περιορισμένος. Γιατί με την τσίμπλα στο μάτι δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να μαγειρεύεις (τι εννοείς δεν θα έχει αυγά το μενού; Ότι τύπου διαλέγουμε μεταξύ βρώμης και μπέργκερ και υπάρχει ελπίδα να κερδίσει η βρώμη;). Και, γιατί -θέλω να πιστεύω ότι- δεν είμαστε πρωταγωνιστές στη διαφήμιση του Βιτάμ. Άσε που είναι και το άλλο: Ναι, δεν λέω υπέροχο να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ωραίο πρωινό. Αλλά η δική μου ερμηνεία στο «ωραίο» συνεπάγεται ότι στο τραπέζι υπάρχει από κέικ και κρουασάν μέχρι αυγά ομελέτα και scrambled-δεν-ξέρω-να-το-λέω-μόνο-πώς-να-το-τρώω. Κοινώς, μία που θα φας και μία που θα πέσεις σε κόμμα για ένα δίωρο μέχρι να χωνέψεις. Πού το είδατε εσείς οι από πάνω το «ξεκινάει καλά η ημέρα σου»;

–ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ–

Πρωινό ο Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Το ιδανικό πρωινό δεν συγκρίνεται με το ιδανικό βραδινό. Το ιδανικό πρωινό είναι αυτό που ξεκινάς την μέρα σου χαλαρός ενώ δεν δουλεύεις μετά. Κάνεις την πρώτη “γυμναστική” και μετά για μπάνιο. Τρως την πρωινάρα σου -τώρα μιλάμε για φαγητό Έρρικα- διαβάζοντας την εφημερίδα που πήρες το προηγούμενο βράδυ. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες. Γενικά είσαι ένας άρχοντας όταν ξεκινάς την μέρα σου έτσι. Περπατάς στον δρόμο μετά και σου έρχεται έτσι λίγο να χοροπηδήσεις -αλλά δεν το κάνεις, βλέπει κόσμος-. Ενώ το βραδινό είναι το κλείσιμο της μέρας. Μετά δεν έχει τίποτα άλλο παρά ύπνο. Ίσως το ότι το -ιδανικό- πρωινό είναι σπάνιο μπορεί να το εξιδανικεύει στο μυαλό μου. Ίσως επειδή μοιάζει μακρινό η γυναίκα που θα το κάνεις να μην βρει μια στιγμή γκρίνιας. Αλλά δεν πειράζει, για μια ουτοπία ζούμε.

 

Βραδινό ο Γρηγόρης Μπάτης

Όταν θα φτάσω στο σημείο να προτιμώ το πρωινό σεξ, όλα θα έχουν τελειώσει. Θα έχω μπει στην λεωφόρο ρουτίνας και γυρισμός δεν θα υπάρχει, ούτε καν παράδρομος.  Γιατί στο δικό μου το μυαλό, το πρωί είναι για τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, τις εξετάσεις, τα σχολεία, τις κηδείες και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τα “πρέπει” και τις δυσκολίες. Το βράδυ είναι η φάση η καλή. Το βράδυ βγαίνεις για να διασκεδάσεις, το βράδυ βλέπεις αδελφούς (αυτούς που θέλεις δηλαδή) και όχι συναδέλφους (αυτούς που θες ή δεν θες), το βράδυ πίνεις, τραγουδάς και καταλήγεις στο κρεβάτι μ’ εκείνη που θες.  Και το βασικότερο, το κάνεις όπως και όση ώρα θες. Το βράδυ δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, δεν έχεις κανέναν να σ’ ενοχλεί (εκτός κι αν είσαι πατερούλης), κανέναν να σε βιάζει (εκ του βιάζομαι και όχι εκ του βιασμού) και κανέναν να καθορίζει τη ζωή σου. Η νύχτα είναι η ξελογιάστρα όπως έλεγε ο Βασίλης (ο) Καρράς, η νύχτα έχει σεξουαλική ατμόσφαιρα όπως έγραψε ο Μάνος (ο) Μίχαλος. Και θα σου πω και κάτι άλλο, να το κρατήσεις σφιχτά ωσάν φυλαχτό: Η τελευταία σκέψη της ημέρας επηρεάζει τον ύπνο και ο ύπνος επηρεάζει το ξεκίνημα της (επόμενης) μέρας σου. Και εδώ που τα λέμε, υπάρχουν καλύτερες σκέψεις απ’ αυτές που γίνονται μετά το σεξ; Όσο νυχτώνει λοιπόν…

 

Βραδινό ο Θανάσης Κρεκούκιας

Ξεκινώ με μια μεγάλη, τεράστια υπόκλιση στην Έρρικα για το φαγητό. Έπος! Και στα δικά μας τώρα. Βραδινό γιατί καταρχήν υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αποκλείουν το πρωινό. Το πρωί είναι για καφέ, για τσιγάρο, για καμιά ανατολή, για ξημέρωμα μετά από κραιπάλη με τους φίλους. Και σε τελική ανάλυση, αν έχεις ξενυχτήσει με το κορίτσι και φτάσει το πρωί, τότε είσαι για ρομάντζες και όχι για σπάτουλες. Δεν γίνεται να βγαίνει ο ήλιος κι εσύ να λες “τι σου κάνω μάνα μου”. Γιατί αν το κάνεις αυτό, τότε και η άλλη με το δίκιο της θα σου πει “χάρη σου κάνω ρε σούργελο”. Το πρωί απλώνεις βούτυρα και μαρμελάδες στο ψωμάκι, δε μελώνεις για σφεντάν. Πλένεις πρόσωπο, πλένεις δόντια και κοιτάς να πάρεις τα ίσια σου. Δεν είναι σινεμά που η λεγάμενη και ο λεγάμενος είναι “ατσαλάκωτοι”, χτενισμένοι στην πένα, έτοιμοι για όλα, παρουσιάστε, επιθεώρηση, παρών, κρακατόα. Όχι. Αντίθετα, το βραδινό έχει γούστο. Πρώτον, γιατί έχει διάρκεια. Σούρουπο, βραδάκι, βράδυ, νύχτα. Πολλές ώρες για να αποφασίσεις. Έχει μυστήριο, έχει επιλογές, έχει κρεβάτι, παραλία, βουνό, λίμνες, ποτάμια, διάσελα, δέντρα, θάμνους, συστάδες, χαράδρες, αυτοκίνητο, ξενοδοχείο, αστέρια, φεγγάρια, σκοτάδια, μπαρ, ξύδια, ρούκουνες, καραπιπερίμ, σεκερίμ, άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ, αν καταλαβαίνετε τί θέλω να πω. Το σεξ δεν είναι χυμός πορτοκάλι, είναι κοκτέιλ. Και η νύχτα το κάνει εκρηκτικό. Οπότε βραδινό. Αλλά προσοχή. Αν σας τύχει το πρωί, απορρίψτε ότι διαβάσατε εδώ και πεταλώστε τον τζίτζικα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλιώς θα σας πουν μαλάκες και είναι κρίμα, γιατί το μεν χερογλύκανο είναι διαθέσιμο 247, το δε “κοκό” όχι. Καλά να περάσετε και ποτέ μην ξεχνάτε τον γλάρο που παραμονεύει.

Πρωινό ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ήμουν σε μία (σοβαρή) συνάντηση όταν άρχισα να βλέπω στο κινητό μου να έρχονται τα email της Έρρικας και των υπολοίπων που τρόλαραν την Έρρικα για το λάθος της. Και ήθελα να βουτήξω από τον τέταρτο. Θα συνεχίσω λέγοντας ότι οι πρωινές σηκωμάρες (δεν υπάρχει καλύτερη έκφραση, συγγνώμη, υπάρχουν χειρότερες και πλέον ακριβείς) προέρχονται από την επιθυμία προς διούρηση και όχι από την επιθυμία για sex. Οπότε να μην τις περηφανευόμαστε και πολύ ως φύλο. Από κει και πέρα νομίζω πλέον έχω μια προτίμηση στο πρωινό γιατί συνήθως συνοδεύεται από το να μείνεις στο κρεβάτι, να μιλήσεις, να ξανακοιμηθείς, να χουζουρέψεις και γιατί όχι να μην σηκωθείς παρά μόνο γιατί θες να φας κάτι. Θα μου πεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα και αν. Ειλικρινά μεταξύ πρωινού και βραδινού sex τις καθημερινές δεν θα διαλέξω γιατί μου κάνει αρκετά παρόμοιο. Και στο κάτω κάτω της γραφής, sex είναι, αν το κάνεις με τον άνθρωπο που θες, ωραίο θα είναι. Βράδυ – πρωί.

ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ… ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ 62,5%

Είτε μιλάμε για το πρωινό σεξ και ό,τι προτερήματα έχει αυτό, είτε για το πρωινό σκέτο (βούτυρα, κρουασανάκια κλπ), η επιλογή μας είναι αυτή. Για μια σωστή καλημέρα ρε αδερφέ.