ORIGINALS

Ranking: Οι αντρικές δουλειές που χρειάζεται ο κήπος σου

Καθάρισμα, κλάδεμα, σκάψιμο. Βάζουμε σε σειρά σκληρότητας όλες τις εργασίες που πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις τον κήπο των ονείρων σου.

Σε όλες μας τις παιδικές ζωγραφιές, όταν σχεδιάζαμε το σπίτι μας, βάζαμε πάντα καμινάδα, έναν φωτεινό ήλιο και φυσικά έναν κήπο με γκαζόν, στον οποίο καθόταν η οικογένεια πιασμένη χέρι-χέρι.

Το γεγονός ότι στην πραγματικότητα μέναμε στην Κυψέλη και φυσικά δεν είχαμε ούτε τζάκι, ούτε την παραμικρή υποψία κήπου, μικρό ρόλο έπαιζε, αφού κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φαντασία ενός παιδιού.

Εκείνο που δεν γνωρίζαμε τότε, είναι πως για να φτιάξεις έναν κήπο σαν αυτόν που ζωγραφίζαμε, με το τέλειο γκαζόν, τις κρεμαστές γλάστρες και τις λιμνούλες του, πρέπει να ιδρώσεις. Ο τέλειος κήπος δεν είναι εύκολη υπόθεση κι οι δουλειές που απαιτούνται είναι ζόρικες.

Για να καταλάβεις για πόσο ζόρι μιλάμε, είπαμε να τις κατατάξουμε όλες με σειρά δυσκολίας, για να ξέρεις τι σε περιμένει. Μην αποθαρρύνεσαι πάντως, όσες δυσκολίες και να συναντήσεις, η Leroy Merlin θα σε βοηθήσει να βρεις όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι ώστε η δημιουργία του κήπου των ονείρων σου να έρθει όσο πιο εύκολα και οικονομικά γίνεται.

8. Πότισμα

Μακράν το πιο εύκολο. Βέβαια για να φτάσεις να ποτίζεις σημαίνει ότι έχεις ήδη φτιάξει τον κήπο σου, αλλά αυτή την λεπτομέρεια την προσπερνάμε. Εκτός από το πότισμα του γκαζόν και όλων των υπόλοιπων λουλουδιών του κήπου ή της βεράντας σου, το νερό θα είναι πολύτιμος σύμμαχος σου και για το καθάρισμα των εξωτερικών χώρων, μια διαδικασία η οποία επίσης είναι εύκολη και γίνεται ακόμη ευκολότερη με τα κατάλληλα εργαλεία.

Το απαραίτητο εργαλείο: Πλυστικό υψηλής πίεσης.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να αρχίσεις να πετάς αφηρημένος νερά μέσα στο σπίτι.

7. Κούρεμα γκαζόν

Ας μην κοροϊδευόμαστε, δύσκολο δεν το λες. Κρατάς τη μηχανή που κόβει το γκαζόν και απλά κάνεις βόλτες στον κήπο σου. Αυτά που οι μηχανές ξεφεύγουν και τρέχουν σαν τρελές μόνες τους συμβαίνουν μόνο στα καρτούν.

Το απαραίτητο εργαλείο: Χλοοκοπτική μηχανή.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να βαρεθείς πριν τελειώσεις και να μην είναι κομμένο σε όλες τις πλευρές του κήπου ίσα.

6. Τακτοποίηση

 

Όχι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Βλέπεις, δεν γίνεται να έχεις έναν πανέμορφο και στημένο κήπο 12 μήνες το χρόνο κι όλα τα αντικείμενα όπως τα έπιπλα, το μπάρμπεκιου και τα εργαλεία πρέπει κάπου να αποθηκευτούν. Και δυστυχώς, η τακτοποίηση στους αποθηκευτικούς χώρους δεν θα γίνει μόνη της, αφού απαιτεί κουβάλημα και σωστή ταξινόμηση ώστε να βρίσκεις γρήγορα αυτό που ψάχνεις.

Το απαραίτητο εργαλείο: Ράφια.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να στριμώξεις όλα τα πράγματα σε μια αποθήκη και να μην την ξανανοίξεις ποτέ.

5. Τοποθέτηση Λιπάσματος

Τη διαδικασία σαν διαδικασία δεν τη λες και πολύ δύσκολη, όμως επειδή περιλαμβάνει την επαφή σου με το λίπασμα, αυτόματα ο δείκτης της δυσκολίας ανεβαίνει εντυπωσιακά. Αν θέλεις πάντως το γκαζόν σου να αντέξει, είναι όσο απαραίτητη διαδικασία όσο το πότισμα κι η εξαέρωση.

Το απαραίτητο εργαλείο: Γάντια.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να κουβαλήσεις μερικές δυσάρεστες μυρωδιές.

4. Όργωμα του εδάφους

 

Τι νόμιζες, ότι μόνο στα χωράφια οργώνουν το χώμα; Όχι βέβαια, πριν την σπορά, για να φύγουν τα αγριόχορτα και να αναμιχθούν στο χώμα τα συμπληρώματα και τα λιπάσματα, πρέπει να οργώσεις, όπως κάθε αγρότης που σέβεται τον εαυτό του. Με τα εργαλεία και τις συμβουλές των ειδικών στα Leroy Merlin πάντως, θα δεις ότι τα πράγματα στον κήπο σου είναι αρκετά πιο απλά απ’ ότι σ’ ένα χωράφι.

Το απαραίτητο εργαλείο: Σκαπτικό.        

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να παρασυρθείς και να αρχίσεις να φυτεύεις ντομάτες.

3. Τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου εξωτερικού χώρου

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν. Για να βάλεις μόνος σου ξύλινο δάπεδο στον εξωτερικό σου χώρο, χρειάζονται και τα κατάλληλα εργαλεία και οι απαραίτητες γνώσεις. Μην ανησυχείς πάντως, αφού οι ειδικοί του κήπου στα καταστήματα Leroy Merlin είναι εκεί για να σου δώσουν τα φώτα τους και να σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τον κήπο σου σύμφωνα με το μπάτζετ σου.

Το απαραίτητο εργαλείο: Δισκοπρίονο.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να βάλεις στραβά τις σανίδες.

2. Τοποθέτηση αυλόπορτας

 

Ας πάμε πάλι πίσω στη ζωγραφιά που έκανες μικρός. Πες αλήθεια. Κάθε φορά, έφτιαχνες και μια μικρή πορτούλα και έναν φράκτη γύρω από τον κήπο, γιατί ο κήπος ήταν φτιαγμενος με κόπο για να τον χαίρεται η οικογένεια με τα τεράστια κεφάλια κι όχι ο κάθε περαστικός. Δίκαιο. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις πώς θα περιφράξεις τον κήπο και πώς θα βάλεις την καγκελόπορτα. Αν πάλι δεν ξέρεις, είπαμε, ξέρεις πού να απευθυνθείς.

Το απαραίτητο εργαλείο: Σφυρί.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Να μείνεις κι εσύ απ’ έξω.

1. Κλάδεμα με αλυσοπρίονο

 

Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις για την επιλογή αυτή. Αν έχεις χειριστεί ποτέ αλυσοπρίονο, ξέρεις. Θέλει δύναμη, τεχνική και στιλ για να κόψεις κλαδιά και ξύλο. Μην βλέπεις πόσο εύκολα το χειρίζονται όλοι οι πρωταγωνιστές στα θρίλερ, είναι κόλπα του σινεμά αυτά.

Το απαραίτητο εργαλείο: Αλυσοπρίονο.

Τι μπορεί να πάει στραβά: Αν έχεις δει μερικές ταινίες παραπάνω, ξέρεις.

Τώρα που ξέρεις τη σειρά δυσκολίας, το επόμενο βήμα για να αποκτήσεις εύκολα και οικονομικά τον κήπο ή τον εξωτερικό χώρο των ονείρων σου είναι να απευθυνθείς στους ειδικούς του Leroy Merlin για όλες τις συμβουλές και τα εργαλεία που θα χρειαστείς.