Υπολοχαγός Νατάσσα/FINOS FILM
QUIZ

Σου δίνουμε τη σύνοψη, βρίσκεις ποια ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι;

Τεστάρουμε τις γνώσεις σου στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μέσα από ένα quiz σχετικό με ταινίες εκείνης της περιόδου.

Μετά το έκτακτο που κάναμε για την ιστορία και την 28η Οκτωβρίου, επιστρέφουμε στα κλασικά quiz του OneMan για το Σαββατοκύριακο. Αυτή τη φορά οι ερωτήσεις θα είναι γνώσεων και θα αφορουν τον ελληνικό κινηματογράφο. Για την ακρίβεια, τη λεγόμενη χρυσή εποχή του.

Το αν είναι πράγματι χρυσή εκείνη η εποχή για τον κινηματογράφο της χώρας δεν το γνωρίζω. Ομολογουμένως πάντως, ήταν μία περίοδος για την οποία ακόμη και σήμερα, δεκαετίες μετά, μιλάμε. Ωστόσο, ας προχωρήσουμε στα του ίδιου του quiz.

Παρακάτω θα βρείτε 10 ερωτήσεις που ουσιαστικά αποτελούν τη σύνοψη για 10 διαφορετικές παλιές ελληνικές ταινίες. Κάποιες από αυτές κωμωδία, κάποιες δράμα. Άλλες πασίγνωστες και πολύ εύκολες και άλλες λίγο πιο ψαγμένες. Σε κάθε περίπτωση, κάτω από κάθε σύνοψη θα βρείτε τρεις προτεινόμενους τίτλους ταινιών. Αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να εντοπίσετε τη μία σωστή απάντηση.

Αργότερα, ανάλογα με τις απαντήσεις σας θα σας κατατάξουμε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Τον βαθύ γνώστη των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, σε αυτόν που ψιλοξέρει τι γίνεται και σε εκείνον που δεν έχει ιδέα. Για να σας δούμε.