ORIGINALS

Sports Outfit: Ντύσου για γυμναστήριο

Μία δημοσιογράφος στηρίζει την απόφασή σου αυτή η χρονιά να έχει στο πρόγραμμά της και γυμναστική και σου δίνει όλες τις στιλιστικές και πρακτικές συμβουλές ώστε να τα καταφέρεις και να μην τα παρατήσεις μετά από ένα μήνα.

Θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το κείμενο με το κλισέ ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του γυμναστηρίου. Από σεβασμό στο Μάρτιο, όμως, τον πλέον μήνα του “ξεκινάω γυμναστήριο” δεν θα το κάνω.

Το κομμάτι που αντιπροσωπεύει ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου δεν είναι άλλο από την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Σεπτέμβρης ακολουθεί των ημερών που πέρασες σε μία παραλία χαζεύοντας και ζηλεύοντας τα σώματα των άλλων. Τη γράμμωση, τον όγκο, τις πλάτες. Δεν ξέρω ποιο σημείο ‘πονάει’ περισσότερο, πάντως σίγουρα όλα μαζί άρχισαν να σου πιπιλάνε το μυαλό εκεί στην ξαπλώστρα και να σου λένε φιλικά “μπορείς να γίνεις και εσύ έτσι” ή αυταρχικά “γίνε και εσύ έτσι“.

Το Σεπτέμβριο λοιπόν, βρίσκεσαι σε αναζήτηση γυμναστηρίου και διατροφολόγου. Το δεύτερο, προαιρετικό. Τα κριτήρια για το μέρος που πρόκειται να στεγάσει τον ιδρώτα και να χτίσει τους μύες σου ποικίλουν ανάλογα με τις προτεραιότητες, τους στόχους και φυσικά, την τσέπη σου.

Μπουκάλι Puma 11,69€ από 12,99€ >

 

Κάποιοι το προτιμούν personal ώστε να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα και το κυριότερο, να έχουν την αμέριστη προσοχή του γυμναστή τους.

Καλή επιλογή: Για την ομαλή μετάβαση από την αγυμνασιά στην καλή φυσική κατάσταση. Το personal αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους τρόπους εκγύμνασης καθώς όχι μόνο έχεις πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για σένα αλλά το ακολουθείς υπό την επίβλεψη ενός ειδικού.

 

Σετ Φόρμας NIke Polywarp 41,93€ από 59,90€ >

 

Κακή επιλογή: Για την τσέπη σου. Η αλήθεια είναι ότι το personal είναι ένας από τους πιο ακριβούς τρόπους εκγύμνασης.

 

Στρώμα Yoga Power Force 9,50€ από 10€ >

 

Κάποιοι το προτιμούν εναλλακτικό έτσι ώστε να συνδυάζουν πνευματική και σωματική γυμναστική. Πριν βιαστείς να κράξεις, σου υπενθυμίζω το δικαίωμα του καθενός από εμάς στην επιλογή του τρόπου που θα κάψει τις θερμίδες του.

Καλή επιλογή: Για την ηρεμία σου. Το να πετύχεις το δύο στα δύο στο νους υγιείς εν σώματι υγιή δεν είναι λίγο. Το αντίθετο, είναι πάρα πολύ.

Κακή επιλογή: Αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα. Η yoga και το pilates σε γυμνάζουν σωστά αλλά αργά.

Υποσημείωση: Μην ακούς αυτούς που λένε ότι είναι για γυναίκες. Είναι σαχλαμάρες.

Nike Revolution 42€ από 54,90€ >

 

Κάποιοι, το προτιμούν όσο πιο τσάμπα γίνεται. Στις μέρες μας, δεν τους αδικώ γιατί το μπάτζετ δεν είναι και ιδιαιτέρως μεγάλο.

Καλή επιλογή: Για την τσέπη σου. Ουσιαστικά, εκείνο που χρειάζεσαι παραπάνω είναι προσωπική θέληση. Αν την έχεις και δεν χρειάζεσαι την παρακίνηση ενός γυμναστή τότε μία χαρά θα τον φτάσεις το στόχο σου.

Κακή επιλογή: Αν το γυμναστήριο δεν είναι συνοικιακό. Και κατ’επέκταση, έχει τόσα μέλη που οι αίθουσες του είναι σαν ταβέρνες στα Βλάχικα της Βάρης.

Reebok R Crossfit Nano 123,50€ από 130€ >

 

Κάποιοι το προτιμούν Crossfit. Ναι, το λες και την μόδα της εποχής μας.

Καλή επιλογή: Για γρήγορα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι οι πιστοί αυτού του είδους γυμναστικής αυξάνονται ραγδαία μας λέει ότι όλο και κάτι καλό θα έχει να τους προσφέρει.

Κακή επιλογή: Αν δεν είσαι της πίεσης. Το Crossfit είναι ένα από τα πιο απαιτητικά προγράμματα γυμναστικής που υπάρχουν αυτήν την ώρα.

 

Ζακέτα Puma 38,61€ από 42,90€ >

 

 

Φόρμα Russell Athletic 29€ >

 

Είναι το αναγκαίο κακό το ξέρω. Αλλά είπαμε, έχουμε έναν στόχο. Ωστόσο σου εφιστώ την προσοχή στο εξής: Στο διάκενο μεταξύ “έχω στόχο” και “γίνομαι στόχος“.

Ναι, στην φυσική παρουσία σου εντός γυμναστηρίου αναφέρομαι.

 

Φόρμα Hardcore 23,80€ από 28,80€ >

 

Αν θέλεις να γλιτώσεις από το να γίνεις το πρόσωπο της αίθουσας με την κακή έννοια τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω τρία απλά βήματα και να μην παραβείς τις εντολές τους.

 

Asics Gel-Squad 64€ από 80€ >

 

Μην είσαι εκκεντρικός: Φαντεζί μπλουζάκια, κολλητά παντελόνια, αμάνικα με μεγάλο V, απορρίπτονται. Εκτός και αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο του Φλωρινιώτη οπότε έχεις ελπίδες. Αν και μεταξύ μας, σε αυτήν την περίπτωση η σύγκριση είναι χειρότερη.

 

Σακίδιο Πλάτης Nike 9,40€ από 9,90€ >

 

Μην είσαι υπερβολικός: Αγκωμαχητά και αχ και βαχ την ώρα που “κάθεσαι κάτω από την μπάρα” απαγορεύονται δια ροπάλου. Και άλλοι γυμνάστηκαν δεν έκαναν έτσι.

 

Κάλτσες Puma 6,32€ από 7,90€ >

 

Μην είσαι παρτάλι: Όχι το Κάτω, το γενικό. Όταν γίνεται της μουρλής στην αίθουσα και η ουρά για τα όργανα είναι μεγαλύτερη από εκείνη των ATM του Ιουλίου, τότε οφείλεις να είσαι γρήγορος. Για παράδειγμα, τη μία ώρα διάδρομο ξέχνα την σε ώρες αιχμής. Και εννοείται στα διαλείμματα από τα σετ οφείλεις να μοιράζεσαι το όργανο με κάποιο άλλο μέλος.

 

Puma Running 38,50€ από 55€ >

 

Το γυμναστήριο είναι τρόπος ζωής. Γι αυτό φρόντισε να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου έτσι ώστε να μην σιχτιρίζεις κάθε φορά που πρόκειται να το επισκεφθείς. Είναι σημαντικό πέρα από γυμνασμένος, να νιώθεις και καλά εκεί μέσα. Ειδάλλως θα το παρατήσεις μέχρι να έρθει ο Μάρτης (ο μήνας που σου υπενθυμίζει ότι κοντοζυγώνει η ώρα της παραλίας).