ORIGINALS

Sports Outfit: Ντύσου για τρέξιμο

Μία δημοσιογράφος κάνει μία σούμα όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους αξίζει να δέσεις τα κορδόνια σου και να φορέσεις τα ακουστικά σου.

Σύμφωνα με τον Τομ Ρόμπινς, δεν υπάρχει ιδανικό μέρος να τα βρεις με τον εαυτό σου από την καμπίνα ενός αεροπλάνου. Εν μέρει, έχει δίκιο. Όταν ταξιδεύεις μόνος έχεις πάντοτε τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που λέμε εσωτερική ανασκόπηση και να αναζητήσεις εκείνο το μικρό ή μεγάλο αγκάθι που δεν σε αφήνεις μία σωστή και δυνατή ανάσα. Από την άλλη, δεν είναι και πολύ λογικό κάθε φορά που θες να αναπνεύσεις καλά να παίρνεις ένα αεροπλάνο και μην τον είδατε. Από οικονομικής άποψης τουλάχιστον, είναι παντελώς ασύμφορο. Για να μην πιάσουμε το θέμα του χρόνου και της διαθεσιμότητάς του. Το αεροπλάνο δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Ούτε καν πακέτο. Άσε που απαγορεύεται εντός του και το κάπνισμα.

Κάπως έτσι, όλοι εμείς οι πιστοί του Ρόμπινς, βρεθήκαμε όχι ακριβώς να τον αμφισβητούμε, αλλά να μην τον παίρνουμε τόσο στα σοβαρά. Μεταξύ μας, δεν πιστεύω ότι τον χαλάει ιδιαίτερα. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να βρούμε έναν πιο εύκολο τρόπο προσέγγισης του εαυτού μας. Και πιο οικονομικό.

Η αναζήτηση, μας οδήγησε στο τρέξιμο. Την περίπτωση του οποίου θα ήθελα να συζητήσουμε λίγο εκτενέστερα.

Φόρμα Bodytalk 29€ >

 

Ξέρεις, ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του γένους μας είναι να υποβιβάζουμε το οτιδήποτε γίνεται μόδα. Οποιαδήποτε χρήση της λέξης αυτής μας παραπέμπει σε κάτι που το κάνουν όλοι και μας οδηγεί στο εξαιρετικά παράλογο συμπέρασμα ότι εφόσον το κάνουν όλοι, αποκλείεται να είναι καλό. Τρέλα.

 

Αντιανεμικό Nike 40,41 από 44,90€ >

 

Ότι μπορεί η μόδα να σε οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσβατα μονοπάτια, είναι πλήρως αποδεκτό. Αλλά μέχρι εκεί. Αυτή η κακή μανία να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι έχει καταντήσει πλέον κουραστική.

 

 

Αθλητικά Nike 66,40 από 69,90€ >

 

Πάρε για παράδειγμα το τρέξιμο.

 

 

Φανελάκι Saucony 19 από 20€ >

 

Δεν ξέρω αν έχεις ήδη μπει στο πνεύμα της προπόνησης και άρα με νιώθεις, αν σκέφτεσαι να μπεις και άρα χρειάζεσαι μερικά ακόμη επιχειρήματα ώστε να βάλεις τα ακουστικά στα αυτιά σου ή αν το έχεις υποβιβάσει ήδη ως ένα άθλημα των χιπστερ οπότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο.

 

LS T-Shirt Nike 63,67 από 84,90€ >

 

 

 

Κάλτσες Nike 9,41 από 9,90€ >

 

Το μέρος το επιλέγεις εσύ. Μπορεί να είναι κάποιο γήπεδο, το Καλλιμάρμαρο, ο Άγιος Κοσμάς, το Άλσος Συγγρού, το Άλσος Βεΐκου.

 

Αθλητικά Salomon 90,40 από 113€ >

Ξεκίνα με ζέσταμα και stretching. Όταν νιώσεις έτοιμος, πάτα το play και πάρε μία μεγάλη ανάσα. Μετά τους πρώτους γύρους, βάζω στοίχημα ότι θα καταλήξεις και εσύ σε αυτό που ακολουθεί.

 

 

Μπλούζα Nike 39,90€ >

 

 

Αθλητικά Nike 113,90 από 119,90€ >

 

 

 

Ψηφιακό Χρονόμετρο Toorx 5,90€ >

 

Ταυτόχρονα, πέρα από το πνευματικό κομμάτι, θα βρεθείς στην ευχάριστη θέση να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πιασμένος. Και μάλιστα, πολύ. Γιατί το τρέξιμο μεταξύ όλων των παραπάνω λόγων αποτελεί και έναν από τους καλύτερους τρόπους απόκτησης ή διατήρησης της φυσικής σου κατάστασης αλλά και του μεταβολισμού σου.

Για να μιλήσω για το καλό που κάνει στην καρδιά. Και γενικότερα στο κυκλοφορικό.

 

Περιβραχιόνιο Smartphone Toorx 7,90€>

 

Την πρώτη φορά που έτρεξα, λαχάνιασα. Πολύ. Δεν είναι εύκολο να βρεις το ρυθμό. Στο λέω για να μην τα παρατήσεις θεωρώντας ότι “δεν είναι αυτά για σένα”. Είναι. Αν υπάρχει ένα άθλημα για σένα και για όλους μας αυτό είναι το τρέξιμο. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι ένα από τα λίγα που μπορείς να προσαρμόσεις ακριβώς πάνω σου. Χιλιόμετρα, ταχύτητα, μέρος.

Εντάξει, μόνο με την ώρα ίσως τα βρεις λίγο σκούρα. Για παράδειγμα, τρέξιμο το μεσημέρι, δεεεε.

 

Ανδρικό Κολάν Nike 40,40€>

 

Πριν σε αφήσω να δέσεις σφιχτά τα κορδόνια σου, απλώς σε ενημερώνω ότι αυτήν την περίοδο, υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ακόμη λόγο να κάνεις πιο εντατική την προπόνησή σου. Να σου δώσουν το έναυσμα αν θέλεις, να τρέξεις. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για καλό σκοπό.

Καλό δρόμο.

Υ.Γ.: Προσοχή στα γόνατα!