ORIGINALS

Τα 4 πιο άβολα λάθη πολιτικών όταν προσπαθούν να προσεγγίσουν τους νέους

Όταν ο υποψήφιος βουλευτής παλεύει να κάτσει με τη νεολαία.

Ήδη απ’ τις δημοτικές εκλογές γεμίσαμε με βίντεο-διαμαντάκια ‘πολιτικών Vs νέων’, αλλά τώρα πάμε για τον μεγάλο στόχο, πάμε για την κορυφή, πάμε για το ανελέητο σακάτεμα των πολιτικών που θα προσπαθήσουν να “μιλήσουν στη γλώσσα των νέων”.

Τώρα στις εθνικές προβλέπεται cringe μακελειό, μόνο οι χειρότεροι ψηφοζήτουλες θα επιβιώσουν, οι μετριότητες να κάνουν στην άκρη.

Τα λάθη που (νομίζουμε εμείς) ότι κάνουν όταν θέλουν να προσεγγίσουν τους νεαρότερους ψηφοφόρους είναι αμέτρητα, τα μετρήσαμε κιόλας και τα βγάλαμε περίπου τέσσερα.

Και μάλλον είναι αυτά:

1. Μιμούνται τη γλώσσα τους

Μιλάνε σαν διαβολικοί μικρομέγαλοι. Είναι σαν να σε πλησιάζει ένας λιπαρός πλούσιος μεσήλικας με σκοπό να σε παγιδεύσει και με κάποια απόκρυφη τελετή να σε αναγκάσει να ανταλλάξετε σώματα. Η δική του ψυχή να καταλάβει το κορμί σου και η δικιά σου ψυχή να εγκλωβιστεί αιώνια μέσα στη δική του σάπια και άρρωστη από την αποσύνθεση υλική υπόσταση. Και μόλις γεράσει το δοχείο-σώμα σου, θα βρει κάποιον άλλο νέο για να μπει μέσα του και να του ρουφήξει κι εκεινανού τους χυμούς της νιότης, επιβιώνοντας για πάντα, γέρος μέσα σε νέους.

Τα έχουμε δει να συμβαίνουν αυτά, όχι μία και δύο, πολλές φορές, άπειρα τα παραδείγματα, γεμάτος ο κόσμος από διαβολικούς μικρομέγαλους.

Ειδικά αν αρχίσουν τα “χόμι”, “η φάση είναι κρίντζι”, “μην τρολάρεις ρε μπρο” και τα λοιπά, φεύγεις μακρυά ή όπως λένε στη γλώσσα των νέων “κόβεις λάσπη, μάγκα μου”, “τηνκανά”, “την πουλεύεις” (χαχα άλλος νέος από δω, εγώ ναι. Και πολύ νέος να πούμε).

 

2. Τους λένε να βγάλουν σέλφι

Κι επειδή ως ‘σέλφι’ θεωρούν ‘οποιαδήποτε φωτογραφία βγαίνει από κινητό’, οδηγούνται (αλλά και οδηγούν αθώους) σε άβολες καταστάσεις.

Αγκαλιάζουν όποιον 20χρονο δουν δίπλα τους με μαλλί που δεν θα άφηναν ποτέ τον δικό τους γιο να έχει και προστάζουν τον τίμιο κομματικό βαστάζο να τους βγάλει φωτό.

Αν τώρα ο βαστάζος έχει τα ίδια μυαλά με τον πολιτευτή ή δεν τιμάει το κλεψιμέικο ψωμί που τρώει, θα τον βγάλει φωτογραφία και αυτό ήταν, τελειώσαμε. Αν όμως ο βαστάζος έχει λίγη τιμιότητα μέσα του ή αίσθηση του τι σημαίνει ‘σέλφι’, θα πει ως σωστός κηφήνας-παρατρεχάμενος “κύριε βουλευτά, πρέπει να κρατάτε εσείς το κινητό, να το υψώσετε με στραμμένη την οθόνη προς το μέρος σας και να πατήσετε το κλικ. Να, έτσι”. Και τότε, όντως μπορεί να βγει αυτή η σέλφι, όπου ο πολιτευτής ‘χαλαρός’, με πουκάμισο, “δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει και μία σέλφι με τους νεαρούς που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του”. *κλασικό σπικάζ δημοσιογράφου που βρέθηκε εκεί τυχαία μετά από συνεννόηση

Χίλιες φορές ξύλινη χειραψία παρά τόσο χάλια ομαδική φωτογραφία, που αν η κανονική ζωή είχε delete, θα διέγραφε και τη φωτογραφία και αυτούς τους ίδιους και το σύμπαν ολόκληρο.

 

3. Τα χορηγούμενα βίντεο με νέους στο Facebook

Εννοείται ότι επηρεάζονται από τα social media, ότι μία γνώριμη φάτσα την ψηφίζουν πιο εύκολα, κάτι σαν τους ηλικιωμένους που συνηθίζουν να ψηφίζουν όποιον έχει πιάσει στασίδι στον Αυτιά.

-Τα πιτσιρίκια όμως δεν βλέπουν Αυτιά.

-Δεν φταίνε αυτά, δεν έχουν το επίπεδο που απαιτείται ακόμα για να τον καταλάβουν.

-Ναι, αλλά αν δεν βλέπουν τον Γιώργη τον Αυτιά, πώς θα τα προσεγγίσω;

-Φτιάξε ένα βίντεο στο ίντερνετ.

-ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.

-ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.

-Κόλλα το, που λένε και οι νέοι.

-Πάλι τα ίδια;

-Σόρι.

Δεν αρκεί αυτό. Αν έχεις μία συνεπή σοσιαλμιντιακή παρουσία, με συχνά στάτους, τουήτς, φωτογραφίες οτιδήποτε, ναι, θα βοηθήσει.

Αν είσαι όμως φεϊσμπουκικός αλεξιπτωτιστής θα φανείς, όχι απλά ως ο θείος που κάθεται με τη νεολαία, αλλά ως ο άγνωστος θείος που προσπαθεί να κάτσει με τη νεολαία. Ακόμα χειρότερο δηλαδή, ανώμαλο εντελώς, σκέψου το λίγο, σκέψου σε ένα τραπέζι με 17χρονα να σκάει ένας άγνωστος και να λέει “δεν το ξέρετε, αλλά εγώ είμαι ο θείος σας. Κάντε πιο κει να κάτσω. Ωραίο σορτσάκι, το όνομά σου;”.

Κανείς δεν θέλει να ψηφίσει τον θείο που θέλει να του κάτσει η νεολαία.

 

4. Τους μιλάνε για ‘νεανικά θέματα’

Τζάμπα ίντερνετ, κανά αστειάκι για ομάδες, πάνω στο γλεντοκόπι και καμιά υπόσχεση για μείωση της ανεργίας (αλλά κυρίως τζάμπα ίντερνετ) και εδώ είμαστε, ήδη έχουμε μιλήσει για αυτά που απασχολούν τη νέα γενιά. Αλήθεια τώρα; Ο μέσος νέος έχει σχεδόν δύο πτυχία περισσότερα απ’ το μέσο κομματόσκυλο και σχεδόν διπλάσια ένσημα από πραγματική δουλειά και όχι από γλειφοσάλιωμα αφίσας.

Αλλά επιμένει ο κομματόσκυλος να του λέει για τον φρέντο και τα τζάμπα μεγκαμπάητ. Βρίσκουν βέβαια και τα κάνουν, αλλά ακόμη κι εκεί που βρίσκουν και τα κάνουν, είναι τόσο επιφανειακή η προσέγγιση αυτών των θεμάτων, που ξεφτιλίζονται απ’ την άγνοιά τους. Τα πασπαλίζουν και με λίγο dad’s humor, με λίγο “τι έγινε ρε, σπρώχνουμε τίποτα αυτήν την εποχή;” και το κριντζόμετρο φτάνει σε πρωτόγνωρα ύψη.

Και αν θες τη γνώμη μου, πολύ πιο τίμιο να ρωτήσουν κάτι τέτοιο και μάλιστα να τους συμβουλέψουν κιόλας, ως εμπειρότεροι ψεύτες στο θέμα σεξ.

-Σπρώχνουμε κατά νου, μπρο.

Τίμιο.