ORIGINALS

Τα καθημερινά σακάκια που θα σου λύσουν τα χέρια

Ήρθε η ώρα να δώσουμε στο πανωφόρι τη θέση (και όχι την τιμή) που του αξίζει στην γκαρνταρόμπα σου.

Σαν λαός, μεταξύ άλλων μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων έχουμε και ένα μικρό, επιφανειακό αν θες που λέγεται ‘επαφή με τη μόδα’. Χωρίς να θέλω να πιάσω το κομμάτι fashion victims και να μιλήσω σαν τον Κουτσογιαννόπουλο των ατελιέ, οφείλω να ομολογήσω ότι με το γούστο μας κάτι δεν πάει καλά.

Ή που θα είμαστε πιο εκκεντρικοί από τον Γιάννη το Φλωρινιώτη ή που θα λανσάρουμε το look ‘χωράφι’ και θα εμφανιζόμαστε αναμαλλιασμένοι και απεριποίητοι ή που θα εμφανιζόμαστε στην πένα καλεσμένοι ενός κυρίου Πρέσβη που δεν εμφανίζεται ποτέ.

Μία μέση λύση, δεν υπάρχει.

 

Esprit Nurmes 81,60 από 102€ >

 

Σε περίπτωση που ετοιμάζεσαι να ρωτήσεις γιατί, ειλικρινά δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για ένα είδος αντίστασης στα στιλιστικά δρώμενα που μόνο εγώ και εσύ δεν αντιλαμβανόμαστε. Αλλά από την άλλη τι στο καλό, τόσο άσχετοι είμαστε πια;

Τόσο πεζοί;

 

Jinco ‘Basic Blazer’ 68 από 99,90€ >

 

Και να σου πω και κάτι; Οι πρώτοι οι οποίοι πλήττονται από αυτήν την ‘αποχή’ από το στυλ είναι οι ίδιοι. Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Εκεί είναι που χάνω τα ψιλά γράμματα αν θες.

 

 

Jinco ‘Outfit’ 94,90 από 144€ >

 

Zen & Zen ‘Sir’ 79,90 από 108,90€ >

 

Επειδή αν πιάσουμε το γυναικείο κομμάτι θα χρειαστούμε τόμο, ας δούμε λίγο το αντρικό που είσαι και άμεσα ενδιαφερόμενος. Οι εμφανίσεις ενός άντρα κατά τη διάρκεια της ημέρας περιορίζονται σε τρεις (εκτός εξαιρετικών περιστάσεων).

Πρώτη, πρωινή: Η αθλητική. Σε περίπτωση που ανήκεις στο club τότε κατά πάσα πιθανότητα γυμνάζεσαι ή πριν φύγεις για τη δουλειά ή μόλις επιστρέψεις από αυτήν. Έστω ότι το κάνεις πρωί λοιπόν. Χρειάζεσαι μία φόρμα, ένα fleece και έξω από την πόρτα.

 

Camaro ‘Flow Direction’ 24,90 από 96€ >

 

Eleven Paris ‘Kikk’ 97,30 από 139€ >

 

Δεύτερη, επαγγελματική: Εδώ, θα χρειαστεί να χωριστούμε σε δύο βασικές κατηγορίες. Σε αυτήν που η δουλειά σου απαιτεί κοστούμι και σε εκείνη που δεν το κάνει. Στην πρώτη περίπτωση, οφείλεις μεν να είσαι στην πένα αλλά προσοχή: Όχι σαν γαμπρός, σαν επαγγελματίας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, δεν έχεις παρά να ευχαριστηθείς την ελευθερία του ντυσίματος και να την εκμεταλλευθείς προς όφελός σου. Το γεγονός ότι δεν σε υποχρεώνει κανείς να φορέσεις σακάκι δεν σημαίνει ότι δεν θα εκτιμηθεί εάν το κάνεις. Ούτε ότι δεν θα σου δώσει πόντους στο στυλ. Το αντίθετο θα έλεγα. Αν το σακάκι που θα επιλέξεις είναι καθημερινό και δείχνει πάνω σου άνετο, τότε είσαι μόνο κερδισμένος.

 

Gas ‘Aram’ 154 από 220€ >

 

Sisley ‘Telama’ 89,60 από 112€ >

 

Τρίτη, βραδινή: Στο ποτό που θα πιεις με φίλους ή το ραντεβού που θα βγεις μαζί της δεν χρειάζεσαι παρά μία casual εμφάνιση. Με εξαίρεση την περίπτωση του Μεγάρου ανήμερα Χριστούγεννα που εκεί όσο να το πεις, σε παίρνει να βάλεις ένα σμόκιν, κατά τα άλλα το πιο καθημερινό σακάκι είναι εκείνο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

 

Sorbino ‘Uomo’ 159€ >

 

Προσεγμένο, με τις λεπτομέρειές του, την άνεση στην εφαρμογή και το σημαντικότερο, την όχι και τόσο υψηλή τιμή, το καθημερινό σακάκι είναι εκείνο που αν το βάλεις στην ζωή σου, δεν θα χάσεις.

 

Drywash 53,90€ >