ORIGINALS

Τα παντελόνια που θα τη ‘βγάλεις’ το χειμώνα

Μία σούμα όλων εκείνων των ρούχων που αξίζουν αλλά δεν κοστίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου. Extra bonus: Ο τρόπος να ξεχωρίσεις τα ρούχα που θα κάνεις απόσβεση.

Η διαφορά ενός άντρα από μία γυναίκα ή τέλος πάντων μία από τις πιο βασικές, είναι ότι δεν του αρέσει να λιώνει σόλες παπουτσιών αναζητώντας εκείνο το μπλουζάκι ή εκείνο το παντελόνι που του ταιριάζει περισσότερο. Παρά τους καιρούς που αλλάζουν και παρά τις αμέτρητες προσπάθειες της μόδας να τον πάρει με το μέρος της, ο άντρας έχει κατορθώσει στο πέρασμα των χρόνων με κάποιες ελάχιστες απώλειες να παραμείνει αλώβητος και απομακρυσμένος από τα ντεφιλέ και τις βιτρίνες.

Και καλά κάνει.

 

Με εξαίρεση εκείνους (κυρίως εκείνες) που θέλουν να συνδυάζουν ψώνια με βόλτα και συζήτηση οπότε εντάξει, όλοι οι υπόλοιποι απορώ τι το ωραίο βρίσκουν στο να ταλαιπωρούνται. Και να πεις δεν έχουν άλλη λύση; Και να πεις δεν έχουν Internet; Όταν μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή και να βρεις αυτό που ψάχνεις πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο φθηνά, πέρα από μαζοχισμό δεν βρίσκω άλλο λόγο να προτιμάς τα ψώνια. Εκτός, αν έχεις χρόνο που θες να σκοτώσεις οπότε πάω πάσο.

 

 

Υφασμάτινο Umbro Print 23,99 από 39,99€ >

 

Επανέρχομαι λοιπόν στα λεγόμενά μου περί διαφορών και εντοπίζω την ειδοποιό μεταξύ άντρα και γυναίκας: Ο μεν θέλει να βρει κάτι που να είναι άνετο, όχι ιδιαιτέρως ακριβό και να του πηγαίνει. Όσο για τη δε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε.

 

Υφασμάτινο Antony Morato Metropolis Loose Tapered 47,94 από 79,90€ >

 

Chino Rockers Kayle 29,90€ >

 

Ο άντρας λειτουργεί περισσότερο με βάση την ανάγκη του και σίγουρα την τσέπη του. Αφού εξασφαλίσει αυτά τα δύο περνάει στο κομμάτι στυλ. Ή πρέπει να περνάει στο κομμάτι στυλ. Γιατί και αυτό χρειάζεται.

 

Τζιν Diesel Thavar 110,70 από 123€ >

 

Υφασμάτινο Antony Morato 48,93 από 69,90€ >

 

 

 

Τζιν S-Star Raw 71,90 από 119,90€ >

 

Η πρακτικότητα είναι ένα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευθείς προς όφελός σου και όχι να γίνει ένας λόγος να παρατήσεις τον εαυτό σου. Ή να τον αφήσεις χύμα στο κύμα. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να ακολουθήσεις τρία απλά βήματα.

 

 

Υφασμάτινο Funky Buddha 35,90 από 54,50€ >

 

Βήμα Πρώτο: Βρες τι ψάχνεις

Εδώ δεν σε φοβάμαι. Για να μπεις στη διαδικασία αναζήτησης σημαίνει ότι ξέρεις τι είναι αυτό που σου λείπει ή που θα ήθελες να αγοράσεις. Προσπάθησε απλώς μόλις καταλήξεις στο ρούχο, να βρεις και το είδος αυτού. Αν καλή ώρα θέλεις να αγοράσεις ένα παντελόνι, βρες τι στυλ παντελονιού είναι αυτό που σου λείπει. Τζιν, υφασμάτινο, λίγο πιο καλό, chino. Μόλις κατασταλάξεις, μπορείς να περάσεις στο επόμενο στάδιο.

 

Τζιν Faketti Trade 35€ >

 

Chino Brain Damage Craft 24,90€ >

 

Υφασμάτινο Funky Buddha 35,90 από 54,50€ >

 

Βήμα Δεύτερο: Βρες το ύφος σου

Baggy ή skinny; Κολλητό ή ευθεία γραμμή; Γενικά κάνε μία δοκιμή από όλα μία φορά ώστε να ξέρεις. Ένα ρούχο για να σε βολέψει και να κάνει την απόσβεσή του πρέπει και να είναι άνετο και ευκολοφόρετο αλλά, και να σου πηγαίνει. Και με εσένα και με το στυλ σου.

 

 

Skinny Τζιν Yurban Cesar 36,90 από 41€ >

 

Βήμα Τρίτο: Μην ξεχνάς το στυλ σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μας (βάζω και τις γυναίκες μέσα σε αυτό) είναι ότι αγοράζουμε ρούχα επειδή μας αρέσουν ή επειδή μας πηγαίνουν ή επειδή είναι φθηνά δίχως πρότινος να έχουμε εξασφαλίσει ότι η ντουλάπα μας μπορεί να τα υποστηρίξει. Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά λοιπόν, φρόντισε να κάνεις ένα σκανάρισμα στα υπόλοιπα ρούχα σου. Μεταξύ των T-Shirts σου για παράδειγμα, υπάρχουν τρία που να ταιριάζουν με αυτό το παντελόνι;

 

Τζιν Levi’s 501 Original Fit 101€ >

 

Αν ακολουθήσεις τα τρία απλά παραπάνω βήματα, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο έχεις εξαντλήσει την πρακτικότητά σου στην πιο θετική εκδοχή της, αλλά έχεις κατορθώσει οι αγορές που κάνεις να είναι αποδοτικές. Να κάνεις απόσβεση των χρημάτων σου, κοινώς.

Καλοφόρετα!