ORIGINALS

Tα περισσότερο shared στο FB τραγούδια χωρισμού

Ποιος είπε ότι οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουν(ε) ποτέ; Το "καίνε" με τα κατάλληλα ποστ στο Facebook.

Ο χωρισμός ήταν ανέκαθεν μια υπόθεση καθαρά προσωπική. Μέχρι που έκανες λογαριασμό στο Facebook και μετέφερες την καθημερινότητά σου εκεί. Πήρε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα στο χάντμπολ; “We Are The Champions” και λεφτά από τα δικαιώματα στην τσέπη των Queen. Γνώρισες τη γυναίκα της ζωής σου; Τα δικαιώματα τώρα στον κλάψα, ερωτο-καμμένο James Blunt.

Όλη η μαγεία, όμως, όλο το μεγαλείο της ψυχής, όλο το είναι σου ποστάρεται στο wall σου όταν χωρίζεις. Όποιος και να φταίει, ό,τι και να πήγε λάθος, όσο καιρό κι αν την ήξερες. Είναι από τις στιγμές που ο Αντώνης Ρέμος συναντά αβίαστα τον Mick Jagger και η μουσική είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη στο μυαλό σου.

Το ΟΝΕΜΑΝ παρουσιάζει με υπερηφάνεια τα πιο συχνά “μοιρασμένα” τραγούδια χωρισμού που άφησες να τα μιλήσουν εκ μέρους σου. Και επειδή η συγκεκριμένη διατριβή δεν είναι μια προχειρότητα, χωρίσαμε τους χωρισμούς (παρήχηση του “χωρίσ-“) και τα τραγούδια τους, ανάλογα με τον τρόπο που επήλθε το μοιραίο. Στα πατώματα, κύριοι.

Βρεθήκατε στο αδιέξοδο “ή παντρευόμαστε ή χωρίζουμε”. Χωρίσατε

 

 

Σε καλύπτουν και τα:

“Old Habits Die Hard”

“Απόψε Σιωπηλοί” του Νίκου Παπάζογλου

“Μα Δεν Τελειώσαμε” από Αντώνη Ρέμο

Σημειώσεις: Στην προκειμένη περίπτωση χωρισμού εμφανίζεται συχνά και το “Wish You Were Here” των Pink Floyd. Η ιστορική αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο μέγιστο άσμα δεν γράφτηκε για γυναίκα, αλλά απευθύνεται στον Syd Barrett που είχε φύγει από την μπάντα. Αν, βέβαια, εσύ θες να το ποστάρεις και να σκέφτεσαι τα 8,5 χρόνια που πέρασες με την πρώην σου, ποιος είμαι εγώ που θα σου χαλάσω στο χατήρι…

Σε παράτησε για κάποιον άλλο

 

 

 

Σε καλύπτουν και τα:

“Πόρνες” του βασιλιά Βασίλη Τερλέγκα

“Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις” του Βασίλη Καρρά

Σημειώσεις: Το κέρατο δεν έρχεται ποτέ ανώδυνα. Όταν ο χωρισμός σε βρίσκει γιατί εκείνη βρήκε κάποιον άλλο, οι αντιδράσεις είναι έντονες. Το ίδιο και τα τραγούδια που ποστάρεις. Το ίδιο και οι στίχοι τους. Το βρισίδι γίνεται ευαγγέλιο και ο χωρισμένος ΔΕΝ δίνει τόπο στην οργή. Γυναίκες, φίλε μου, γυναίκες.

“Δεν έφταιγες εσύ”. Εκείνη (σε βαρέθηκε)

 

 

Σε καλύπτουν και τα:

“Κερνάω” του Θάνου Πετρέλη

“Μήπως είμαι τρελός” του Νότη Σφακιανάκη

Σημειώσεις: Για να ξεπεράσεις μια απώλεια, πρέπει να τη θρηνήσεις. Όχι να την θάψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και να μεγαλώσει σε ένα ωραιότατο απωθημένο. Τα παραπάνω τραγούδια είναι πέντε μικροί θρήνοι. Άλλοι σιωπηλοί, άλλοι με ξεσπάσματα, όλοι ευθυγραμμισμένοι για το κοινό καλό. Να θρηνήσεις που σε άφησε και να πας (μάλλον αργά και όχι γρήγορα) παρακάτω.

Σας χώρισαν εξωγενείς παράγοντες

 

 

 

Σε καλύπτουν και τα:

“Ξημερώνει” του Σωκράτη Μάλαμα

“Needle in The Hay” του Elliott Smith

Σημειώσεις: Σε τρώει το σαράκι ότι, πρώτον, δεν έφταιξες και δεύτερον, δεν το διάλεξε κανείς από τους δυο σας. Πήγε(ς) για μεταπτυχιακό στο Παρίσι και δεν ξέρει(ς) πότε θα γυρίσει(ς); Τη γνώρισες ένα καλοκαίρι στην Ελαφόνησο και μετά από 2-3 μήνες υπερβολής, θυμήθηκε ότι πρέπει να γυρίσει στη χώρα της; Κάτι πιο δυσάρεστο, κάτι αναπάντεχο; Όπως και να ‘χει, ένα τραύμα μόλις προστέθηκε στο θυμικό σου κι εσύ κλαις γιατί “αυτός ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς”. Προσοχή! Μερικά από τα τραγούδια αυτής της κατηγορίας, ουδεμία σχέση με χωρισμό έχουν. Αλλά ποστάρονται ΤΟΣΟ πολύ μετά από έναν… απρόθυμο.

Την παράτησες για κάποια άλλη (και το ψιλομετάνιωσες)

 

 

 

Σε καλύπτουν και τα:

“Δεν τελειώσαμε” του Νίκου Βέρτη

“Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια” του Μάκη “ένας είναι ο Μάκης” Χριστοδουλόπουλου

Σημειώσεις: Είναι κοινός τόπος ότι ο άνθρωπος είναι το πιο ανασφαλές και αναποφάσιστο ον που πάτησε ποτέ τουλάχιστον δύο πόδια στη Γη. Όταν ένας άντρας φεύγει από μια σχέση, μετά το 10ήμερο της χαράς ότι βρήκε/”παίζει”/φλερτάρει με άλλη γκόμενα, το μυαλό του εν είδη μπούμερανγκ -που ξαπόστειλε όσο πιο μακριά γίνεται αλλά επιστρέφει-, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ σε αυτήν που πλήγωσε. Ανωμαλία; Μαζοχισμός; Αλήθεια.