123rf.com
ORIGINALS

Τι δώρο να μην της πάρεις φέτος τα Χριστούγεννα

Ρωτήσαμε 7 γυναίκες τι πρέπει να αποφύγεις να αγοράσεις τις φετινές γιορτές στην κοπέλα σου.

Η περίοδος των γιορτών εκτός από ευχάριστη διάθεση, χαλάρωση και μπόλικα μελομακάρονα, απαιτεί και μια διαδικασία σκέψης για να αγοράσεις το ιδανικό δώρο για την κοπέλα σου. Αυτές τις ημέρες σίγουρα θα έχεις διαβάσει αρκετές λίστες που σου προτείνουν δώρα τα οποία μπορείς να κάνεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Εμείς είπαμε να το πάμε αντίστροφα. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να ζητήσουμε από επτά γυναίκες να μας περιγράψουν ποιο είναι αυτό το δώρο που δεν θα ήθελαν να τους πάρει ο σύντροφός τους τα Χριστούγεννα.

Κλέλια Φ.

Δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει κάποιο δώρο που δεν θα ήθελα να μου κάνουν. Εκτιμώ πάντα τη σκέψη και τη χειρονομία και δεν υπάρχει τίποτα απαγορευτικό. Εντάξει, κανείς δε θα ήθελε ένα δώρο που να είναι κοινόχρηστο. Και σίγουρα θα ένιωθα λίγο αμήχανα αν έβλεπα σεξι εσώρουχα. Για ποιον τα πήρες αυτά; Για μένα και καλά;

Δέσποινα Δ.

Τα δώρα κι εγώ έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια κοινής πορείας μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να δεχτώ. Δε θα με κακοκαρδίσεις ακόμα κι αν προσπαθήσεις. Αν ψάχνεις αυστηρό κριτή, χτύπησες λάθος πόρτα. Το ζητούμενο δεν είναι το δώρο αλλά η κίνηση. Το άνοιγμα της σακούλας ή το σκίσιμο του χαρτιού περιτυλίγματος είναι στιγμές απόλαυσης κι ας είναι το περιεχόμενο μαλλί για πλέξιμο. Επομένως το πρόβλημα θα προκύψει αν η κίνησή σου είναι ιδιοτελής. Θες να κινηθείς με υστεροβουλία και να μου πάρεις κάτι το οποίο επί της ουσίας είναι δώρο με παραλήπτη εσένα; Το να είμαι ο μεσάζοντας είναι το χειρότερο δώρο που μπορείς να μου κάνεις. Κι εξηγούμαι. Καιρό τώρα παραπονιέσαι πως στην πολυθρόνα που κάθεσαι και διαβάζεις το βιβλίο σου δεν έχει πολύ καλό φως. Παραπονέθηκες μία. Παραπονέθηκες δύο. Παραπονέθηκες τρεις. Μου πήρες χριστουγεννιάτικο δώρο ένα φωτιστικό που ως δια μαγείας ταιριάζει γάντι με το γκρενά της πολυθρόνας. Πού τα πουλάς αυτά; Το δώρο που θα κάνεις πρέπει να είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες και το γούστο του παραλήπτη του, οτιδήποτε διαφορετικό από ‘μενα είναι όχι.

Χριστίνα Θ.

Είμαι ένας δύσκολος παραλήπτης, το παραδέχομαι. Όχι όμως επιλεκτικός. Ενθουσιάζομαι δύσκολα πολύ αλλά ευχαριστιέμαι τόσο με την κίνηση, σε σημείο που με σκλαβώνεις. Θα εκτιμήσω το ίδιο ένα κόσμημα κι ένα καλό βιβλίο, αρκεί να έχει κάτι από μένα και κάτι από τον αποστολέα. Η σχέση που έχω με τα πακέτα εξάλλου, ειδικά τα χριστουγεννιάτικα είναι τόσο καλή που λίγη σημασία έχει το περιεχόμενο. Θα εκνευριστώ πολύ, αν προτείνει να μου δώσει λεφτά να πάρω μόνη μου ό,τι μου αρέσει. Είναι πρακτικό, αλλά ποιος είπε ότι τα δώρα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την χρηστικότητα; Θα γίνω έξαλλη, αν αντιληφθώ ότι το δώρο μου ήταν αγγαρεία. Λίγο συναίσθημα λόγω των ημερών δεν βλάπτει, επιβάλλεται. Δεν θέλω να μου πάρει φέτος Κανείς ένα δώρο αναγκαστικά. Προτιμώ μια αγκαλιά δίπλα στο ολόφωτο δέντρο.

 

Κέλλυ Ν.

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας. Ευτυχώς, η αγορά προσφέρει τόσες επιλογές για τις γυναίκες, από ρούχα μέχρι και διακοσμητικά δώρα που δεν είναι δύσκολο να βρεις κάτι όμορφο να κάνεις στην καλή σου. Πως γίνεται, παρ’ όλα αυτά, την περίοδο αυτή να πέφτουν τα κλισέ ‘βροχή’, δεν καταλαβαίνω. Ναι, στις γυναίκες μας αρέσουν τα κοσμήματα, αλλά ένας άνδρας δεν χρειάζεται να μας πάρει ένα κόσμημα για να ξέρουμε ότι μας σκέφτεται. Ναι, οι γυναίκες φοράμε αρώματα και έχουμε αγαπημένα, που το πιθανότερο είναι ότι το favorite υπάρχει ήδη στο μπουντουάρ. Ναι, φοράμε σέξι εσώρουχα και τα αγοράζουμε και από μόνες μας για να εκφράσουμε τη θηλυκότητά μας, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν μας είναι άκρως απαραίτητο ένα δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο σετ lingerie. Αυτό που θέλουμε στην πραγματικότητα είναι η ειλικρινής επιθυμία του ανθρώπου που μας κάνει ένα δώρο, να βρει κάτι που με βάση τον χαρακτήρα, το γούστο και το πόσο χιούμορ έχεις, θα ευχαριστηθούμε πραγματικά. Μπορεί να είναι το πιο φθηνό δώρο αλλά να έχει τη συναισθηματική αξία που δε συγκρίνεται ακόμα και με το πιο ακριβό κόσμημα στον κόσμο. Μπορεί αυτό να ακούγεται κλισέ, αλλά δεν συγκρίνεται με τη κλισέ διάθεση των παραπάνω δώρων.

Δήμητρα Τ.

Πεθαίνω για δώρα αλλά ακόμη περισσότερο πεθαίνω για εκπλήξεις. Ναι οκ θα χαρώ αν μου πάρεις το ρολόι που σου είχα δείξει ότι μου αρέσει ή τα παπούτσια που γλυκοκοιτούσα στη βιτρίνα, αλλά τίποτα δεν θα με κάνει να ενθουσιαστώ περισσότερο από το να κάνεις την έκπληξη. Και όταν λέω έκπληξη εννοώ να μην με ρωτήσεις για χιλιοστή όγδοη φορά τι θα ήθελα, αλλά να έχεις συγκρατήσει μόνος σου από μία random συζήτησή μας τι είναι αυτό που μου λείπει (λέμε τώρα). Ακόμη κι αν δεν έχεις συγκρατήσει τι θα ήθελα, θα εκτιμήσω την έκπληξή σου και φυσικά την προσπάθειά σου. Τα μόνα 2 πράγματα που θα με ξενερώσουν, λοιπόν, είναι να καταλάβω ότι πήρες κάτι απλά για να το πάρεις ή ότι μου το αγόρασε τρίτος. Εμ, βασικά ξέχασα το χειρότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από το να μην μου πάρεις τίποτα.

Βιβή Α.

Να ξεκαθαρίσω κάτι εξαρχής: Σιχαίνομαι τις εκπλήξεις και τα κλισέ (του τύπου ‘πρέπει’ να πάρω ένα δωράκι)- αλλά είμαι τέλεια διοργανώτρια- και τα δώρα- δεν θα στο κρύψω- δύσκολα με ενθουσιάζουν. Προτιμώ να τα διαλέγω μόνη μου, όπως κάθε πρακτικός ταύρος αυτής της γης. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν θα εκτιμήσω την όποια κίνηση έχει γίνει με αγάπη και όχι με αγγαρία. Το αντίθετο μάλιστα. Για την ακρίβεια, αυτό το εκτιμώ περισσότερο απ ‘ολα. Κάπως έτσι, εκτιμώ το ίδιο ένα ζευγάρι παπούτσια με ένα κουτί δίπλες ή βαφλάκια με bueno και lila pause. Αν πρέπει να μου πάρεις κάτι γιατί ‘πρέπει’, λοιπόν, απλά να ξέρεις πως θα το αλλάξω.

123rf.com

 

Λία Π.

Είναι δύσκολο να ενθουσιαστώ με δώρα, το παραδέχομαι. Δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από εμένα γι’ αυτό. Διασκεδάζω τόσο το να σκέφτομαι τι δώρα θα κάνω εγώ στους αγαπημένους μου ανθρώπους που τα δώρα που λαμβάνω απλά δεν έχουν τόση σημασία για μένα (ή καταλαβαίνω αυτόματα ότι εκείνοι δεν βασάνισαν τόσο το μυαλό τους όσο εγώ το δικό μου για να τα βρουν). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να μου τα κάνουν. Αυτό που σίγουρα θέλω είναι το δώρο που θα μου κάνει ο καλός μου είναι να αντανακλά εμένα. Να το είδε κάπου και να του φώναξε το όνομά μου βρε αδερφέ (αν με ξέρει, ξέρει τι είναι.

Αν προσποιείται ότι με ξέρει απλά μπορεί να μου πάρει κάτι με γάτες πάνω και θα με πείσει για πάντα). Οτιδήποτε άλλο θα το αντιμετωπίσω με ευγένεια, αλλά θα το ξεχάσω το επόμενο λεπτό. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, μπορεί να είναι ένα βιβλίο ή και οτιδήποτε έχει αποτελέσει DIY project για τον αποστολέα -ακόμα και μια κάρτα αν είναι χειροποιήτη με σκλαβώνει. Το χειρότερο μου, για να είμαι ειλικρινής είναι να μου κάνει δώρο ρούχα. Κι αυτό γιατί ο καθένας τα επιλέγει με το δικό του γούστο και την δική του χρωματική παλέτα κατά νου (και τα μεγέθη μου όπως εκείνος τα αντιλαμβάνεται). Κι είναι κρίμα να μου πάρει κάτι που θα το φορέσω μία φορά για να το δει και θα καταλάβω αυτόματα ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να το αγοράσω μόνη μου. Επίσης λέω ‘όχι’ στις εύκολες λύσεις του χειμώνα όπως γάντια και σκουφιά. Εκτός κι αν τα έπλεξε ο ίδιος. Για να συνοψίσω το μόνο που χρειάζομαι από τα δώρα μου είναι να καταλάβω όχι ότι επένδυσες χρήμα για να τα πάρεις, αλλά ότι επένδυσες λίγο από το συναίσθημα σου για εμένα και τον χρόνο σου.

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)