Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
EDITORIAL

To νέο Oneman είναι ο άντρας που αλλάζει

Η καμπάνια λανσαρίσματος του νέου Oneman είχε διπλό σκοπό: να εξηγήσει ποιοι είμαστε και να μας βγάλει και πάλι στο δρόμο.

Το νέο Oneman συστήνεται ως ο άντρας που αλλάζει. Και είναι αυτό ακριβώς. Ο άντρας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που ορίζεται όλο και λιγότερο από παλιά στερεότυπα, και τελικά, είναι ο άντρας που δεν φτιάχνει καινούργια (στερεότυπα) με τις επιλογές του.

Για την καμπάνια του επαναλανσαρίσματός του, το Oneman βγήκε έξω. Δανείστηκε το meme του @dudewithsign που ρίχνει το ίντερνετ, έγραψε τα δικά του πλακάτ, βγήκε στον δρόμο και τα σήκωσε ανάμεσα στον κόσμο. Η σχέση του Oneman με τους αναγνώστες του, αυτή η προσωπική σχέση που το όρισε από τα πρώτα του βήματα μέχρι την ενηλικίωση, έκανε επιτακτικό το να βγούμε έξω. Και να δείξουμε ποιοι είμαστε και για τι θέλουμε να μιλήσουμε. Ποιος είναι λοιπόν ο άντρας που πρεσβεύει το νέο Oneman;

Ο άντρας που απενοχοποιείται

Οι βαριές (και ας το παραδεχτούμε πια, βαρετές) επιταγές της ‘ανδρικής κληρονομιάς’ τελείωσαν μαζί με τα ‘10s, τα ‘00s και τα ‘90s. Υπάρχουν και άντρες που δεν ξέρουν να αλλάζουν λάστιχο, χωρίς αυτό να τους κάνει λιγότερο άντρες. Ο σύγχρονος άντρας δεν έχει ανάγκη να κρύψει τις αδυναμίες του. Είναι απόλυτα εντάξει μαζί τους και τις απενοχοποιεί.

Ο άντρας που ενδιαφέρεται για το στιλ του

Ο άντρας -και αυτό νομίζω ότι έρχεται μεγαλώνοντας- ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για το στιλ, την εμφάνιση και τις επιλογές στην γκαρνταρόμπα του. Δεν υπάρχει ένα dress code για όλους, αλλά υπάρχει ένα dress code για τον καθένα. Το νέο Oneman φροντίζει να είναι συνεπές στις προτάσεις του προς τους αναγνώστες, προσφέροντας πολύ, ακριβές και χρήσιμο σχετικό περιεχόμενο. Από το πώς θα ‘φορέσεις’ το μουστάκι μέχρι το πώς θα ράψεις πάνω σου το επόμενο κοστούμι, το Oneman φροντίζει να μεταφέρει τις απαντήσεις απευθείας από τους ειδικούς.

Ο άντρας που έχει άποψη

Ο άντρας που αλλάζει και εξελίσσεται είναι ο άντρας που έχει άποψη. Που αγαπάει ακόμα το junk food, αλλά δεν αγνοεί (πια) τα ελαττώματά του, που λατρεύει να δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις, στέκια, ποτά, καινούργιες συνήθειες. Είναι up-to-date με τις εξελίξεις, ξέρει τι συμβαίνει στον (και με τον) πλανήτη, γνωρίζει την πόλη απέξω, κολλάει συνέχεια με κάτι διαφορετικό, είναι ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος.

Ο άντρας που αγαπάει τις γυναίκες

Το τελευταίο sign που σηκώσαμε στον δρόμο είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Δεν είναι fun ούτε σηκώθηκε για να βγάλει γέλιο ή αιρετική άποψη. Σηκώθηκε για να δείξει ότι το Oneman αγαπάει στ’ αλήθεια τις γυναίκες. Τις θαυμάζει, τις στηρίζει, τις υποστηρίζει και για να μην φλυαρούμε, δεν χρησιμοποιεί κανένα ‘ναι, αλλά’ σε οποιαδήποτε πρόταση θίγει τις ίδιες και την ελευθερία τους.

Πλάνταξες κι εσύ με το Marriage Story;

Για το τέλος, we pulled a… Travolta. To Entertainment ήταν και παραμένει η ραχοκοκαλιά του Oneman, και στην μετα-PopCode εποχή. Το Oneman μπορεί διαχρονικά να υπερηφανεύεται για τεράστιες pop culture αποκλειστικότητες on και οff camera. Η επιλογή της συνέντευξης του Τζουντ Λο στον Θοδωρή Δημητρόπουλο ως το κεντρικό θέμα του λανσαρίσματος είναι, εκτός των άλλων, ένας φόρος τιμής σε αυτό που πρεσβεύει η ποπ κουλτούρα για το Oneman, αλλά και τον χώρο και τον χρόνο που επενδύει το Oneman σε αυτήν.

Το Oneman ταυτίστηκε με τα καλογραμμένα κείμενα, αλλά και τα opinions που δημιουργούν διάλογο, και όχι φωνές. Ταυτόχρονα, είχε, έχει και θα έχει ανέκαθεν αδυναμία στο storytelling, στις ιστορίες των ανθρώπων που θαυμάζει, στις συνεντεύξεις. Επιπλέον, το νέο Oneman εγκαινιάζει την ενότητα Originals, και εκεί συγκεντρώνει όλο το fun, cool και σήμα-κατατεθέν περιεχόμενό του. Από τους Oneman Rules μέχρι τα βιωματικά κείμενα που άγγιξαν χιλιάδες αναγνώστες, τα Originals είναι το σώμα και η ψυχή του.

Μετά από 8 χρόνια ακλόνητης πρωτιάς στις προτιμήσεις του αντρικού κοινού, το Oneman είναι έτοιμο να γίνει ακόμα πιο έντονα η αντανάκλαση των αναγνωστών του, που δίκαια είναι πιο απαιτητικοί μαζί του, από ποτέ. Εξάλλου, ο άντρας που αλλάζει είναι αυτός που πρώτος απ’ όλους έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ευχόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Πού ξέρετε, μπορεί να μας τρακάρετε κάπου έξω να σηκώνουμε μια πινακίδα.