ORIGINALS

Το Oneman αναζητά τον επόμενο συντάκτη του

Θα μπορούσες να το αποκαλέσεις και αγγελία. Αλλά επειδή ξέρουμε να γράφουμε κείμενα και όχι αγγελίες, κάπως έτσι θα βρούμε και τον επόμενο που θα μπει στην παρέα μας.

Σε λίγες εβδομάδες το Oneman.gr κλείνει 3 χρόνια ζωής. Και σε αυτούς τους 36 μήνες ζωής του, είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι είτε καθημερινά είτε περιστασιακά έγραψαν την άποψή τους, την ιστορία τους, την σκέψη τους, την ιδέα τους στις σελίδες αυτού του site. Αλλά η βασική συντακτική ομάδα του Oneman, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με τη λειτουργία και τη θεματολογία του site, είναι συγκεκριμένοι. Και αυτή την ομάδα ήρθε η ώρα να την κάνουμε λίγο μεγαλύτερη.

Η πολυετής ενασχόληση με το αντικείμενο, όλων όσων εργάζονται στο Oneman, μας έχει δείξει ότι για να έχεις καλό κείμενο, για να μπορείς να αποτυπώνεις στο γραπτό λόγο κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει τον αναγνώστη, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τελειώσει μια σχολή δημοσιογραφίας, να έχεις εμπειρία στο γράψιμο, να είχες από μικρός ή μικρή το όνειρο να γίνεις δημοσιογράφος. Και σίγουρα ενέχει μεγάλη υποκειμενικότητα το τι σημαίνει “καλό κείμενο” για τον καθένα από εμάς.

 

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το να δουλεύεις στο Oneman σημαίνει να τρως burger και να φωτογραφίζεσαι για τα social media. Αυτό είναι μόλις το 1/100 της καθημερινότητάς μας και αυτό οφείλει να το έχει υπόψιν του όποιος και όποια θα ήθελε να εργαστεί στο site.

Το Oneman είναι το νούμερο 1 ανδρικό site της χώρας, μέλος του Ομίλου της 24Media, του μεγαλύτερου και ταχύτερα αναπτυσσόμενου εκδοτικού ομίλου ψηφιακού περιεχομένου στη χώρα. Είναι ένα site το οποίο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του έμεινε πιστό στην παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου και μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να αναπτυχθεί, να πρωτοπορήσει αλλά και να εδραιωθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς, ψηφιακής και μη. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο 1.000.000 μοναδικών επισκεπτών του site μηνιαίως, να διατηρήσουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα της ύλης μας.

Οι απαιτήσεις λοιπόν από τον εκάστοτε υποψήφιο είναι ανάλογες της δυναμικής, της έως τώρα πορείας αλλά και του μελλοντικού σχεδιασμού τόσο του Oneman όσο και της 24Media.

Ο υποψήφιος / η υποψήφια θέλουμε:

 

– Να έχει καλό κείμενο

– Να μπορεί να αφιερώσει την καθημερινότητά του/της στο site

– Να έχει αντίληψη του digital culture της εποχής και των νέων τεχνολογιών

– Να γνωρίζει από social media

– Να είναι άνω των 18 ετών

Θα μπορούσα να προσθέσω στα κριτήρια το να τρώει περισσότερο από τον Αναστασιάδη, να βλέπει λιγότερες σειρές από τον Δημητρόπουλο, να μην θέλει να γίνει πρωταθλητής στο squash όπως ο Αρτεμάκης, να ξέρει λιγότερα πράγματα για τη ζωή της Σάσας Μπάστα από τον Κοκκίνη, να έχει γράψει λιγότερες λέξεις για τα παρκά στη ζωή αυτή από την Ελιάνα, να τρώει πιο αργά από τον Στέφανο και να βάζει λιγότερες παρενθέσεις (όταν γράφει) από τον Μίχαλο αλλά θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα εμπίπτουν σε αυτά τα κριτήρια, οπότε το αφήνω απέξω.

Στα πρακτικά τώρα.

Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος της παρέας μας, οφείλεις:

Να στείλεις ένα email στο [email protected] με:

1) Το CV σου

2) Ένα (αδημοσίευτο) κείμενο 400 έως 1000 λέξεων. Το θέμα δεν θα το ορίσουμε εμείς. Θέλουμε μόνος/μόνη να σκεφτείς και να γράψεις ένα κείμενο που πιστεύεις ότι θα μπορούσε να δημοσιευτεί στο Oneman.

3) Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου

4) Link για τα social media profiles σου και κάποιο blog, αν έχεις

 

Θα χαρούμε πολύ μέσα από αυτή τη διαδικασία να βρούμε εκείνον, εκείνη ή εκείνους που σε έναν χρόνο από τώρα θα ετοιμάζουν μαζί μας τα 4α γενέθλια του Oneman.