George Vitsaras / SOOC
ORIGINALS

«Το Περιστέρι έχει κάγκουρες»: Όλα τα στερεότυπα για τις περιοχές της Αθήνας

Μία όχι και τόσο ευχάριστη λίστα από το Reddit με τα στερεότυπα που ακολουθούν πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Στο δομικό στρώμα της ανθρώπινης ψυχής που έγινε ευρύτερα γνωστό ως συλλογικό ασυνείδητο, εκτός από τα αρχέτυπα, κληρονομικά στοιχεία και μυθολογικά μοτίβα, υπάρχουν πολλά στερεότυπα και προκαταλήψεις, ιδίως για τις περιοχές της Αθήνας. Από εμάς το μάθατε πρώτοι, να γραφτεί στα πρακτικά.

Μπορεί ο Carl Jung να μην εστίασε ποτέ του εκεί, στο Reddit όμως, σε δύο διαφορετικά subs μάλιστα, οι ειδικοί αναλυτές του σύγχρονου κόσμου έχουν συγκεντρώσει όλες τις λανθασμένες παρατηρήσεις και γενικεύσεις που κυκλοφορούν ελεύθερες από γενιά σε γενιά για τις γειτονιές που ίσως και να μεγάλωσες.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο γνωστό: Στο Περιστέρι ζουν οι κάγκουρες. Μας συγχωρείτε που γινόμαστε η τρίχα στο υπέροχο κατά τα άλλα μείγμα των προκαταλήψεων που αυτή τη στιγμή καλύπτεται από μεμβράνη, αλλά δεν είναι έτσι -ή τουλάχιστον, δεν είναι μόνο έτσι.

Μόλις τα στερεότυπα κάνουν take over, αυτόματα δημιουργούνται παρανοήσεις. Αυτές οι παρανοήσεις βασίζονται, για παράδειγμα, στην εμφάνιση, την ηλικία, το θρήσκευμα ή το κατά πόσο λειτουργεί σωστά ο neon φωτισμός στο -υπερβολικά είναι αλήθεια- χαμηλωμένο Subaru Impreza. Δεν είναι σωστό.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, λοιπόν, σας παραθέτουμε όλες τις απαντήσεις για τους κατοίκους και τις περιοχές της Αθήνας, όπως μας τις σέρβιραν στο Reddit. Για να αποβάλλετε τα συγκεκριμένα στερεότυπα, φυσικά, όχι για να τα υιοθετήσετε.

Οι περιοχές της Αθήνας μέσα από τα μάτια του Reddit

Πετράλωνα: «Συνταξιοδοτημένοι» πρώην Εξαρχειώτες, νυν ψιλοκυριλέ τριαντάρηδες, όχι αρκετά κυριλέ για να μένουν Παγκράτι. Μένουν/βγαίνουν στην περιοχή γιατί γουστάρουν αλτέρνατιβ φασούλα, αλλά δε γουστάρουν κάτουρο και μπάχαλα σε κάθε γωνία.

Παγκράτι: Η Κεντρώα επιλογή. Κόσμος που δουλεύει Β.Π. αλλά δεν έχει αρκετά χρήματα για να μένει Β.Π. Προκειμένου να μη χάσουν τη θέση πάρκινγκ δε μετακινούν ποτέ το ΙΧ τους, αναγκάζονται να βγαίνουν στα πέριξ & να χρυσοπληρώνουν μέτρια μπέργκερ και να πίνουν ποτά όρθιοι και στοιβαγμένοι σε πεζοδρόμια έξω από μαγαζιά.

Κυψέλη: Πρόσφυγες Εξαρχείων που έφαγαν φάπα από ενοίκια και αντί να γυρίσουν στη μαμά τους στο Χαλάνδρι ήρθαν εδώ και μπήκαν σε κοινόβια των 5 ατόμων.

Μεταξουργείο: central ΣΥΡΙΖΑ headquarters. Συχνότερη φράση: «ε φίλε πάμε για κάνα σπριτζ στην αυλή μετά τη δουλειά;».

Περισσός: Νοσταλγοί του Λένιν.

Μενίδι: Ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Περιστέρι-Πετρούπολη-Ίλιον: Μαυροντυμένοι κάγκουρες με Nike TN.

Γλυφάδα: Νεόπλουτοι ινφλουένσερς.

Γλυφάδα = Πλούσιοι.

Χολαργός-Παπάγου: Συνταξιούχοι.

Ηλιούπολη: 12-25 copy paste μαυροφορεμένα καγκουράκια με άσπρες στάμπες. Όλα ίδιο κούρεμα. Ανακάλυψαν ότι πωλείται CBD στα περίπτερα και φλόμωσαν τα παρκάκια. Συνήθως θα τους ακούσεις από χιλιόμετρα να φωνάζουν μάγκικα μετά τις 12 το βράδυ και να γκαζώνουν ό,τι πιο σάπιο υπάρχει.

Βόρεια και Νότια είναι πλουσιόπαιδα. Οι βόρειοι πάνε για σκι, οι νότιοι πάνε για σερφ.

Οι Πειραιώτες είναι περίπου σαν τους Κρητικούς, μόνο ο Πειραιάς υπάρχει και δε βγαίνουν από εκεί. Αν βγουν, είναι μόνο για να μιλήσουν για το πόσο ωραία είναι στον Πειραιά.

Περιστέρι = Fentagin ή ψυκτικοί.

Ήμουν με έναν ερασμίτη και έτυχε να τον κυκλοφορήσω Περιστέρι. Του λέω εδώ να ξέρεις η φάση είναι φουλ adidas, σμαρτάκι με φουλ ηχεία και τα σχετικά. Και το επόμενο δευτερόλεπτο περνάει από μπροστά μας ένα τέτοιο ακριβώς. Νομίζω το παιδί πήρε μια καλή εικόνα.

Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Ανάργυροι και πιο δυτικά προς Πετρούπολη και Χαϊδάρι είναι σκληρές γειτονιές, της εργατικής τάξης.

Μαρούσι: Η πιο εργατική περιοχή των Βορείων Προαστίων. Ένα μείγμα πλουσιόπαιδων από τα βόρεια και ανθρώπων που ανεβαίνουν από το κέντρο.

Λούτσα, Σπάτα, Κορωπί, δύο λεπτά με το παπί. Πιθανότατα θα σου κλέψουν και το παπί.

Μπραχάμι πιο εργατική (aka φτωχική) περιοχή. Μαζί με Νέα Σμύρνη βλέπεις και κάνα παρκάκι σε σχέση με το χάος της Καλλιθέας.