ORIGINALS

Βγάζει selfie ο άντρας ο σωστός;

Μια συντάκτρια του Oneman, γράφει για την μάστιγα της εποχής των social media, τις ανδρικές selfie.

«Μην βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί το, πηλοφόρι, το μυστρί» έλεγε τραγούδι της δεκαετίας του 60 και εξέφραζε τη μάστιγα της τότε εποχής, τους μαλθακούς ή πιο λάιτ άντρες. Διότι, ανάλογα την εποχή, πάντα υπάρχει μια κακιά συνήθεια του ανδρικού φύλου, που τους κάνει λιγότερο αρσενικούς από τους υπόλοιπους.

Πριν τρία χρόνια, κοροϊδεύαμε όποιον έβγαινε selfie. Άντρες, γυναίκες που ποζάρανε στο μπάνιο του σπιτιού τους (γιατί για ένα περίεργο λόγο, μόνο εκεί φωτογραφίζονταν), με φόντο τα πλακάκια και την πόρτα, έπεφταν θύματα της κοροϊδίας μας. Και δικαίως. (Ενός λεπτού σιγή για όσους κατά λάθος φωτογράφισαν και την λεκάνη).

 

Μια αποφράδα μέρα, οι σταρ του Hollywood, αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν τις selfie και να εξελίξουν την ύπαρξη τους. Έτσι, φύγαμε πλέον από το μπάνιο του σπιτιού, πήγαμε και σε άλλους χώρους, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, κρεβάτι (after sex selfies), αλλά βγήκαμε και σε υπαίθριους χώρους, όπου πλέον εκεί δεν υπάρχει περιορισμός. Μάλιστα κυκλοφορούν και online tutorials για την τέλεια selfie με συμβουλές από celebrities για την ιδανική λήψη.

 

Και καλά, να βγαίνει selfie η Rihanna, η Miley Cyrus και η Kim Kardashian έχει μια λογική. Έχεις θέαμα να απολαύσεις. Να βγαίνει selfie και η Μαρία από τον Εύοσμο, πάλι έχει λογική, γιατί πιστέψτε με, η Μαρία δεν είναι τυχαίο γκομενάκι. Δίνει καθημερινά πολλή τροφή στον κόσμο εκεί έξω. Νομιμοποιήθηκαν οι selfie και πλέον, όταν τα κορίτσια «τα πετάνε» στο instagram, δεν τις κακοχαρακτηρίζουμε, γιατί είναι selfie, και οι selfie τα αθωώνουν όλα.

 

 

Kι αν βγει, πρέπει να το κάνει τόσο ύπουλα, τόσο αστεία, τόσο περίεργα, που τουλάχιστον θα γελάσουμε λίγο. Για κανένα άλλο λόγο δεν μπορεί να υπάρχει η selfie ενός άνδρα χωρίς ένα νόημα ή ένα αστείο. Μια σκέτη ανούσια selfie, με τα μούτρα του άνδρα δεν είναι κολακευτική, ακόμα κι αν ποζάρει στο φακό ο Matthew McConaghey, εκτός αν χαμογελά και φαίνεται επίτηδες μαρούλι στα δόντια, οπότε θα το βρω αστείο και ίσως σέξυ. (Ναι, τέτοια είμαι.)

 

Όχι στις selfie στο κρεβάτι

Το κάνουν οι γκόμενες πριν κοιμηθούν και φορώντας ακόμα το make up τους, σουφρώνοντας συνήθως και τα χείλια. Δεν μπορεί να το αυτοφωτογραφίζεται ένας άνδρας στο κρεβάτι μόλις ξύπνησε ή πριν κοιμηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα χαριτωμένο σε έναν αγουροξυπνημένο ή σχεδόν κοιμισμένο άντρα.

 

Όχι στις selfie στον καθρέφτη

Ακόμα κι αν είναι χτιστός, φέτες ρε παιδί μου, να παίζει η άλλη πιάνο πάνω του, δεν έχει ανάγκη τις selfie, γιατί γίνεται ποζεράς. Άδικο, το ξέρω. Η γυναίκα θα πιάσει γκομενάκι με τις selfie της, ακόμα κι αν είναι μπουχέσα, αυτός που μάτωσε το μπλουζάκι στο γυμναστήριο θα χαρακτηριστεί φλώρος, ποζεράς, τρέντουλας, ψωνάρα και άλλα όμορφα. Όμως είναι η αλήθεια. Δεν γίνεται να ποζάρεις σαν μοντέλο του Armani μπροστά στους καθρέφτες κατεβάζοντας το εσώρουχο. Όσο κούκλος κι αν είσαι. (foto 7)

Γενικά όχι στις selfie

Γιατί ένας άντρας βγαίνει selfie; Εκτός από το να τρολάρει, δεν βρίσκω άλλο λόγο.

Ας δούμε μερικές από τις παρακάτω φωτογραφίες που βρήκα χρησιμοποιώντας το hashtag #selfie  και ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τον τύπο άντρα.

Γλυκούλης. Αυτό. Η βαρβατίλα είναι βαθιά χωμένη κάπου. Ίσως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ίσως να την ξέχασε σπίτι.

Δεν υπάρχει λόγος για αυτή τη selfie. Κάνεις ανφόλο.

Η selfie του σφίχτη. Ανφόλο και πάλι.

Η «θέλω να μοιάσω στον Χατζηιωάννου” selfie. Πλάκα κάνω, η ομοιότητα με την διεύθυνση είναι συμπτωματική. Θα παραμείνουμε στο ανφόλο, για την ποζεριά και το δάχτυλο που δεν έχουμε καταλάβει τι ή ποιον δείχνει.

Η καλή selfie, η σωστή, η παραδοσιακή στο πλακάκι του μπάνιου. Μπορεί να συγχωρεθεί.

Η «δεν περιγράφω άλλο» selfie. Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχες κάνει φόλο.

Κάπως έτσι, ξεδιπλώθηκε καλύτερα το κουβάρι των σκέψεων μου. Θα βιαστούν όμως μερικοί να πουν, ότι οι γυναίκες τέτοιους γουστάρουν, ποζεράδες και φλώρους και θα πρέπει να απαντήσω εκ μέρους των γυναικών. Πρώτον, όχι όλες. Δεύτερον, μην ασχολείστε με τις υπόλοιπες. Δεν μπορώ να φανταστώ τι το συμπαθητικό ή ελκυστικό μπορεί να βρει μία γυναίκα στις παραπάνω φωτογραφίες, ακόμα και στις φαινομενικά πιο αρσενικές, εκτός από το να κοροϊδέψει.

Βασικά, τι να λέμε, άλλο, όταν βασιλιάς των selfie θεωρείται ο Justin Bieber, η κουβέντα σταματά εδώ και εγώ σωπαίνω για πάντα. Μην πείτε ότι δεν σας τα’λεγα.