ORIGINALS

Βρέθηκε η παράνομη ουσία μέσα στο Last Christmas που το κάνει τόσο εθιστικό

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2047 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου.

1.

Μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο Last Christmas, εξηγώντας μετά από δεκαετίες γιατί αυτό το πανηγυρτζίδικο τραγούδι κολλάει σαν διάολος στο μυαλό τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε Χριστούγεννο. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει το δεύτερο μέλος των Wham!, αυτόν που πρέπει να γκουγκλάρεις για να θυμηθείς πως τον λένε, ενώ ο George Michael διαφεύγει ακόμα της σύλληψης λόγω του θανάτου του (χαχα μπράβο μου). Το δεύτερο μέλος του συγκροτήματος παραδέχτηκε ότι είχαν κρύψει με δόλιο τρόπο την ουσία στο τραγούδι τους, για να πλουτίσουν με τη δυστυχία του κάθε εθισμένου. Ήδη στην Ομόνοια επικρατεί αναστάτωση με την απόσυρση του τραγουδιού, με την πιάτσα στεγνή, να περιμένει το νέο φορτίο με αντίτυπα του κομματιού από το Αφγανιστάν. Σε επιφυλακή οι λιμενικοί όλης της χώρας.

2.

Σίγουρος ότι βρήκε το αυθεντικό κείμενο του Αϊνστάιν, όπου υπάρχει η ρήση «παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα» είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γραφικός παππούλης, ανακοίνωσε σε φίλους και συνεργάτες, ότι έφτασε στην ανακάλυψη του σπάνιου πρωτοτύπου, μετά από 30 χρόνια ενδελεχούς έρευνας, σε βιβλιοθήκες και ιδιωτικές κλινικές, όπου νοσηλεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, από το γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο υπέργηρος θείος του για άλλη μια φορά έπεσε θύμα απατεώνων που του πούλησαν για χιλιάδες ευρώ μια απλή φωτοτυπία Α4, αφού πρώτα την τσαλάκωσαν λίγο στις άκρες για να φαίνεται παλιά. Κρίμα κρίμα κρίμα.

 

Σαν σήμερα (αλλά πριν από πολύ πολύ καιρό)

25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απ’ αυτό που οι κριτικοί κινηματογράφου αποκάλεσαν κομψά “μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία του κινηματογράφου” και οι θεατές “τι είδα μόλις ρε παιδιά, έναν γιατρό, υπάρχει ένας γιατρός εδώ στο σινεμά; Θεέ μου, δεν μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ!”; Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Σωκράτη, με τον αινιγματικό τίτλο ‘ΣΩΚΡΑΤΗΣ’, αποτελεί μέχρι και σήμερα την μεγαλύτερη κωμωδία του Έλληνα δημιουργού, που ούτε καν το μετέπειτα ‘ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’ δεν κατάφερε να το ξεπεράσει (παρά τη σκηνή που ο Καποδίστριας καθαρίζει πατάτες μπροστά στον έκπληκτο κόσμο με φόντο το αιώνιο γαλάζιο του Αιγαίου).

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον ‘ΣΩΚΡΑΤΗ’; Τις χλαμύδες με τα σπορτέξ; Τα γυρίσματα στο Ηρώδειο που χτίστηκε 500 χρόνια μετά τον θάνατό του; Τα γυρίσματα στον σταθμό στα Κάτω Πατήσια που χτίστηκε 2.400 χρόνια μετά τον θάνατό του; Τον Αποστόλη Τότσικα με ψεύτικο μούσι Άγιου Βασίλη να λέει “ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα” και να το χαϊδεύει λάγνα; Τον Γιάννη Αϊβάζη ως Πλάτωνα, με το τατού ΑΕΚ να ξεχωρίζει σε κάθε σκηνή περισσότερο και από την αταλαντοσύνη του; Η ταινία ήταν μία πραγματική καταστροφή και μπράβο της.

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Δεκεμβρίου του 2022 και ο ελληνικός κινηματογράφος δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου.)