© Λεωνίδας Βασιλόπουλος / Κωνσταντίνος Μπαντούνας
ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Διαλύοντας 10 μύθους γύρω από την Αρχαία Ελλάδα με τον Archaeostoryteller

Ήταν ή όχι Έλληνες οι Μινωίτες; Γίνονταν ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα; Τελικά, αποδέχονταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι την ομοφυλοφιλία; Ο διδάκτορας κλασικής αρχαιολογίας Θόδωρος Παπακώστας είναι εδώ για να μας λύσει όλες τις απορίες.

Το πόσο πολύ μάς ιντριγκάρει το αρχαιοελληνικό παρελθόν είναι δεδομένο. Την ίδια όμως στιγμή τα πράγματα είναι ρευστά και ενίοτε θολά όσον αφορά την ιστορική αλήθεια: μύθοι και θρύλοι, υπερβολές και αρχαιομανίες θολώνουν τον τοπίο (ακόμα και σε επικίνδυνο βαθμό).

Για αυτό, λοιπόν, ο διδάκτορας κλασικής αρχαιολογίας Θόδωρος Παπακώστας (aka Archaeostoryteller) έρχεται για μία guest εμφάνιση κατευθείαν από Θεσσαλονίκη στο Ανοιχτό Βιβλίο με σκοπό να ρίξει φως σε εκείνους τους μύθους που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάς.

Ήταν ή όχι Έλληνες οι Μινωίτες; Γίνονταν ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα; Τελικά, αποδέχονταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι την ομοφυλοφιλία; Ο άνθρωπος που έκανε viral την αρχαιοελληνική ιστορία μέσα από τα βιβλία και το podcast του είναι εδώ για να μας λύσει όλες τις απορίες.

Ο λόγος λοιπόν στον Archaeostoryteller. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Άκου το επεισόδιο

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast στο Spotify, στην Apple και στην Google.

Ακολούθησε τον Γιώργο Ρομπόλα στο Facebook και το Instagram.

Άκου όλα τα επεισόδια