© Φραντζέσκα Γιαϊτζογλου-Watkinson / Κωνσταντίνος Μπαντούνας
ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Αλεξάνδρα Κ* βαριέται τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη

Η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο» δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, τα λέει όπως είναι: για τον έρωτα, για τη μητρότητα, για τον μικροαστό που κρύβουμε μέσα μας. Και αυτά είναι όσα μας είπε η διακεκριμένη Ελληνίδα συγγραφέας για το νέο της βιβλίο.

Το ευρύ κοινό τη γνώρισε (και σε πολλές περιπτώσεις δήλωσε αιώνια πιστό σε εκείνη) μέσα από το Πώς φιλιούνται οι αχινοί (εκδ. Πατάκης). Από τότε μέχρι σήμερα έχει γράψει θέατρο, έχει γράψει λιμπρέτο για την Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ αρθρογραφεί και τακτικά στα Media. Αν όμως υπάρχουν δύο στοιχεία που κάνουν την Αλεξάνδρα Κ* να ξεχωρίζει είναι το στυλ γραψίματος (πυκνό, ευφυέστατο, καλοδουλεμένο μέχρι την τελευταία του λέξη) και οι αλήθειες που αφήνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, πάνω στο χαρτί.

Τώρα, επέστρεψε με μία νέα συλλογή διηγημάτων που ακούει στον χαρακτηριστικό τίτλο Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο (εκδ. Πατάκη).

Ιστορίες σκληρές, κωμικές, μαγικά ρεαλιστικές, κυνικές και σε κάποιες φάσεις σπαρακτικές. Ή με πιο απλά λόγια: το καλύτερο δείγμα γραφής μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη στήλη, μίας τρομερά ικανής και απολαυστικής πένας.

Τι έχει όμως να πει η ίδια για το νέο της βιβλίο, για την politically conscious λογοτεχνία, τα αναγνωστικά και συγγραφικά της κολλήματα αλλά και τις προσωπικές φούσκες μέσα στις οποίες ζούμε όλοι;

Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ιδού: η Αλεξάνδρα Κ* στο σημερινό επεισόδιο του Ανοιχτού Βιβλίου.

Άκου το επεισόδιο

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast στο Spotify, στην Apple και στην Google.

Ακολούθησε τον Γιώργο Ρομπόλα στο Facebook και το Instagram.

Άκου όλα τα επεισόδια