ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ - THE PODCAST

Η Έλενα Ακρίτα θέλει να μάθουμε να διαμαρτυρόμαστε εκεί που πρέπει

Η Έλενα Ακρίτα στο 5ο επεισόδιο του Podcast της, μιλά για το κακοποιητικό χιούμορ, τις διαμαρτυρίες σε λάθος ανθρώπους και απορεί με την αγένεια των αρνητών της απογραφής.

Αυτή την εβδομάδα η Έλενα Ακρίτα αναρωτιέται αν πρέπει να τα βάζουμε με τους ανθρώπους που δουλεύουν στην εστίαση και απλά κάνουν τη δουλειά τους, ζητώντας μας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ακόμη, μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας οριστικά το προσβλητικό χιούμορ και τον κακοποιητικό λόγο παλαιών δεκαετιών, με αφορμή μια μήνυση που της έκανε ο Μάρκος Σεφερλής για άρθρο που είχε γράψει. Καλεί τις γυναίκες να εντοπίζουν και να αντιτάσσονται στη λεκτική βία ακόμα και όταν μοιάζει «αθώα» και απορεί με τους αρνητές της απογραφής, οι οποίοι βρίζουν τα παιδιά που τους χτυπάνε την πόρτα.

Άκουσε το νέο επεισόδιο του Podcast της Έλενας Ακρίτα:

Τι άλλο θα ακούσεις στο πέμπτο επεισόδιο του Podcast:

*Ο Μάρκος Σεφερλής ήθελε να με βάλουν φυλακή, διότι η λογοκρίσια για εκείνον είναι απολύτως αποδεκτή

*Σας έχω νέα. Έχει όρια η σάτιρα. Δεν είναι δυνατόν ένας ηθοποιός πάνω από τη σκηνή να εξευτελίζει μία γυναίκα η οποία είναι πιο αφράτη από το κοινωνικώς αποδεκτό.

*Κανείς δεν βρίσκει αστείο τον κακοποιητικό λόγο και τις καρικατούρες της δεκαετίας του ’60

*Ζητώ συγγνώμη για αυτό που έγραψα πριν 40 χρόνια, για τις χοντρές που πάνε γυμναστήριο

*Γιατί είναι αποδεκτή η φθορά του χρόνου για έναν άνδρα, αλλά δεν είναι για τη γυναίκα του. Αυτό είναι ρητορική μίσους

*Να μην μπαίνουν οι γυναίκες σε ένα σύνδρομο Στοκχόλμης. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη λεκτική κακοποίηση σαν κανονικότητα

*Είναι δυνατόν να υπάρχουν ορισμένοι, που όταν έρχεται ο απογραφέας στο σπίτι να τον βρίζουν;

*Βρε αγάπη μου, ο απογραφέας θα σου πάρει το παιδί; Θα το πάνε στον Μπιλ Γκέιτς;

*Σαν πολίτης που δεν ψηφίζω ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα να ακούσω τους υποψήφιους αυτής της παράταξης σε ένα debate. Θέλω να ακούσω τις απόψεις τους.

*Τα Καλάβρυτα γέμισαν χήρες που μέτραγαν τα κουφάρια των παιδιών και των ανδρών τους. Δεν μπορείς αυθαίρετα να βάζεις σε μια ταινία ένα εύρημα για έναν καλό ναζί.