LUNCH BREAK

Η Λυδία Παπαϊωάννου, το coolness μιας άλλης εποχής και τα healthy pancakes

Τι νοσταλγεί από τα χρόνια της τηλεόρασης; Γιατί θα ήθελε να έχει και τότε το Tik Tok στη ζωή της; Γιατί ξυπνάει στις 5 το πρωί; Και ποια είναι τα στέκια της στην πόλη; Ακόμα, δύο φοβερές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο και η ιστορία της πιο μυστηριώδους σως που γεννήθηκε ποτέ στην Ευρώπη.  

Πριν ξεκινήσουμε, να σου θυμίσουμε ότι από τον Οκτώβριο ο Χρήστος Χατζηιωάννου πηγαίνει actually για Lunch Break με 5 ακροατές του podcast. Το πρώτο «Πάμε για Lunch Break» έγινε τον περασμένο μήνα στο Μανάρι και το δεύτερο προγραμματίζεται ήδη για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Cookoovaya. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

 

Μετά τον Άνταμ Κοντοβά, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Γιάννη Δαββέτα, τον Χριστόφορο Πέσκια, τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, τον Θανάση Τσαγκλιώτη, και τον Σταύρο Βαρθαλίτη και τον Μιχάλη Νουρλόγλου και τη Madame Gateaux, ήρθε η ώρα για τη Λυδία Παπαϊωάννου.

Τι νοσταλγεί από τα χρόνια της τηλεόρασης; Γιατί θα ήθελε να έχει και τότε το Tik Tok στη ζωή της; Γιατί ξυπνάει στις 5 το πρωί; Και ποια είναι τα στέκια της στην πόλη; Ακόμα, δύο φοβερές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο και η ιστορία της πιο μυστηριώδους σως που γεννήθηκε ποτέ στην Ευρώπη.

Πάμε με τις προτάσεις της εβδομάδας, πηγαίνουμε στο Cornell στον Χολαργό, δυο στενά πάνω από τη Μεσογείων και είναι σαν μια μικρή κρυμμένη όαση: μεγάλος χώρος, ωραία αισθητική, ωραία έπιπλα. Κρατήστε σημειώσεις: Crispy chicken salad, Fried Chicken, καρμπονάρα, Smashed Croissant, Bagel Pastram και tacos barbacoa.

Δεύτερη πρόταση το ΣΤΗΒΣ στον Κεραμεικό για πίτσα και για burger.

Δεν έχει σημασία το πότε, δεν έχει σημασία το πόσοι είναι στην παρέα. Η Gen M ξέρει να τρώει και με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του The Mall Athens, κάθε μέρα είναι γιορτή. Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις με The Black Salami Microbakery, εκεί ψηλά στη Ζωοδόχου Πηγής.

Στη στήλη “Dinner Dates” με τις ωραίας φάσεις στο σπίτι θα βρεις το σημάδι που χρειάζεσαι για να “παίξεις” με τα τυριά. Θέλεις camembert στο air fryer με κάποιο chutney ή raclette σε συσκευή raclette; Πρόσθεσε αλλαντικά κι ένα ωραίο κρασί.

Στις «Ιστορίες φαγητού» μιλάμε για το Café de Paris και της διάσημης σάλτσας του. Η σάλτσα αυτή είναι βραβευμένη ως ένα από τα πιο μυστηριώδη «μείγματα» στην ιστορία της γαστρονομίας: βασισμένη στο βούτυρο, με διάφορα αρωματικά και μπαχαρικά, και η συνταγή της παραμένει κρυφή.

Ακούστε το Lunch Break και στο Spotify και στην Apple.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.