ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τους Jethro Tull στη Λεωφόρο

Ο καταξιωμένος συγγραφέας μιλάει στον Θεοδόση Μίχο όχι μόνο για μία, αλλά για τρεις ιστορικές συναυλίες που έγιναν στο πράσινο γήπεδο. Η μνήμη, βλέπετε, παίζει περίεργα παιχνίδια.

Έχει γράψει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες (Απόντες, Βασιλιάς, Ώρες κοινής ησυχίας, κ.α.) και τηλεοπτικές σειρές (Οι γυναίκες της ζωής της, Άμυνα Ζώνης, κ.α.).

Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων Η ενοχή των Υλικών (1997, Βραβείο Μ. Ράλλη), Γραφικός Χαρακτήρας (2016), και Ανήσυχα Άκρα (2000), τα μυθιστορήματα Το ημερολόγιο ενός εξωγήινου (1998), Το Γονίδιο της Αμφιβολίας (1999), Αγιογραφία (2003), Τα Παιδιά του καιν (2011, Βραβείο Ιδρύματος Π. Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών) και τη νουβέλα Ολομόναχος (2018) που πρωτοεκδόθηκε στη Γαλλία, στη σειρά Ce que la vie signifie pour moi των Editions du Sonneur.

Τόσο τα μυθιστορήματα όσο και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ξένες γλώσσες 

Στο σημερινό podcast αυτός ο καταξιωμένος συγγραφέας περιγράφει γλαφυρά όχι μόνο μία, αλλά τρεις συναυλίες που έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ναι, το γνωστό πράσινο γήπεδο.

Κυρίες και κύριοι, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast του OneMan ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ με τον Θεοδόση Μίχο στο Spotify, στα Google Podcasts και στα Apple Podcasts.

Η τελευταία συλλογή διηγημάτων του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Ανήσυχα Άκρα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.