LUNCH BREAK

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, το κυνήγι των βραβείων και η γαστρονομία στην Ελλάδα

Τι πιστεύει για τα βραβεία; Πού οδεύει η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα; Τι του έδωσαν τα χρόνια στο εξωτερικό; Και ποια είναι τα δικά του στέκια για φαγητό; Ακόμα, δύο προτάσεις πεντανόστιμες και η ιστορία του παστινακίου.

Πριν ξεκινήσουμε, να σου θυμίσουμε ότι από τον Οκτώβριο ο Χρήστος Χατζηιωάννου πηγαίνει actually για Lunch Break με 5 ακροατές του podcast. Το πρώτο «Πάμε για Lunch Break» έγινε τον περασμένο μήνα στο Μανάρι και το δεύτερο προγραμματίζεται ήδη τον Νοέμβριο στην Cookoovaya. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

 

Μετά τον Άνταμ Κοντοβά, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Γιάννη Δαββέτα, τον Χριστόφορο Πέσκια, τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, τον Θανάση Τσαγκλιώτη, και τον Σταύρο Βαρθαλίτη, ήρθε η ώρα για τον Μιχάλη Νουρλόγλου. Τι πιστεύει για τα βραβεία; Πού οδεύει η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα; Τι του έδωσαν τα χρόνια στο εξωτερικό; Και ποια είναι τα δικά του στέκια για φαγητό; Ακόμα, δύο προτάσεις πεντανόστιμες και η ιστορία του παστινακίου.

20 Νοεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών, όπως και πέρυσι θα κάνουμε τον χαμό μας στο πάρτι του LadyLike και του OneMan. Μπείτε στα site μας να διεκδικήσετε κι εσείς τη θέση σας στο party. Μαζί μας για άλλη μια χρονιά στο party θα είναι και η ΔΕΗ, να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια. Τι ετοιμάζουμε για εσάς; Θα έχουμε μεγάλες φωτιζόμενες μπάλες που θα απελευθερωθούν κάποια στιγμή στο πάρτι. Θα έχουμε το Neon Signature Wall by ΔΕΗ ένα installation με plexiglass εικαστικό, στο οποίο οι καλεσμένοι θα μπορούν να γράφουν με neon μαρκαδόρους «Τι σημαίνει για εκείνους η δεκαετία των 00s;» και το ειδικά διαμορφωμένο neon station της ΔΕΗ θα δίνει κυριολεκτικά ενέργεια φορτίζοντας τις συσκευές μας. Με γεμάτες μπαταρίες πια, είμαστε έτοιμοι για άφθονο social media sharing, ξεκινώντας από τα neon tattoos που θα τα βρείτε και αυτά στο neon station της ΔΕΗ.

Στις προτάσεις της εβδομάδας πάμε στην Πλατεία Πλυτά, που συνδυάζει την αίγλη και τη ζεστασιά της γειτονιάς με την υπογραφή κορυφαίων σεφ. Δεύτερη πρόταση το Beefbar Athens για brunch στην ηλιόλουστη πλευρά της πόλης. Το «Mήνυμα του κοινού» έρχεται από την Αργυρώ που ακούει τα επεισόδια back-to-back και βρίσκει ενδιαφέρον το back story για τις κουζίνες.

Στις «Ιστορίες φαγητού» μιλάμε για το παστινάκι, ένα «ξεχασμένο» λαχανικό που επιστρέφει. Πρόκειται για ρίζα που μοιάζει με λευκό καρότο με μια πιο γήινη, γλυκιά γεύση με νότες ξηρών καρπών και βουτύρου, ειδικά όταν ψηθεί.

Ακούστε το Lunch Break και στο Spotify και στην Apple.

Aκολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.