LUNCH BREAK

Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης, τα εστιατορικά γλυκά και οι pastry chef στην Ελλάδα

Γιατί έγινε ζαχαροπλάστης; Πότε αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο; Σε τι level είναι η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα; Πόσα έδωσαν οι Γάλλοι και ποιες άλλες χώρες φημίζονται για τα γλυκά τους;

Πριν ξεκινήσουμε, να σου θυμίσουμε ότι από τον Οκτώβριο ο Χρήστος Χατζηιωάννου πηγαίνει actually για Lunch Break με 5 ακροατές του podcast. Το πρώτο «Πάμε για Lunch Break» έγινε τον περασμένο μήνα στο Μανάρι και το δεύτερο προγραμματίζεται ήδη στην Cookoovaya. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

Μετά τον Άνταμ Κοντοβά, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Γιάννη Δαββέτα, τον Χριστόφορο Πέσκια, τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, ήρθε η ώρα για τον Θανάση Τσαγκλιώτη. Γιατί έγινε ζαχαροπλάστης; Πότε αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλααστείο; Σε τι level είναι η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα; Πόσα έδωσαν οι Γάλλοι και ποιες άλλες χώρες φημίζονται για τα γλυκά τους; Ποια είναι τα ελληνικά γλυκά; Ακόμα, μερικές προτάσεις για φαγητό και η ιστορία του προφιτερόλ.

Στις προτάσεις της εβδομάδας πρώτο έρχεται το The Mall Athens. Μη λοκάρετε σε ένα κατάστημα. Δεν χρειάζεται όλοι να πάρετε το ίδιο. Βρίσκεις τραπέζι και μαζεύεις καλούδια από παντού. Τα χοιρινά σουβλάκια από το Λάδι και Ρίγανη, η μεξικάνικη τριλογία από το Ancho και η τηγανητή πατάτα από Patafritas. Δεύτερη πρόταση το Spitjack μια rotisserie που πρέπει να πας.

Το «Mήνυμα του κοινού» έρχεται από την Αλεξάνδρα, που δίνει τροφή στη σκέψη να φιλοξενηθούν στο Lunch Break ιστορίες ανθρώπων μέσα από την κουζίνα. Στις «Ιστορίες φαγητού» έχει να κάνει με γλυκό και συγκεκριμένα με το προφιτερόλ. Ξεκίνησε σαν αλμυρή συνταγή στο Παρίσι, αν και η σημερινή γλυκιά εκδοχή οφείλει την ύπαρξή της σε Ιταλό σεφ.

Ακούστε το Lunch Break και στο Spotify και στην Apple.

Aκολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.