ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Από τον Μιθριδάτη στον Γιούρκα Σεϊτάριδη: Οι celebrities που έμειναν εκτός Βουλής

Οι ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μοντέλα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές.

Ο πρώτος γύρος των εθνικών εκλογών αποτελεί ήδη παρελθόν με τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας να δίνει τον τόνο για τον δεύτερο γύρο της κάλπης, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να διεξαχθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, στα τέλη Ιουνίου. 

Ωστόσο, ήδη από τώρα πολλοί είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής και μεταξύ αυτών συναντάμε αρκετούς celebrities. Ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και μοντέλα, που διεκδίκησαν μία έδρα στη Βουλή στις φετινές εκλογές, αλλά ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους πολιτικούς.

Για παράδειγμα, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης που κατέβηκε με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Ιωαννίνων, δεν εξελέγη καθώς έλαβε μόλις 2.105 ψήφους. Την ίδια τύχη είχαν και το πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, που ήταν επίσης υποψήφιοι με τη Ν.Δ. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν εξελέγησαν το μέλος των «Ημισκούμπρια», Μιθριδάτης που ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών και ο ηθοποιός Μάριος Αθανάσιου και η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Από το ΚΚΕ δεν τα κατάφεραν ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως DJ Rico, ούτε ο Διονύσης Τσακνής και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Ορκόπουλος και Λίλα Καφαντάρη.

Εκτός Βουλής έμειναν επίσης ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης) από το ΜέΡΑ25, ο Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας, οι ηθοποιοί Παύλος Κοντογιαννίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης και Ηλίας Λογοθέτης από το Κίνημα Φτωχών, ο Βασίλης Τσιάρτας από την Εθνική Δημιουργία και ο Βασίλης Παϊτέρης από το κόμμα ΕΑΝ.