© screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Παναγιά η Γκέισα κι άλλες 4 φορές που ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν ο εαυτός του

Κηραλοιφές, χειρόγραφα του Ιησού, αντιεμβολιαστικές κορώνες και η απαραίτητη καταδίκη των αμβλώσεων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Θα μου επιτρέψετε ως φυσικό πρόσωπο να έχω τις απόψεις μου και αυτές να ταυτίζονται με τον Χριστιανισμό». Έτσι, ξεκίνησε την απάντησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για τα κρίσιμα θέματα της Παιδείας, της Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους. Και με μερικά άλματα λογικής συνέδεσε τη θρησκεία με τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας: αντιεμβολιασμός, καταδίκη των αμβλώσεων, κανένας διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. 

Όλο αυτό θα ακουγόταν μόνο ακραία συντηρητικό και επικίνδυνα αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος, μέγας ταχυδακτυλουργός των τηλεοπτικών εμφανίσεων, είχε άλλον έναν κρυμμένο λαγό να βγάλει από το καπέλο του. 

Η Παναγιά η Γκέισα εμφανίστηκε ως δια μαγείας στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ και η λογική πήγε για μία ακόμη φορά περίπατο. Αυτό δεν ήταν τοποθέτηση, αυτό ήταν meme από μόνο του.

Ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθούμε μερικές ακόμα στιγμές της πρόσφατης ιστορίας όπου ο πρώην τηλεπωλητής και νυν πρόεδρος κόμματος πήρε μία σφιχτή αγκαλιά την έννοια του cringe. Ή πιο απλά ήταν ο εαυτός του.

Οι χειρόγραφες (;) επιστολές του Ιησού

«Νιώθω δέος και μόνο που κρατάω στα χέρια τις [χειρόγραφες] επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο» αποκάλυπτε με ιερή μανία μπροστά στην κάμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος. Μάλιστα, ο καθένας μπορούσε να τις αποκτήσει με το κατάλληλο αντίτιμο.

Μετά όμως έκανε λόγο για λάθος διατύπωση, για μονταρισμένα βίντεο και γενικά υιοθέτησε τη γνωστή στάση του «δεν είπα αυτό, άλλο εννοούσα» σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά. Πρόλαβε να αποκαλέσει και «ζώα» όσους τον κατηγόρησαν. Βέβαια, τα βίντεο είναι σαν τα γραπτά: μένουν.

Υγ: Για την ιστορία οι συγκεκριμένες επιστολές δεν έχουν γραφτεί από τον Χριστό αφού χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα μετά τη γέννησή του. 

Οι περίφημες κηραλοιφές

Πώς ακριβώς σταματάς μία πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τη Γη και έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε μία πρωτόγνωρη και μαζική καραντίνα που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά; H Ορθοδοξία και η κηραλοιφή «Βυζαντινόν» έχουν τη λύση. Και μάλιστα είναι σε προσφορά.

Ναι, ο κύριος Βελόπουλους πουλούσε θαυματουργές αλοιφές την περίοδο του κορονοϊού και για αυτή του τη δραστηριότητα είχε διαταχθεί ακόμα και εισαγγελική έρευνα.

Στην αιχμή της αντιεμβολιαστικής τρέλας

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε τις αμφιβολίες του για το εμβόλιο, είχε τις αμφιβολίες του για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, είχε τις αμφιβολίες του για το πόσο επικίνδυνος ήταν ο ιός. Γενικά, είχε τις αμφιβολίες του. Και τις εξέφραζε και έπαιρνε κόσμο στον λαιμό του.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χωρίς να το πει ποτέ ανοιχτά χάιδεψε ξανά και ξανά τα αυτιά των αντιεμβολιαστών. Ενώ, λοιπόν, ο κόσμος χανόταν ο κύριος Βελόπουλος είχε τις αμφιβολίες του και αρνιόταν πεισματικά να κάνει το εμβόλιο. Μηδέν κοινωνική συνείδηση με άλλο λόγια.

Ένα δημοψήφισμα για τις αμβλώσεις

Την περίοδο που οι ΗΠΑ έκαναν πολλά βήματα προς τον Μεσαίωνα στο θέμα των αμβλώσεων, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναρωτιόταν ποιοι είμαστε εμείς να κριτικάρουμε τους Αμερικανούς. Άλλωστε, ως Χριστιανός Ορθόδοξος έχει άλλη άποψη: η άμβλωση στο μυαλό του ισοδυναμεί με φόνο και πρέπει να αποφασίσει για αυτό ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα.

Στο πιο πάνω βίντεο, μπορείς να δεις πως τα μπουρδουκλώνει όμορφα προσπαθώντας να ταυτίσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος με το δικαίωμα όσων δεν ήθελαν να κάνουν το «μπόλι».

Η Παναγιά η Γκέισα

Στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έδωσε άλλη μία τρομερή παράσταση, όταν σήκωσε στην κάμερα φωτογραφίες από σχολικά βιβλία τα οποία παρουσιάζουν την Παναγία ως Γκέισα και αυτόχθονα των ΗΠΑ. Το Twitter πήρε φωτιά σε δευτερόλεπτα.

Πώς ακριβώς δικαιολόγησε την έκρηξη του για αυτές τις κατάπτυστες εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοσή μας; Είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρά φύσιν ζην». Τα σχόλια περιττεύουν, αφού ήταν για άλλη μία φορά -απλά- ο εαυτός του.