Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ, Κάθαρση, Παιδιά της Ελλάδος: Όλα τα περίεργα κόμματα των Ευρωεκλογών

Δεν είναι 10, δεν είναι 20, δεν είναι 30. Τα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις ευρωεκλογές ανέρχονται στα 46.

Περιμέναμε πώς και πώς αυτή τη λίστα. Εδώ και μήνες ο ύπνος μας ήταν άστατος, διακεκομμένος και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας έμοιαζαν αρκετά με αυτούς του Edward Norton στο Fight Club.

Ευτυχώς, όμως, από σήμερα και με τη βοήθεια κάποιας ενυδατικής κρέμας, οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν και τη θέση τους θα πάρει η λάμψη της ικανοποίησης στα μάτια μας. Βλέπετε, έγιναν γνωστά τα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις Ευρωεκλογές κι έτσι μπορούμε να ηρεμήσουμε.

Δεν είναι 10, δεν είναι 20, δεν είναι 30. Τα κόμματα ανέρχονται στα 46 και μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκουμε και τους 300 του Λεωνίδα. Μας συγχωρείτε, τους Σπαρτιάτες που δεν είναι από τη Σπάρτη εννοούμε. Σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου επιθυμούν να συμμετάσχουν κανονικά στις επικείμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Βέβαια, η τελική ανακήρυξη αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Γιατί εστιάσαμε στους Σπαρτιάτες; Γιατί η συμμετοχή τους δεν είναι δεδομένη καθώς ενδέχεται κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός να καταθέσει υπόμνημα κατά της νομιμότητας του κόμματος, όπως συνέβη στις περίπτωση των «Ελλήνων» του Ηλία Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές.

Στη λίστα, φυσικά, βρίσκουμε και μερικά διαμαντάκια, κόμματα που μπορεί να μην τα γνωρίζει ούτε ο/η αρχηγός τους, αλλά θα κάνουν την προσπάθειά τους. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά, αν και μερικά τα γνωρίζουμε ήδη.

Κίνημα 21

«Ο αγώνας μας για την επιβίωση του έθνους είναι ο τελευταίος και σημαντικότερος που θα δώσουμε στη μεγάλη ελληνική ιστορία. Το Κίνημα 21 έρχεται με δύναμη μα πάνω από όλα με πίστη στον αγώνα και στη νίκη», αναφέρει ο πρόεδρος, Μπέχλης Ζώης.

Ομογενειακό δίκτυο Έλληνες της Ευρώπης

Το πρώτο κόμμα αποδήμων είναι γεγονός, εν όψει των εκλογών του Ιουνίου για το Ευρωκοινοβούλιο.

ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιατί «το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το διεκδικούν».

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Κάποια κόμματα τα γράφουμε με το caps lock πατημένο. Ο Terry Hatziieremias, ένας YouTuber με αρκετό κοινό, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απίστευτο combo που συναγωνίζεται το combo με μπέργκερ, πατάτες και αναψυκτικό. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, η σελίδα τους έχει πέσει. Ελπίζουμε να είναι καλά.

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προφανώς και έχουν δει την τηλεοπτική σειρά και είμαστε σίγουροι πως αυτή ήταν η έμπνευσή τους.

ΚΑΘΑΡΣΗ

Λίγο επιθετικό το μάρκετινγκ του Νίκου Αντωνιάδη. Προσωπικά, το φοβόμαστε λίγο. «Είναι κάτι ξένο σε εμένα όλο αυτό που γίνεται αυτές τις ώρες. Ξένο όμως μόνο ως προς τη διαδικασία, υπέροχο ως συναίσθημα. Διότι πραγματικά σας λέω, αν ήθελα, όχι διακόσιες υπογραφές που απαιτούνται από τη νομοθεσία, αλλά…άπειρες θα παρουσίαζα στον Άρειο Πάγο να πέσουν όλοι κάτω». Να πέσουν όλοι κάτω λέμε.

ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

«Έμβλημα του κόμματος μια ασπίδα με ένα κάθετο δόρυ και με ανάγλυφο δύο σφίγγες. Απεικονίζουν την προστασία της χώρας και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Δεν μπλέκεις.

Κίνημα Άρδην

Γιατί μας κάνετε αυτό, γιατί; Θέλουμε τόσα πολλά να γράψουμε, τόσα πολλά να μοιραστούμε μαζί σας. Δεν μπορούμε όμως για ευνόητους λόγους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σας ενημερώσουμε για τα βασικά.Το Κίνημα Άρδην είναι πολιτικός φορέας που ιδρύθηκε το 2016 με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά. Οφείλει την ονομασία του στο περιοδικό Άρδην.

Αγωνιστική Αφύπνιση

Το άρωμα της Ελλάδας μας είναι έντονο όπως καταλαβαίνετε. Κλείνουμε τη λίστα μας με την Αγωνιστική Αφύπνιση-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Αναλυτικά όλα τα κόμματα και οι συνασπισμοί:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
Κίνημα 21
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΘΑΡΣΗ-Νίκος Αντωνιάδης
Πράσινοι – Οικολογία
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
ελλάδα.εμείς
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ