ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΚΛΟ-YES!

Ο πανταχού παρών Άδωνις Γεωργιάδης και ο τους πάντες πληρών Κυριάκος Μητσοτάκης

Λιγότερες από 2 εβδομάδες μας χωρίζουν από τις εκλογές και το Black Mirror έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η προτελευταία πριν τις #κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου και παρά τη γενικότερη νηνεμία που επικρατεί, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ό,τι όπλο έχουν διαθέσιμο στη φαρέτρα τους οι υποψήφιοι, έφτασε η στιγμή να το ρίξουν στη μάχη.

Την Τετάρτη το βράδυ άλλωστε, θα στηθούμε στις τηλεοράσεις μάς για να παρακολουθήσουμε το ντιμπέιτ, το οποίο σίγουρα δε θα μας κάνει σοφότερους, ωστόσο ελπίζουμε ότι θα δώσει ψωμάκι σε αυτή εδώ τη στήλη.

Μέχρι τότε, ας συγκεντρώσουμε τις κορυφαίες στιγμές του Σαββατοκύριακου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει πετύχει και εδώ, αυτό που έχει κάνει και στην αληθινή ζωή: Όπου και να πατήσεις, κάπου θα τον δεις.

Το καλάθι του Black Mirror

Και στο Ψυχικό και στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε αυτό που όλοι περιμέναμε: Έσπασε το χωροχρονικό συνεχές, εμφανιζόμενος σε 3 προεκλογικές συγκεντρώσεις ταυτόχρονα.

Αν κάτι όμως κατάφερε να είναι χειρότερο από τον τριπλό Άδωνι, ήταν το γεγονός πως τον παρουσίασαν η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου αλλά και οι Μάκης Πουνέντης(!) και Μιχάλης Τσαουσόπουλος (!!), μπροστά σε ένα κοινό με μπλούζες της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθούσε να παραστήσει το ενθουσιασμένο.

Πάρτε τώρα που γυρίζει

αστυνομία Δημήτρης Καπάνταης/ SOOC

Εκτός από τριπλό Άδωνι όμως, είχαμε και μια εντελώς αυθόρμητη χειρονομία από πλευράς κυβέρνησης, με το έκτακτο επίδομα 150 ευρώ στους νέους που κλείνουν τα 18. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γινόταν αυτό και εκλογές να μην είχαμε, δεν είμαστε κακοπροαίρετοι.

Ντι-click-μπέιτ

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, με τις ερωτήσεις να είναι προαποφασισμένες και τη διακομματική επιτροπή να απορρίπτει το αίτημα για μία ελεύθερη ερώτηση. Τζάμπα τους ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους, θα μπορούσε να γίνει μέσω ChatGPT και να τελειώνουμε.

Ελπίζουμε όσα γίνουν στα παρασκήνια, κάπως να μας αποζημιώσουν.