ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi
BUZZ

Ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε διαγραφές και στο ίντερνετ κάνουν πάρτι

Από τις αγαπημένες του ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ -ό,τι έχει απομείνει από αυτόν- συνάντησε τον νέο και το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό. Απολαυστικό για όποιον βλέπει την κατάσταση από ψηλά έχοντας την ιδιότητα του παρατηρητή ή αυτή του σεναριογράφου που προσπαθεί να εμπνευστεί για τη νέα του κομεντί η οποία θα έχει έντονο το πολιτικό στοιχείο.

Το βράδυ της Δευτέρας (23/10) είχαμε μερικές ακόμα εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει σε όλους γνωστό ότι η διάσπαση όχι μόνο έχει χτυπήσει την πόρτα του κόμματος, αλλά έχει κάτσει και στον καναπέ της Κουμουνδούρου. Σήμερα, Τρίτη, αναμένουμε και τις αντιδράσεις της Ομπρέλας.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Για όσους είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και δεν πέρασαν τον ελεύθερό τους χρόνο μπροστά από μία οθόνη, να σας ενημερώσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρέπεμψε τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει διαγραφή. Ο Στέλιος Κούλογλου, από την άλλη, αποχώρησε χωρίς καμία βοήθεια.

Η κίνηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν μας έκανε τεράστια εντύπωση. Την ημέρα της αποπομπής του Στέφανου Τζουμάκα είχε προειδοποιήσει: «Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Οι βραδινές, εξ αποστάσεως «εκκαθαρίσεις»

Από τις αγαπημένες του ΗΠΑ και μέσω social media, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι η παλιά φρουρά θα κάνει μια σύντομη βόλτα από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Να υπενθυμίσουμε ότι, λίγες ώρες πριν, δημοσιοποιήθηκε κείμενο από άτομα προσκείμενα στον χώρο της Ομπρέλας στο οποίο αναφέρθηκαν στους κινδύνους της μετάλλαξης του κόμματος σε ένα μη αριστερό πολιτικό σχήμα.

Η απάντηση του Κασσελάκη ήρθε και αυτή μέσω ενός κειμένου αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς “πνίγουν” με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως “Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ” κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

Οι καθόλου ψύχραιμες αντιδράσεις του ελληνικού ίντερνετ

Πριν περάσουμε σε αυτές, να πούμε ότι ο Παύλος Πολάκης στήριξε ανοιχτά την απόφαση του προέδρου με ένα «Προχωράμε πρόεδρε». Ο Πάνος Σκουρλέτης, με τη σειρά του, αρκέστηκε σε ένα «λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση». Ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι «θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην Αριστερά» ενώ Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως «υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες». Tι είχε να πει το ελληνικό ίντερνετ για όλα αυτά;

Περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο γιατί, από τότε που ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα προέδρου ο Στέφανος Κασσελάκης, τα νούμερα έχουν ανέβει. Επικίνδυνα θα έλεγε κάποιος.