ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι πρώτοι μαύροι LGBTQ γερουσιαστές εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο

O Mondaire Jones και ο Richie Torres έγιναν οι πρώτοι ανοικτά gay μαύροι άνδρες που εκλέγονται στην αμερικάνικη γερουσία. Οι εποχές μίσους του Donald Trump βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο παρελθόν.

Ο Mondaire Jones εργάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας Barack Obama και ύστερα ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας αρκετές pro bono υποθέσεις για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Legal Aid Society. Ο Richie Torres, από το επιτελείο του Bernie Sanders βρέθηκε στο πολιτειακό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ως επικεφαλής του δημόσιου προγράμματος στέγασης. Σήμερα, ανήκουν πλέον στο σώμα γερουσιαστών των ΗΠΑ.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την εποχή που του Charlotsville, όπου ο Donald Trump απέφευγε να καταδικάσει τις ένοπλες επιθέσεις ναζιστικών και alt right μορφωμάτων, κρατώντας ίσες αποστάσεις στον απόηχο των σφαιρών που ακόμα έπεφταν όπως το χαλάζι. Δεν έχει περάσει επίσης αρκετός καιρός, από την εποχή που ο Donald Trump κατηγορούσε τον Barack Obama για εσχάτη προδοσία, για κατασκοπεία, για οτιδήποτε άλλο μπορούσε να γεννήσει το συνομωσιολογικό generator του μυαλού του, χωρίς καμία βάση αλήθειας.

Σήμερα, ενώ η αλλαγή εξουσίας στον Λευκό Οίκο βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα σε δικαστικές προσφυγές για την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων και exit polls που ανατρέπονται από ώρα σε ώρα υπέρ του Joe Biden, ορισμένα νέα πρόσωπα στην αμερικάνικη κυβέρνηση, όπως αυτά των Δημοκρατικών Richie Torres και Mondaire Jones, δυο ανοικτά gay Αφροαμερικανών υποψηφίων, εγγυούνται μια μετατόπιση, ένα βήμα μακριά από την πόλωση, την μισαλλοδοξία και το ρατσισμό και πιο κοντά στην πολυχρωμία και την πολυφωνία. Είναι κι αυτό το βήμα, μια νέα αρχή.