ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Έρωτα ή πόλεμο. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με την ‘Τέχνη του Πολέμου’, ο Γιώργος Μυλωνάς

Το συγκλονιστικό με αυτό το βιβλίο είναι ότι έχει γραφτεί πριν 2.500 χρόνια. Σύμφωνα με το οπισθόφυλλό του, πρόκειται για το αρχαιότερο γνωστικό εγχειρίδιο με θέμα τη στρατιωτική επιστήμη. Δηλαδή ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ο Σουν Τσου συνέλεξε πριν 2.500 χρόνια τη σοφία ίσως άλλων τόσων χρόνων σχετικά με το πώς πρέπει να διεξαχθεί ένας πόλεμος προκειμένου να κερδηθεί. Πρόκειται για βιβλίο τσέπης λίγων σελίδων, αφού περιλαμβάνει την παράθεση πολεμικών συμβουλών, οι οποίες στην έκδοση που έχω στα χέρια μου συμπληρώνονται από σχόλια στρατηγών που το μελέτησαν και το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου φανεί χρήσιμο, αν και μερικές πολεμικές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν και στην πραγματική ζωή. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να μην σου κινήσει το ενδιαφέρον το τι σε συνδυασμό με το πότε γράφτηκε.

Με το ‘Love on the brain’ της Rihanna, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Κι άλλα τραγούδια της Rihanna μου αρέσουν (με την ίδια την Riri πάλι, έχω τις διαφωνίες μου σε πολλά θέματα, αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης), όμως κανένα δεν μου έχει κολλήσει όσο το συγκεκριμένο. Πλησιάζει κι ο Βαλεντίνος, έλα ερωτευτείτε, ξεκολλάτε.

Με το ‘Πόλεμος και Ειρήνη’, ο Κώστας Μανιάτης

Ψέματα. Το κόλλημα μου έχει ξεκινήσει εδώ και δυο βδομάδες αλλά τώρα που βρίσκομαι στην τελική ευθεία, έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο του. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι μόλις χίλιες σελίδες με κάτι μικρούτσικα γραμματάκια τόσο δα, οπότε τώρα που μείνανε μόλις 100 σελίδες, το μυαλό μου χορεύει από την ανυπομονησία. Πέρα απ’ την πλάκα όμως, το βιβλίο είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό στοίχημα για να το ολοκληρώσεις. Η ιστορία του σε κερδίζει, τα πρόσωπα αν και “ζουν” 200 χρόνια πριν από σένα, εκφράζουν τους φόβους σου και όποια εικόνα ιδεαλισμού είχες για τον πόλεμο και τις “αρετές” του, ο Τολστόι στις κατεδαφίζει με μεγάλη απλότητα. Είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα αντιπολεμικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ και μάλιστα σε μια εποχή που το ακριβώς αντίθετο πουλούσε. Ωστόσο, το μίσος του για τον πόλεμο ο Τολστόι δεν στο φωνάζει, αλλά σε βοηθά να το βιώσεις μέσα απ’ τις πολύ ζωντανές περιγραφές του. Για να δούμε και τι γίνεται στο τέλος τωρα.

Με το να καταπίνει χάπια, ο Ηλίας Αναστασιάδης

Βλέπω ότι από απαντήσεις ποπ κουλτούρας πάμε καλά αυτήν την εβδομάδα, κι έτσι μπορώ να γράψω το πραγματικό μου κόλλημα εδώ και λίγες μέρες, δηλαδή το να καταπίνω μεγάλα χάπια με άνεση. Όπου ‘μεγάλα’, βάλε κανονικά, γιατί έχω δει και κάτι χάπια βιταμινών που είναι πραγματικά μεγάλα, σαν κατσαρίδες Αυγούστου και ομολογώ ότι δεν τα έχω κοντράρει ακόμα. Αλλά μιλάμε για έναν φοβικό τύπο, εμένα, που πνιγόταν με τα χάπια πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία ‘χάπι στη γλώσσα-νερό στο ποτήρι-νερό στο στόμα’. Και ξαφνικά έρχεται αυτό το κορίτσι, το κορίτσι μου, και μου λύνει μια για πάντα το πρόβλημα. Ήταν σαν να μην έβλεπα και να είδα. Ήταν σαν να μου κουνιόταν ένα δόντι και να βγήκε. “Μην κουνήσεις τη γλώσσα σου, πιες το νερό χωρίς να σκέφτεσαι ότι έχεις κάτι στο στόμα”, μου είπε και μου άλλαξε τη ζωή. Και το ‘κανα. Και δούλεψε! Το νερό, ατρόμητο, πήρε μαζί το χάπι και τους φόβους μου, χωρίς μικρά πνιξίματα, χωρίς μικρές καταστροφές. Εδώ και πέντε μέρες, ανυπομονώ να έρθει η ώρα που πρέπει να πάρω την αντιβίωση. Είναι κάθε 12.30 και 00.30. Άλλη ζωή πια.

​Με το Crazy Ex-Girlfriend, ο Γιάννης Σαχανίδης

Μπορεί να άργησα λιγάκι να πιάσω αυτό το μικρό διαμάντι που μας έδωσε το ​CW (τι θα κάναμε χωρίς το CW παιδιά) αλλά είμαι εδώ πια, λίγο πριν ολοκληρωθεί και η 3η σεζόν της σειράς σε λίγες μέρες. Το Crazy Ex-Girlfriend είναι μια δραματική κωμωδία σλας μιούζικαλ που μιλά για την κατάθλιψη μέσα από την ιστορία της Rebecca, μιας τύπισσας που αφήνει την καλοπληρωμένη δουλειά της στη Νέα Υόρκη για να μετακομίσει στην άλλη άκρη της χώρας, στη μικρή West Covina της California ​(only two hours from the beach!) όπου ζει ένας πρώην της από την κατασκήνωση. Λίγο κούκου η φάση, καταλάβατε. Η Rebecca της Rachel Bloom και οι χαρακτήρες που βρίσκονται γύρω της απαρτίζουν μια σειρά που είναι ένα από τα πιο ειλικρινή και ταυτόχρονα αστεία πράγματα που έχω δει στην τηλεόραση.

Με τη συνέντευξη του Quincy Jones, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Το αγαπημένο μου genre συνεντεύξεων είναι το ‘γερασμένοι θρύλοι που δε δίνουν ούτε μισό fuck για το τι θα ακούσουν’. Πρόσφατα είχαμε δυνατό entry σε αυτή την κατηγορία τον Ridley Scott με αφορμή το ‘All the Money in the World’, αλλά το είδος βρήκε το αριστούργημά του, την Καπέλα Σιξτίνα του, το ‘Wire’ του, το ‘Resident Evil: Retribution’ του με αυτή τη μαγική συνέντευξη του Quincy Jones στο Vulture. Είναι μια συνέντευξη στην οποία ο Jones αποκαλύπτει κάζουαλι πως τα είχε με την Ivanka Trump πριν 12 χρόνια κι αυτό δεν είναι καν μες στα highlights. Είναι απλά παρανοϊκός ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνει κουτσομπολιά και κάνει αποκαλύψεις σα να μη συμβαίνει τίποτα, εξ ου και στο twitter στήθηκε γλέντι αντάξιο τσικνοπέμπτης.

Είναι μια συνέντευξη για την οποία ο τύπος που την πήρε έδωσε ξεχωριστή συνέντευξη, μια συνέντευξη για την οποία πιθανώς να μην πιστεύαμε λέξη αν δεν άρχιζαν να σκάνε διάσπαρτες επιβεβαιώσεις, μια συνέντευξη που γέννησε το πιο feelgood επιβεβαιωμένο κουτσομπολιό της χρονιάς, ότι ο Marlon Brando πράγματι έκανε σεξ με τον Richard Pryor.

Ειλικρινά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ο Ryan Murphy σκέφτεται τρόπο για να διασκευάσει αυτή τη συνέντευξη σε τηλεοπτική σειρά.