ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Δύο καμ μπακς, ένα τραγούδι, ένα παιχνίδι και μια ιστορία που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

​​Με το ‘Evil Genius’ ο Γιάννης Σαχανίδης

Έχω ένα μεγάλο thing με τα true crime οτιδήποτε. Έχω ​δει ταινίες, έχω παρακολουθήσει σειρές, έχω ακούσει podcasts, έχω αγοράσει και σκοπεύω να διαβάσω βιβλία [βρίσκομαι σε reading slump, αφήστε τα, ζω ένα δράμα] που έχουν σχέση με κάποιο έγκλημα και πολύ τα χαίρομαι πάντα. Οπότε το φρέσκο ‘Evil Genius’ του Netflix, που ασχολείται μέσα σε 4 επεισόδια με μια από τις πιο παράξενες υποθέσεις του αιώνα μας. Η ιστορία ξεκινά από τη δολοφονια του Brian Wells, όταν πυροδοτείται το κολάρο γεμάτο εκρηκτικά που έχει περασμένο στο λαιμό του, καθώς βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας και μπροστά στις κάμερες, κομμάτι ενός περίπλοκου σχεδίου που συμπεριελάμβανε ανάμεσα στα πολλά διαφορετικά τou στοιχεία μια ληστεία, ένα διεστραμμένο κυνήγι θησαυρού και ένα πτώμα σε έναν καταψύκτη. Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ την υπόθεση του Pizza Bomber, ρίξτε μια ματιά στο ‘Evil Genius’, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.​

Με το ‘Four Out Of Five’ των Arctic Monkeys, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Παίρνοντας κι εγώ θέση στο μεγάλο ντιμπέιτ των ημερών, θα πω ότι το ‘Tranquility Base Hotel & Casino’, το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys, μου αρέσει πολύ. Και μου άρεσαν και τα προηγούμενά τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύεται ένα συγκρότημα να πειραματιστεί και να δοκιμάσει νέους ήχους και στιλ και γιατί όταν το κάνει, θα πρέπει ή το νέο στιλ να είναι ωραίο, ή το παλιό. Τα καινούρια τους τραγούδια μπορεί να μην σε ξεσηκώνουν, όμως ακούγονται τρομερά ευχάριστα και δημιουργούν μια αίσθηση φασώματος στην ατμόσφαιρα, η οποία δυστυχώς καταστρέφεται μόλις δεις το νέο λουκ του Turner, που μοιάζει πλέον με πορνοστάρ της βαλκανικής σχολής ή ανώμαλο θείο που σου κάνει δώρο φιλάκια. Το ‘Four Out Of Five’ πάντως, είναι μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου, ένα αριστούργημα που κάθε φορά που το ακούω γίνεται και καλύτερο. 4 αστέρια στα 5.

Mε το ‘Jeeeeeerry maybe we should get married’, η Ναστάζια Καπέλλα

Αν κάτι θα θυμάμαι από το 2018 είναι ότι είναι η χρονιά που είδα το ‘Seinfeld’ την περασμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο ως την καλύτερη αμερικάνικη σίτκομ. Και πράγματι ήταν. Και εδώ σας μιλάει η μεγαλύτερη φαν των ‘Friends’. Τελευταία συχνά κάνω references που δεν μπορεί να πιάσει κανείς για το ‘Seinfeld’, γιατί ακόμα και οι λίγοι που το χουν δει στην Ελλάδα, δεν το βλέπουν ταυτόχρονα με μένα και δεν το θυμούνται. Mέχρι τώρα, που γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιό του και ο κόσμος του ίντερνετ γέμισε με ένα σωρό πράγματα, που μπορώ να χαρώ. Και κυρίως με το τραγούδι της Elaine από τα χείλη της Bethany Cosentino των Best Coast για λογαριασμό του λογαριασμού @Seinfeld2000.

Με τη ‘Σκιά’ του Βαγγέλη Γιαννίση, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Η νέα γενιά Ελλήνων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να επανέλθει στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί κι αυτή να παράγει πραγματικά “διαμαντάκια” μέσα στη (δικαιολογημένη) Σκανδιναβολατρεία της εποχής. Ο Βαγγέλης Γιαννίσης είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα. Και φτάνοντας αισίως στην τέταρτη περιπέτεια του Άντερς Οικονομίδη παρουσιάζεται πιο ώριμος (συγγραφικά) από ποτέ, έχοντας την ευλογία να μεταφέρει σε λέξεις και περιγραφές όλα όσα (υπέροχα) βιώνει ξοδεύοντας τη ζωή του ανάμεσα σε Ελλάδα, Σουηδία και Αμερική.

Με το ‘Safe’, o Πάνος Κοκκίνης

Μπορεί η επιστροφή του Dexter στην μικρή οθόνη να μην ήταν τόσο βαβαβούμ όσο θα ήθελα, αλλά κάτι η απροσδόκητη αγγλοσύνη του πράγματος (ο Michael C. Hall είναι Άγγλος χήρος με δυο παιδιά που ζει σε μια κυριλέ gated community στην Αγγλία), κάτι η εξαιρετική ζιγκ ζαγκ πλοκή δια χειρός του μάστορα Harlan Coben, κάτι το λακκάκι στο πηγούνι της εξαφανισμένης κόρης του (στο οποίο έχω αδυναμία) και το γλυκό ήρθε και έδεσε. Ένα τηλεοπτικό shepherd’s pie που μπορεί να μην σε κάνει να γλείφεις τα δάκτυλά σου με μανία, πάντως το κουμπί στο παντελόνι (επειδή σε χόρτασε) μια χαρά το ανοίγεις μετά.

Με το Marvel Strike Force, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Σπάνια κατεβάζω παιχνίδια στο κινητό. Με αφορμή τη νέα ταινία των Avengers, όμως, είπα να δοκιμάσω ένα παιχνίδι της Marvel με τους αγαπημένους σούπερ ήρωες, κυρίως για να δω τι ‘παίζει’. Αυτό ήταν. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες χάνω 1-2 ώρες ύπνου τα βράδια για να ανεβάσω levels τον Spiderman, να δώσω μάχες με τους κακούς της υπόθεσης και να μπορέσω να αποκτήσω τον Deadpool και τους υπόλοιπους. Εξαιρετικά κολλητικό και με πολύ καλά γραφικά.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

To Seinfeld είναι η μόνη σίτκομ επιστροφή που πραγματικά θα θέλαμε να δούμε