AP
ΒΡΑΒΕΙΑ

Ο Λάνθιμος και η ‘Ευνοούμενη’ κέρδισαν τα βραβεία BAFTA και την Kate Middleton

Με 7 βραβεία έφυγε το 'Favourite' από την τελετή, Όσκαρ ερχόμαστε.

Η ‘Ευνοούμενη’ του Γιώργου Λάνθιμου πήγαινε με τις καλύτερες προοπτικές στα χθεσινά BAFTA (12 υποψηφιότητες!) και έτσι δεν εξεπλάγη κανείς που έκανε και την καλύτερη μπάζα. Η ταινία πήρε 7 από τα βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, με highlight τη νίκη της αγαπημένης των συγκεκριμένων βραβείων, Olivia Colman, για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα.

Η Colman έχει λάβει ξανά BAFTA το 2013 – διπλό κιόλας σ’ αυτή την περίσταση, ένα για τη συμμετοχή της στη σειρά ‘Accused’ και ένα για την κωμωδία ‘Twenty Twelve’ – και αργότερα για τη δουλειά της στο εκπληκτικό ‘Broadchurch’ πλάι στον David Tennant. Δεν παρέλειψε κατά την απονομή, όχι μόνο να αναφέρει τις συμπρωταγωνίστριές της, Rachel Weisz και Emma Stone, αλλά και να τους αφιερώσει το βραβείο.

H Weisz σήκωσε κι εκείνη το δικό της αγαλματίδιο για τον Β΄ Γυναικείο.

Άλλα βραβεία της ταινίας ήταν η Σκηνογραφία, τα Κοστούμια, το Μακιγιάζ/Μαλλιά και, φυσικά, το Πρωτότυπο Σενάριο.

Το BAFTA Καλύτερης Ταινίας το πήρε το Roma, ενώ ο Rami Malek κέρδισε το βραβείο Α΄Ανδρικού για τον ρόλο του ως Freddie Mercury.

AP Photo

– o Γιώργος Λάνθιμος, η Olivia Colman και ο σεναριογράφος Tony McNamara με τη Δούκισσα του Cambridge –

Τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν σε διάφορες ταινίες, από το ‘Black Panther’ με τη Letitia Wright να κερδίζει το βραβείο της Rising Star ως το ‘A Star is Born’ που, εντελώς αναμενόμενα και δίκαια, πήρε το βραβείο Καλύτερου Ορίτζιναλ Σκορ.

Όσο για τον συσχετισμό των BAFTA με τα Όσκαρ, τα δύο μπορεί να μην ταυτίζονται απαραίτητα, αλλά είναι ένας προθάλαμος που δίνει στίγμα για τις ερμηνευτικές κατηγορίες (πέρσι, για παράδειγμα, οι νικητές ήταν οι ίδιοι).

Δες τα highlights της βραδιάς εδώ:

Βασικοί νικητές:

The Favourite – 7 BAFTA

Roma – 4 BAFTA

Bohemian Rhapsody – 2 BAFTA

Black Panther – 1 BAFTA

BlacKkKlansman – 1 BAFTA

Green Book – 1 BAFTA

Vice – 1 BAFTA

A Star is Born – 1 BAFTA

ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Όσκαρ 2019: Δες όλες τις υποψηφιότητες εδώ
Μια βρώμικη ιστορία θαμπώνει τη λάμψη των φετινών Όσκαρ