HARRY POTTER

Στο spin-off του Harry Potter μέχρι κι ο Eddie Redmayne μοιάζει συμπαθητικός

Πρώτο τρέιλερ για τη νέα σειρά ταινιών στον κόσμο του Χάρι Πότερ.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σέβεται αρκετά την ιστορική σειρά βιβλίων της ώστε τα αναπόφευκτα σίκουελ και spin-offs αν μη τι άλλο βγαίνουν σε διαφορετικό format. Έτσι, η “8η ιστορία” που θα συνεχίζει τον μύθο του Χάρι θα έρθει σε μορφή θεατρικής παράστασης σε 2 μέρη (το 2016 στο Λονδίνο, και φυσικά θα είμαστε εκεί), ενώ το νέο κινηματογραφικό franchise το γράφει η ίδια η Ρόουλινγκ κατευθείαν για τη μεγάλη οθόνη.

Το “Fantastic Beasts and Where to Find Them” είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του 2001, το οποίο ήταν υποτίθεται το αυτούσιο βιβλίο που είχε ο Χάρι Πότερ στο πρώτο του έτος στο Χόγκουαρτς, και το οποίο μιλάει για διάφορα μαγικά πλάσματα.

Και όπως ακριβώς έκανε κι ο Τσάρλι Κάουφμαν στο “Adaptation.”, όταν ο ίδιος διασκεύασε ένα βιβλίο για ορχιδέες σε μια περιπέτεια για το σινεμά, έτσι κι η Ρόουλινγκ διασκευάζει ένα σχολικό textbook σε αυτό που αναμένεται να γίνει το νέο μαγικό μεγα-franchise της Warner.

 

Στην ταινία (την πρώτη από τουλάχιστον τρεις), ο Έντι Ρεντμέιν υποδύεται τον συγγραφέα Νουτ Σκαμάντερ, ο οποίος ταξιδεύει στην Αμερική γύρω στο 1920 (έξοχη ευκαιρία για το franchise να δώσει επιτέλους δουλειά και σε μπόλικους Αμερικάνους ηθοποιούς αφού πρώτα εξάντλησε κάθε πιθανό Βρετανό) όπου δραπετεύουν από τη βαλίτσα του επικίνδυνα μαγικά πλάσματα με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίον του.

Ο Έντι Ρεντμέιν, βραβευμένος με Όσκαρ για το “Jupister Ascending”, επελέγη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας πολλούς φανς του σύμπαντος της Ρόουλινγκ να ανησυχήσουν επειδή είναι ας πούμε κάπως ιδιαίτερου γούστου τύπος. Ακόμα κι εμείς οι σκεπτικοί ωστόσο καθησυχαστήκαμε με το πρώτο teaser trailer της ταινίας, όπου ο Ρεντμέιν φαίνεται να ταιριάζει λίγο πολύ τέλεια με αυτό τον κόσμο.

Συμπρωταγωνιστεί η Κάθριν Γουότερστον (η αποκάλυψη του “Inherent Vice”) καθώς και ο πρωταγωνιστής του Γιώργου Λάνθιμου, Κόλιν Φάρελ, και οι Σαμάνθα Μόρτον, Έζρα Μίλερ (στο ρόλο του Flash, ενδεχομένως), Γιον Βόιτ και Ρον Πέρλμαν (ελπίζω ο Hellboy να μην είναι ένα από τα μαγικά πλάσματα που δραπετεύουν από τη βαλίτσα του Νουτ).

 

Υπέροχα πράγματα.

Η ταινία βγαίνει το Νοέμβριο του 2016, κάτι που επίτηδες δεν αναφέραμε ως τώρα επειδή πραγματικά, μιλάμε για ένα χρόνο από τώρα, οκ