ΛΙΣΤΕΣ

10 αγαπημένοι ήρωες που έπαιξε ο Ben Stiller

Ένας δημοσιογράφος του PopCode φτιάχνει το δικό του top10 χαρακτήρων όπως τους έχει ενσαρκώσει ο αγαπημένος ηθοποιός.

Επιλέγοντας πριν λίγες ημέρες την αγαπημένη μου ταινία με τον Μπεν Στίλερ, για το κοινό μας θέμα εδώ στο Oneman, ένιωσα λίγο να πνίγομαι.

Γιατί μόνο μία; Ξέρετε πόσες θα πρέπει να αφήσω απ’ έξω; Ποια να πρωτοδιαλέξω; Γιατί μου το κάνετε αυτό; Με το ζόρι περιορίστηκα σε μια, όμως τις επόμενες ημέρες ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί.

Κάνοντας κύκλους γύρω γύρω στα γραφεία του Oneman, δημιουργώντας ένα αυλάκι γύρω από τις καρέκλες μας, προσπαθούσα να βρω μια λύση. Τότε ήρθε η επιφοίτηση. Θα γράψω ένα θέμα, μόνο δικό μου, για τους αγαπημένους μου ρόλους του Μπεν Στιλερ.

Η πρώτη προβολή του “Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ”, 1 χρόνο πριν προβληθεί σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι, από τα κανάλια Novacinema, αποτέλεσε την ιδανική αφορμή. Χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ και τη δυνατότητα εγγραφής, θα έχω την ευκαιρία να τη δω όσες φορές θέλω, όσο διαλέγω τους υπόλοιπους ρόλους του Μπεν Στίλερ που κέρδισαν μια θέση στη καρδιά μου.

Τόμι στα Friends

 

Πότε: Στο 22ο επεισόδιο του 3ου κύκλου, το σωτήριον έτος 1997

Ποιον υποδύθηκε: Το ραντεβού της Ρέιτσελ, λίγο καιρό μετά το χωρισμό της με τον Ρος. Η guest παρουσία ολόκληρου Μπεν Στίλερ δεν θα μπορούσε φυσικά να αφορά κάποιον συμβατικό ρόλο. Ο αγαπημένος κωμικός, έδωσε ρεσιτάλ εναρκώνοντας τον “Screamer” Tommy, έναν νευρόσπαστο με αγγελικό πρόσωπο.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Αναγνωρίζω την παρατυπία, όμως αυτός ο ρόλος ΔΕΝ γινόταν να μείνει απ’ έξω. Τα ξεσπάσματα του Στιλερ με κάνουν ακόμα να γελάω νευρικά, παρά το γεγονός ότι έχω δει το επεισόδιο κοντά στις 30 φορές. Το να κάνεις guest εμφάνιση στην καλύτερη κωμική σειρά όλων των εποχών και να κλέψεις την παράσταση, δεν το λες και εύκολο. Κι όμως ο Στίλερ τα κατάφερε μια χαρά.

Τεντ στο Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη

 

Πότε: Το 1998

Ποιον υποδύθηκε: Το καλό παιδί, φίλο και αποτυχημένο prom date της Μαίρης (Κάμερον Ντίαζ) στο σχολείο, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισε να τη διεκδικήσει ξανά.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Ο Μπεν Στίλερ θα μπορούσε να σταματήσει να πρωταγωνιστεί στο Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη αμέσως μετά τη σκηνή με το φερμουάρ. Αν την έχεις δει, σίγουρα τη θυμάσαι. Αν δεν την έχεις δει, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου την περιγράψω. Με το μακρύ του μαλλί, τα σιδεράκια και το γελοίο κοστούμι, μας χάρισε μια από τις μυθικότερες σκηνές σε κωμωδία και μπήκε για πάντα στις καρδιές μας.

Μελ στο Flirting With Disaster

 

Πότε: Το 1996

Ποιον υποδύθηκε: Έναν νέο πατέρα, ο οποίος ξεκινά μαζί με τη γυναίκα του και την υπεύθυνη του γραφείου υιοθεσιών (Τία Λεόνι) την αναζήτηση των βιολογικών του γονιών.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Γιατί για πρώτη φορά είδα έναν διαφορετικό Μπεν Στίλερ. Η ταινία είναι μεν κωμωδία, όμως ο Στίλερ βγάζει στοιχεία τα οποία δεν είχαμε δει μέχρι τότε αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένας γελωτοποιός αλλά ένας κανονικός -και μάλιστα καλός- ηθοποιός.

Γουόλτερ στο The Secret Life Of Walter Mitty

 

Πότε: Το 2013

Ποιον υποδύθηκε: Τον ονειροπόλο Γουόλτερ Μίτι, ο οποίος δεν διστάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι (ωπ, διακρίνω κάποιο pattern) σε όλο τον κόσμο προκειμένου να σώσει τη δουλειά του και να κυνηγήσει την περιπέτεια.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Γιατί μου έδειξε ότι ο Μπεν Στίλερ, εκτός από καλός ηθοποιός, μπορεί να σταθεί και εκτός κωμικών πλαισίων, πρωταγωνιστώντας σε μια υπέροχη κατά τη γνώμη μου ταινία, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί ακόμη και στην κατηγορία του δράματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γουόλτερ Μίτι μας συγκίνησε.

Λάρι στο Μια Νύχτα στο Μουσείο

 

Πότε: Το 2006. Η μεγάλη του επιτυχία έφερε τη συνέχεια το 2009 και η τριλογία έκλεισε με το “Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ”, το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις σε αποκλειστική μετάδοση από τα κανάλια Novacinema.

Ποιον υποδύεται: Τον φύλακα του Μουσείου, ο οποίος μπλέκει σε μια ανεπανάληπτη περιπέτεια όταν όλα τα εκθέματα του Μουσείου ζωντανεύουν.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Ως ένας φιλήσυχος φύλακας που θέλει να κάνει απλά τη δουλειά του, ο Στίλερ βρέθηκε να αντιμετωπίζει μέσα σε ένα βράδυ “χαρακτήρες” που άλλοι χρειάζονται δέκα ταινίες για να συναντήσουν. Τα κατάφερε και το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Γίνεται να μην τον αγαπήσεις; Χάρη στη δυνατότητα εγγραφής του αποκωδικοποιητή NovaBox+ μάλιστα, μπορείς να ζήσεις την τρελή βραδιά του Μπεν Στίλερ στο “Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ” ξανά και ξανά.

Ταγκ στο Tropic Thunder

 

Πότε: To 2008

Ποιον υποδύθηκε: Τον Ταγκ Σπίντμαν, δηλαδή έναν ακριβοπληρωμένο ηθοποιό ντίβα, ο οποίος κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε μια επική πολεμική ταινία και βρέθηκε να πολεμάει στην πραγματικότητα.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Γιατί ο Στίλερ ενσαρκώνει έναν action hero(!) και τα ψεύτικα τρέιλερ ταινιών στις οποίες υποτίθεται πως έχει πρωταγωνιστήσει με κάνουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ να δακρύζω από τα γέλια. Κατά τα άλλα τρέχει, τρώει ξύλο και πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο meta κωμωδίες των τελευταίων ετών, η οποία δεν θα ήταν η ίδια δίχως αυτόν.

 

Τσας στο The Royal Tenenbaums

 

Πότε: Το 2001

Ποιον υποδύεται: Ένα από τα παιδιά του Royal Tenenbaum, τα οποία ξανασμίγουν για να τους ανακοινώσει ο πατέρας τους πως πάσχει από μια ανίατη ασθένεια.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Καταρχάς έχουμε τον Μπεν Στίλερ σε ταινία του Γουές Άντερσον. Θα ήταν αδύνατο να μην λατρέψω οποιοδήποτε ρόλο. Ως Τσας, με το μπουκλωτό μαλλί, τις κόκκινες ολόσωμες φόρμες και τα παιδιά-ρέπλικες του μπαμπά τους, έκανε το έργο μου ακόμα πιο εύκολο. Άλλη μια ερμηνεία του Στίλερ χωρίς την εύκολη λύση μιας γκριμάτσας, άλλο ένα τεστ που πέρασε με άριστα, άλλος ένας αξέχαστος ήρωας που ενσάρκωσε.

Γρεγκ στο Meet The Parents

 

Πότε: Το 2000 και επέστρεψε στο Meet The Folkers 4 χρόνια αργότερα

Ποιον υποδύεται: Τον καλοκάγαθο νοσοκόμο Γκρεγκ Φόκερ, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί την Παμ και καλείται να περάσει τις δοκιμασίες του πατέρα της, συνταξιούχου πράκτορα του FBI, τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Γιατί περνάει τα πάνδεινα από τον μέλλοντα πεθερό του, γιατί τον βλέπουμε να θηλάζει ένα μικρό γατί(!), να βάζει φωτιές, να καταστρέφει την τέφρα της μητέρας του Ντε Νίρο, να περνάει από ανάκριση και στο τέλος να κερδίζει την εμπιστοσύνη του και να μπαίνει στο “circle of trust”.

Γουάιτ στο Dodgeball

 

Πότε: Το 2004

Ποιον υποδύθηκε: Τον “κακό” Γουάιτ Γκούντμαν, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, ο οποίος θέλει να εξαγοράσει το γυμναστήριο του Βινς Βον και αναμετρώνται σε μια μάχη Dodgeball (σαν να λέμε μήλα) μέχρι τελικής πτώσης με έπαθλο τα γυμναστήρια.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Ο Μπεν Στίλερ μας αποκαλύφθηκε σαν κακός και φυσικά παραμένει ξεκαρδιστικός ακόμη και σαν παλαβός γυμναστής. Το μουστάκι του, η τεχνική του, ο χορός του ως τετράπαχος Γκούντμαν, τα ανεπανάληπτα ρούχα του και τα άβολα “πεσίματα”, τοποθετούν αυτό το ρόλο πολύ ψηλά στο πάνθεον των ερμηνειών του ηθοποιού.

Ντέρεκ στο Zoolander

 

Πότε: Το 2001 και φέτος περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.

Ποιον υποδύεται: Το κάπως “χαζό” σούπερ μόντελ Ντέρεκ Ζουλάντερ, ο οποίος λίγο πριν αφήσει για πάντα τις πασαρέλες παρασύρεται ώστε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας.

Γιατί αγάπησα το ρόλο: Αυτός ο ρόλος ΕΙΝΑΙ ο Μπεν Στιλερ. Τέλειες γκριμάτσες, τρομερές εμφανίσεις, ατάκες που σε κάνουν να κλαις από τα γέλια σε μια ταινία επιτομή του καλτ. Ο Μπεν Στίλερ γεννήθηκε για την γκριμάτσα Blue Steel και ανυπομονώ να τον δω να τη δοκιμάζει άλλη μια φορά, ενώ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να στρίψει αριστερά.