ΛΙΣΤΕΣ

Οι καλύτερες σκηνές σεξ χωρίς σεξ

Ξέρεις πώς καμιά φορά βλέπεις δύο χαρακτήρες σε μια ταινία και μπορείς να κόψεις την ένταση με το μαχαίρι και είναι σα να τους βλέπεις να κάνουν σεξ μόνο που δεν τους βλέπεις να το κάνουν; Μαζέψαμε τις καλύτερες τέτοιες σκηνές.

Μιλούσα τις προάλλες για το “Thomas Crown Affair” και συγκεκριμένα για την εκπληκτική σκηνή της παρτίδας σκάκι, διαπιστώνοντας πόσο όμορφες είναι εκείνες οι στιγμές όπου η σεξουαλική ένταση βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και δεν αποτυπώνεται καλά και ντε με κυριολεκτικό τρόπο.

Δεν ήμουν σίγουρος αν στο τέλος της σκηνής ακολουθεί σεξ (κάαατι πάει να γίνει), κι αυτό ενίσχυσε την παραπάνω ιδέα: Η σκηνή έχει παραμείνει κλασική για την ένταση της παρτίδας. Για όσα υπονοούνται εκεί. Για τα χαμόγελα, για τις εκατέρωθεν επιθέσεις. Το μετά είναι προφανές.

Προσπάθησα με αφορμή αυτή τη λατρεμένη σκηνή λοιπόν, να σκεφτώ κι άλλες αντίστοιχες, σκηνές δηλαδή που θα κατέτασσες άνετα (ή και λιγότερο άνετα) στην κατηγορία των ερωτικών, δίχως όμως να βλέπεις τους δυο ήρωες να μπαίνουν στο ψητό.

Μπορεί το σεξ να υπονοείται, μπορεί να μη συμβαίνει ποτέ, μπορεί να συμβαίνει μισή ώρα παρακάτω στην ταινία, μπορεί ακόμα και να συμβαίνει στο τέλος της σκηνής- όμως το κοινό στοιχείο παραμένει, πως το κυρίως πιάτο είναι πάντα κάτι άλλο. Ένα τραγούδι, ένας χορός, ένα #MagicCarpetRide ρε αδερφέ (ναι, πήγαμε κι εκεί).

Αυτές είναι μερικές από τις πιο αξέχαστες ερωτικές σκηνές του σινεμά δίχως σεξ. Ή πριν το σεξ. Ή με περίπου σεξ. (Και μία τηλεοπτική επειδή δε μπορούσα να μην.)

Ο “Lover Boy” χορός στο “Dirty Dancing”

Ο χορός στο “The King and I”

Ο χορός και το τραγούδι είναι υποθέτω οι πιο προφανείς τρόποι να υπονοήσεις σεξουαλική ένταση (και το φαγητό! Περισσότερα πάνω σε αυτό σε λίγο), και αυτό μπορεί να προκύψει είτε σε μια φορτισμένη σκηνή πάθους όπως είναι βασικά όλο το “Dirty Dancing” (#δύο_καρπούζια), είτε ακόμα και σε κάτι σαν το “Βασιλιάς κι Εγώ”. Αυτή η ζαλάδα στο τέλος; Δεν είναι (μόνο) αυτό που νομίζανε.

Η σκηνή με τον πηλό στο “Ghost”

Ας παραμείνουμε λίγο στο κεφάλαιο “Σουέηζι” για την κλασική ερωτική σκηνή του “Αόρατου Εραστή”, που έχει παιχτεί, λατρευτεί, ακουστεί, επαναληφθεί και παρωδηθεί όσο λιγοστές. Φυσικά ναι, το ξέρω πως ακολουθεί αληθινή ερωτική σκηνή μετά αλλά δε συμβαίνει στα αλήθεια επειδή φάντασμα. Συνεπώς, πλάσιμο κιουπιού = όλο το σεξ που θα απολαύσουν αυτά τα τρελόπαιδα για σήμερα.

Όλο το “Once”

Είναι η ιστορία δύο μη-εραστών που γνωρίστηκαν, έπαθαν πάθος, και πέρασαν μια μαγευτική βδομάδα δημιουργίας υπέροχης μουσικής. Τις παρτιτούρες προσέχτε μη χάσετε.

Η πτήση με το μαγικό χαλί στο “Aladdin”

Ο Αλαντίν χρησιμοποιεί το μαγικό-χαλί αντίστοιχο του “θες να ανέβεις να δεις τα CD μου”, η Τζάσμιν ανεβαίνει στο χαλί και μαζί ανεβαίνουν ψηλά, κατεβαίνουν χαμηλά, της δείχνει έναν ολόκληρο νέο κόσμο, και στο τέλος την επιστρέφει σπίτι. Και οι ζωγραφισμένοι χαρακτήρες έχουν ψυχή.

Η αποφυλάκιση της “Jackie Brown”

Ο Μαξ Τσέρι του υπέροχου Ρόμπερτ Φόρστερ κοιτάζει καθώς η Τζάκι της Παμ Γκρίερ αποφυλακίζεται. Την κοιτάζει να περπατά στο σκοτάδι προς το μέρος του. Πριν της μιλήσεις είναι ήδη ερωτευμένος μαζί της.

Το τηλεφωνικό σεξ στο “Get Carter”

Σκασμένος είμαι που δε μπορώ να βρω τη σκηνή από αυτό, οπότε πάρτε τουλάχιστον μια εικόνα για μια γεύση. (Και αναζητήστε την ταινία που είναι φοβερή.) Ο Μάικλ Κέιν τηλεφωνεί στην Μπριτ Έκλαντ επειδή είναι σε άλλη πόλη και του λείπει, η Μπριτ Έκλαντ κόβει βόλτες πάνω στο κρεβάτι, γενικά συμβαίνουν πραγματάκια.

Στο πορτμπαγκάζ του “Out of Sight”

Οι Λόπεζ-Κλούνεϊ σε αυτή την ταινία αποτελούν γενικότερα το ιδεατό της έννοιας ‘κινηματογραφική χημεία’ οπότε αν μου έλεγες πως η οποιαδήποτε σκηνή της στο αριστούργημα του Στίβεν Σόντεμπεργκ ήταν ‘σεξ’, δε θα έμπαινα στον κόπο να διαφωνήσω. Ωστόσο αυτό, εδώ; Αυτό εδώ. Τα αγγίγματα, τα χρώματα, η ενέργεια, οι ανάσες, τα βλέμματα που δε συναντιούνται. Αξεπέραστο.

Το σεξ στο “Her”

Δεν ξέρω καν πώς κατηγοριοποιείται αυτό. Οπότε το συμπεριλαμβάνουμε.

Η άφιξη της στο “Royal Tenenbaums”

Τα πάντα μα τα πάντα σε αυτή την ταινία με κάνουν να ανατριχιάζω οπότε μην μου πολυδίνετε σημασία.

Το φαγητό στο “9 1/2 Weeks”

Το φαγητό στο “Tom Jones”

Τι λέγαμε πιο πάνω για φαγητό; Αγνοήστε τα τελευταία δευτερόλεπτα και των δύο σκηνών. Το σεξ είναι αυτό που συμβαίνει στο κυρίως πιάτο.

Η σκηνή με το σκάκι στο “Thomas Crown Affair”

Και εδώ βασικά το ίδιο (αγνόησε τα τελευταία δευτερόλεπτα) αλλά με …μια παρτίδα σκάκι…; Εύγε. Ξεκάθαρα στην κατηγορία “Τι άλλο θα σκεφτούνε πια”, όμως σκέτη απόλαυση να βλέπεις Στιβ Μακουίν και Φέι Ντάναγουεϊ στις απέναντι πλευρές ενός ασπρόμαυρου ταμπλό, να κάνουν έρωτα (πριν κάνουν έρωτα).

Η σκηνή φωτογράφισης στο “Blow-Up”

Ο Ντέιβιντ Χέμινγκς απλά είναι ανεξέλεγκτος μπροστά στην Βερούσκα (που παίζει τον εαυτό της) με την κάμερα-εργαλείο, μέχρι που αναφωνεί κάτι “Yes, yes!” και μετά σηκώνεται και φεύγει. Μικελάντζελο Αντονιόνι, φίλες και φίλοι.

Μπόνους από σειρά: Η Γουίλοου και η Τάρα από τη “Buffy, the Vampire Slayer”

Στο κολέγιο η Γουίλλοου αρχίζει να κάνει μαγικά ξόρκια με την Τάρα. Ποτέ μια τόσο προφανής αλληγορία δεν ήταν τόσο γοητευτική.