ΣΙΝΕΜΑ

Brie Larson για Captain Marvel;

H υπερηρωίδα της Marvel είναι προς αναζήτηση και τα πουλάκια λένε πως θα είναι η Brie Larson.

Με την ημερομηνία της ταινίας ‘Captain Marvel’ να κοντοζυγώνει – μακρινός για μας ο Μάρτης του 2019, κοντινός για ένα στούντιο παραγωγής – η ανάγκη για την εύρεση της κατάλληλης ηθοποιού που θα ενσαρκώσει την Carol Danvers είναι επιτακτική και σύμφωνα με όσα ακούμε, κάποια είναι πολύ κοντά στην πηγή.

Λίγους μήνες μετά το πρώτο της Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο ‘Room’, η Brie Larson βρίσκεται σε συζητήσεις για να υποδυθεί την Captain Marvel, με τα προγνωστικά λένε ότι θα δέσει το γλυκό.

Η Larson προσπαθούσε να χαράξει τη θέση της στη βιομηχανία από μικρή ηλικία και τα πρώτα πολλά υποσχόμενα δείγματα για τη μετάβασή της από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη, μετά τις σεζόν που πέρασε στο ‘United States of Tara’, ήταν η συμμετοχή της στο ‘Scott Pilgrim vs. The World’ και λίγο αργότερα στο ‘21 Jump Street’, όπου ξεχώρισε για το κωμικό της timing παρά τις σύντομες σκηνές της.

Τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της την έφερε το ‘Short Term 12’, που όπως μας είπε και η ίδια πρόσφατα σε συνέντευξή της, άνοιξε τους δρόμους για περισσότερες προτάσεις και –  ευτυχώς για εκείνη – λιγότερες οντισιόν. Τότε μάλιστα, το Oscar buzz που είχε για την κατηγορία του Β΄Γυναικείου Ρόλου ήταν έντονο, αλλά οι θέσεις καλύφθηκαν τελικά από άλλες συναδέλφους της.

Το ‘Captain Marvel’ αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Marvel, αφού θα είναι η πρώτη της ταινία με πρωταγωνίστρια μία υπερηρωίδα. Το στούντιο είναι αποφασισμένο να έχει γυναίκες και πίσω από τις κάμερες σε νευραλγικές θέσεις, με πρώτες τις Nicole Perlman (‘Guardians of the Galaxy’) και Meg LeFauve (‘Inside Out’) να γράφουν το σενάριο. Η σκηνοθεσία θα είναι επίσης γένους θηλυκού, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον Kevin Feige όμως, chief του Marvel Cinematic Universe, μπορούμε να περιμένουμε όνομα μέσα στους επόμενους μήνες.

Επόμενα βήματα της Larson θα είναι το δράμα ‘The Glass Castle’ στο οποίο αντικατέστησε την Jennifer Lawrence, αλλά και το ‘Kong: Skull Island’ που αναμένεται να τη βάλει στον κόσμο των blockbuster μια ώρα αρχύτερα.