ΣΙΝΕΜΑ

Γιατί η Captain Marvel δεν ειδοποιήθηκε πριν το ‘Infinity War’

Η Μάχη της Νέας Υόρκης θα ήταν μια καλή αφορμή θα έλεγε κανείς.

Μία πολύ καλή αφορμή, θα μπορούσε να πει κανείς, για να ειδοποιήσει ο Nick Fury την Captain Marvel, ήταν στη Μάχη της Νέας Υόρκης. Όταν οι Chitauri και ο Loki ισοπέδωναν την πόλη και οι Avengers προσπαθούσαν να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν. Ή όταν, ας πούμε, ο Ultron προσπαθούσε να δρομολογήσει το τέλος της ανθρωπότητας.

Την πρώτη φορά όμως που είδαμε τον βομβητή του Fury, ήταν στην post-credits σκηνή του ‘Inifinity War’. Λίγο πριν γίνει κι ο ίδιος στάχτη, το πρώην αρχηγόπουλο της S.H.I.E.L.D. πρόλαβε να κάνει μία καθοριστική κλήση που δεν έστησε μονάχα τον πρόλογο του ‘Avengers: Endgame’, αλλά και την επόμενη φάση του Marvel Cinematic Universe.

Παρότι, λοιπόν, δεν είμαστε ξένοι σε αφηγηματικές εξελίξεις που παίρνουν ως δεδομένο ότι θα τις αποδεχτείς για να προχωρήσει η πλοκή, κάποιες είναι τόσο κραυγαλέες που δεν μπορείς να τις προσπεράσεις τόσο εύκολα.

Γι’ αυτό και το /FILM, όταν μίλησε στον πλέον οσκαρούχο παραγωγό του MCU, Kevin Feige, έπρεπε να τον ρωτήσει για την απόφαση του Fury να μην την καλέσει στον αγώνα νωρίτερα. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:

Peter Sciretta: Έχω να σου κάνω μια ερώτηση που κάπως ψειρίζει το πράγμα.

Kevin Feige: Είμαι έτοιμος.

Sciretta: Και ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις την απάντηση. Γιατί δεν χρησιμοποίησε ο Nick Fury τον βομβητή μέχρι το Infinity War; Είχε ανοίξει μια τεράστια τρύπα στον ουρανό και εξωγήινοι είχαν επιτεθεί στη Νέα Υόρκη.

Feige: Λοιπόν, θα έλεγα δύο πράγματα. Ένα, του είχε πει ότι πρέπει να είναι μια πραγματική έκτακτη ανάγκη, σωστά; Ναι.

Sciretta: Επειδή ήταν απλά μια πόλη. Υποθέτω δεν είναι ολόκληρος ο κόσμος.

Feige: Το άλλο είναι το εξής. Πώς ξέρετε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον βομβητή; Πώς ξέρουμε ότι δεν τον πάτησε πιο πριν; Δεν τον έχουμε δει να τον χρησιμοποιεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το έκανε ποτέ.

Sciretta: Καλή απάντηση.

Μπορεί να είναι καλή η απάντηση. Μπορεί και να μας θυμίζει ελαφρώς την απάντηση της Marvel για τον άφαντο Πύργο των Avengers σε όλα τα μαρβελικά shows στο Netflix:

Κατά κάποιον τρόπο, το να είσαι λιγότερο συγκεκριμένος βοηθά το κοινό να κατανοήσει ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιονδήποτε δρόμο. Εδώ που καθόμαστε τώρα μπορώ να δω το Empire State Building, αλλά αν καθόμασταν 30 τετράγωνα προς τα κει, δεν θα μπορούσα να το δω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Απλά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το δούμε από εδώ που βρισκόμαστε”.

Ίσως ο Fury πίστευε απλά πάρα πολύ στο παρεάκι που είχε φτιάξει. Με τον Iron Man, τον Captain America και τον Hulk στο παιχνίδι, ίσως κι εσύ να ένιωθες το ίδιο.

ΚΙ ΑΛΛΗ MARVEL:

Το Black Panther έδωσε στη Marvel τα πρώτα Όσκαρ της ιστορίας της
Ζεις ή πέθανες; Τι θα σου συνέβαινε αν ήσουν στο ‘Avengers: Infinity War’
Η Disney ετοιμάζει σειρές με αγαπημένους σου Avengers για την πλατφόρμα της