ΣΙΝΕΜΑ

‘Middle Earth’: O Tolkien και τα φοιτητικά του χρόνια γίνονται ταινία

Τα χρόνια στο Exeter, η Emily, ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος και η έμπνευση.

Πώς δεν έχει λάβει ακόμα την περιποίηση high-profile βιογραφικής ταινίας ο J.R.R. Tolkien, είναι απορίας άξιο. Ήρθε η ώρα όμως και γι’ αυτόν τον τεράστιο λογοτέχνη να κάνει την περασιά του από τη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά χωρίς τα hobbit του παρέα.

Το πρότζεκτ θα το σκηνοθετήσει ο Βρετανός James Strong που έχει σκηνοθετήσει επεισόδια των ‘Downton Abbey’, ‘Gracepoint’, ‘Broadchurch’, ‘11.22.63’ και ‘Doctor Who’ – με λίγα λόγια μυρίζει ήδη classy το πράγμα – και θα βασιστεί σε έξι χρόνια συνεντεύξεων και έρευνας.

Η ταινία θα απεικονίσει τα φοιτητικά χρόνια του διάσημου συγγραφέα και δε θα είναι το αναμενόμενο από τη γέννηση στον θάνατο biopic που έχουμε μάθει να περιμένουμε. Τότε είναι που o Α΄Παγκόσμιος πόλεμος διέκοψε την ανενόχλητη φοίτησή του στο Exeter της Οξφόρδης και τη μόλις ξαναζεσταμένη σχέση του με την μέλλουσα σύζυγό του, Edith Bratt. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε εάν το ‘Middle Earth’, όπως θα ονομαστεί η ταινία, θα αγγίξει τον αρχικό ενδοιασμό του να συμμετάσχει στον πόλεμο και τον εξευτελισμό που υπέστη εξαιτίας αυτού.

Σίγουρα πάντως είναι μεγάλη δραματουργική ευκαιρία, κυρίως γιατί ήταν οι εμπειρίες του στον πόλεμο αυτόν, οι καινούριες φιλίες που έκανε και η αγάπη του για την Emily που θα οδηγούσαν τελικά στην έμπνευση και το όραμά του για τη Μέση Γη και τις μάχες για τη διεκδίκησή της.