AP Photo/Michael Sohn
ΣΙΝΕΜΑ

Ο Di Caprio έχει ένα πολύ ρομαντικό ψευδώνυμο για τον Brad Pitt

Σίγουρα δεν είναι αυτό που φαντάστηκες.

Για να αποτυπώθηκε τόσο στο ‘Once Upon a Time… In Hollywood’, ε, κάτι θα σημαίνει. Αυτό το τρομερό bromance εξάλλου είχε αποτυπωθεί και στη συνέντευξη που μας είχαν δώσει πριν λίγους μήνες.

Ο Di Caprio, λοιπόν, δεν φωνάζει τον Pitt ούτε ‘φιλαράκι’ ούτε ‘μαν’ ούτε ‘μανίτο ούτε οτιδήποτε τέτοιο. Το φαντάζεστε πιστεύω. Το ξέρετε. Aπό αυτούς τους δύο θα περιμέναμε κάτι πιο πρωτότυπο. Δεν ξέρω όμως ειλικρινά αν το πήραμε.

Όπως ο ίδιος ο Brad Pitt παραδέχτηκε, ο Di Caprio τον αποκαλεί ‘Lover’ και εδώ που τα λέμε του ταιριάζει, ακόμα και αν φαντάζει και λίγο μπερδευτικό. Πάντως και ο ίδιος o Brad Piit, όπως δηλώνει, δεν είναι ότι αδιαφορεί γι’αυτό το όνομα. Ίσα-ίσα του αρέσει.

Εδώ που τα λέμε, όλη η χρήση προφανώς και δεν γίνεται unironically και έχει μέσα της ένα δείγμα αντρικής αμηχανίας απέναντι στη διαχείριση των πολλών συναισθημάτων προς τον κολλητό. Παρά την αμηχανία όμως, πραγματικά, μετά και από την ταινία, μπορώ πολύ εύκολα να τους φανταστώ να το εξαπολύουν ο ένας στον άλλο. Και μάλλον θα έχει την πλάκα του.

***

Η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος κάνουν μια αναδρομή σε 90+ χρόνια ιστορίας των Όσκαρ, γεμάτα περίεργες ιστορίες και σπουδαίες ταινίες. Από τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και τον ‘Τιτανικό’, μέχρι τη ‘Γκαρσονιέρα’ και το ‘Λιμάνι της Αγωνίας’, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας φιλμ που πήραν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.