NETFLIX

Η εποποιία του Scorsese και 13 ακόμη επιλογές για τον Νοέμβριο στο Netflix

Διπλό βασιλικό δράμα, emo λαβ στόρι, το οσκαρικών βλέψεων έπος του Scorsese και χριστουγεννιάτικο hype.

Από βασιλικά δράματα και το πρώτο οσκαρικό στοίχημα του Netflix, μέχρι χριστουγεννιάτικο hype και το πιο emo εφηβικό λαβ στόρι, η πλατφόρμα έχει κάτι για όλους και γι’ αυτόν τον μήνα:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

THE CROWN: SEASON 3

Αλλαγή σκυτάλης για τους πρώτους βασιλικούς σταρ του ‘Crown’. Σειρά έχουν η Olivia Colman και ο Tobias Menzies στον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Colman, μετά την επιτυχία του ‘Broadchurch’ και το Όσκαρ για το λανθιμικό Favourite’, βάζει επιτέλους το στέμμα που της ανήκει. Ο, δε, Menzies, μετά από σταθερά βήματα στο ‘Night Manager’, το ‘Catastrophe’, το ‘Game of Thrones’ και πιο πρόσφατα στο εξαιρετικό ‘Terror’, αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο αξιόπιστα ταλέντα που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία. Η 3η σεζόν του ‘Crown’ θα δώσει έμφαση στον Κάρολο, στην κόντρα Ελισάβετ και Μαργαρίτας και στην Τραγωδία του Άμπερφαν.

Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Olivia Colman δεν έχει βάλει ακόμα το αληθινό της στέμμα

THE END OF THE F***ING WORLD: SEASON 2

Δεν ήταν απαραίτητη η επιστροφή του ‘The End of the F***ing World’ για 2η σεζόν, τα κόμικ στα οποία βασίζεται η σειρά μάλιστα σταματούν στο σημείο που σταματούν και τα επεισόδια του 1ου κύκλου, όμως η σεναριογράφος Charlie Covell είχες πολλές ιδέες για τη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν το οπερατικό, emo λαβ στόρι του James και της Alyssa θα συνεχιστεί με τρόπο αναμενόμενο, αλλά σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Jonathan Entwistle ο τόνος του show θα παραμείνει ίδιος. Γνωρίζουμε πάντως πως στα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το τρομακτικό road trip του εφηβικού ζευγαριού, μια γυναίκα εμμονική με τον άντρα που δολοφόνησαν βγαίνει από τη φυλακή και ζητά εκδίκηση.

Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου

QUEER EYE: WE ‘RE IN JAPAN!

Το ‘Queer Eye’ είναι η καλύτερη ριάλιτι εκπομπή αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Βασίζεται στο ορίτζιναλ κόνσεπτ που είχε περάσει και από την Ελλάδα, με πέντε ειδικευμένα στον τομέα τους queer άτομα να κάνουν makeovers (οι νέοι Fab 5 τα αποκαλούν make-betters!) σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Προσηλωμένοι σε μία βελτιωμένη βερσιόν των συμμετεχόντων αντί για συθέμελες αλλαγές, ο Jonathan (grooming), ο Tan (fashion), ο Bobby (διακόσμηση), ο Karamo (life coach) και ο Antoni (φαγητό) τα βάζουν μεν με τις κακές συνήθειες των ηρώων της εκπομπής (άλλη μία λέξη που χρησιμοποιούν!), κυρίως όμως θέλουν να τα βάλουν με τους λόγους που δημιούργησαν εξαρχής τις συνήθειες αυτές. Εάν δεν έχεις χρόνο για τις 4 σεζόν του show αυτή τη στιγμή, το special επεισόδιο που ετοίμασαν στην Ιαπωνία και θα προβληθεί την 1η Νοεμβρίου θα είναι η τέλεια εισαγωγή.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

11 επεισόδια του Queer Eye που θα σου μάθουν την αξία του πλαντάγματος

DOLLY PARTON’S HEARTSTRINGS

Μετά το ‘Dumplin’, την οικογενειακή κομεντί της Jennifer Aniston που εμπνεύστηκε από την επιρροή της Dolly Parton στη γυναικεία αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση, η Parton κάνει την παραγωγή της δικής της ανθολογικής σειράς, γύρω από τις ιστορίες που ενέπνευσαν τα τραγούδια της. Καθένα από τα 8 επεισόδια της σειράς θα έχει διαφορετική πλοκή, η εμφάνιση της Parton είναι επιβεβαιωμένη και το υπόλοιπο καστ που θα αλλάζει ανά επεισόδιο έχει ονόματα όπως Kathleen Kennedy, Ginnifer Goodwin, Melissa Leo και Bellamy Young. Είναι δύσκολο να εκτιμήσει επαρκώς κανείς την επίδραση της Parton στην αμερικανική κουλτούρα, η σειρά όμως θα το προσπαθήσει.

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου

AMERICAN SON

Ένα χωρισμένο ζευγάρι αναζητά απαντήσεις για την εξαφάνιση του γιου τους. Το επιτυχημένο θεατρικό του Broadway με πρωταγωνίστρια την Kerry Washington μεταφέρεται στο Netflix ως σειρά, εγκυμονώντας δύσπεπτες θεματικές όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και το χάσμα γενεών. Οι πρώτες κριτικές που βγήκαν μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο το αναφέρουν ως μισοψημένο και αναίτια σαπουνοπερίστικο, ωστόσο Kerry είναι αυτή. Πρώτα δοκιμάζουμε και μετά απορρίπτουμε.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου

NAILED IT! HOLIDAY!

Στο υπόσχονται συχνά – δηλώνω κι εγώ ένοχη – αλλά το ‘Nailed It!’ όντως δεν είναι σαν τις εκπομπές μαγειρικής που έχεις συνηθίσει. Bασικός πόλος έλξης του είναι η πραγματικά πηγαία ευθυμία του, όταν άχρηστοι ψήστες γλυκών προσπαθούν να εξιλεωθούν φτιάχνοντας το λιγότερο απαίσιο cake που μπορούν να σκαρώσουν. Δεν χορταίνεις να τους βλέπεις να τα θαλασσώνουν. Εφευρετικό και πάντα καλοπροαίρετο, το ‘Nailed It!’ κάνει κάτι σπάνιο – γιορτάζει την αποτυχία. Ζυμώθηκε, πέτυχε και γέννησε 3 σεζόν, μία ισπανόφωνη και μία γαλλόφωνη εκδοχή σε χρόνο αστραπή, και τώρα επανέρχεται με χριστουγεννιάτικο κόνσεπτ, εξαφανισμένα υλικά, αδιανόητες απαιτήσεις και θλιβερά τελικά αποτελέσματα.

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου

THE GREAT BRITISH BAKING SHOW: HOLIDAYS

Στη 2η σεζόν του εορταστικού ‘Great British Baking Show: Holidays’, 8 αγαπημένοι του κοινού ψήστες προηγούμενων κύκλων του βασικού διάσημου show, ξαναμπαίνουν κάτω από τη λευκή τέντα για να επιδοθούν σε ugly Xmas sweaters, βρώσιμες χιονόμπαλες και τα χαρακτηριστικά σεξουαλικά υπονοούμενα που ντύνουν το βρετανικό χιούμορ του show. Πολύ καλή εισαγωγή σε περίπτωση που δεν έχεις δει την ορίτζιναλ σειρά, πολύ καλό δωράκι για τους μύστες της.

Πρεμιέρα: 8 Νοεμβρίου

ATYPICAL: SEASON 3

Όταν γνωρίσαμε τον αυτιστικό Sam στην ντραμεντί του Netflix, ήταν 18 ετών, είχε αποφασίσει να ερωτευτεί και ξεκινούσε ένα ταξίδι με τη μητέρα του (Jennifer Jason Leigh) με στόχο την ανεξαρτησία του. Πλέον πηγαίνει στο πρώτο έτος Πανεπιστημίου και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, από το να κάνει φίλους μέχρι να διαχειριστεί το πρόγραμμά του.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

THE IRISHMAN

Η εποποιία του Martin Scorsese έχει Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, μεταπολεμική Αμερική και οργανωμένο έγκλημα που διατρέχει δεκαετίες, γύρω από την εξαφάνιση του Jimmy Hoffa. Η αφήγηση του έπους γίνεται από έναν βετεράνο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, συνδεδεμένου με διαβόητες προσωπικότητες της εποχής, και κόστισε μεταξύ $160 και $200 εκατομμυρίων στο Netflix. Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για το CGI που έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει τον De Niro να μοιάζει νεότερο, δίκαια βρίσκω, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα το δείξει η νεκροψία.

Πρεμιέρα: 27 Νοεμβρίου

THE KING

Ο David Michôd του ‘Animal Kingdom’ φτιάχνει ένα ιστορικό δράμα βασισμένο στα τέσσερα θεατρικά έργα της ‘Henriad’ που έγραψε ο Σαίξπηρ (‘Richard II’, ‘Henry IV, Part 1’, ‘Henry IV, Part 2’, and ‘Henry V’) που ακολουθεί τον Timothée Chalamet ως Hal, έναν ξεροκέφαλο πρίγκιπα που αναλαμβάνει τον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του. Το έργο έχει γραφτεί από τον Michôd και τον Joel Edgerton που συμμετέχει και σε έναν από τους ρόλους που πλαισιώνουν τον Chalamet, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Sean Harris, η Lily-Rose Depp, ο Robert Pattinson που συνεργάζεται ξανά με τον Michôd μετά το ‘Rover’, και ο Ben Mendelsohn.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου

LET IT SNOW

Μια χιονοθύελλα χτυπά μια μικρή πόλη σε μια κρύα Παραμονή Χριστουγέννων, επηρεάζοντας φιλίες, ερωτικές ζωές και το μέλλον διάφορων τελειόφοιτων του τοπικού Λυκείου. Η χριστουγεννιάτικη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες ορίτζιναλ χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες που ετοιμάζει το Netflix μέσα στον Νοέμβρη (Holiday in the Wild, Holiday Rush, The Knight Before Christmas), κυρίως για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την κάμερα. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των John Green, Maureen Johnson και Lauren Miracle, μετρ της young adult λογοτεχνίας, γράφτηκε από τη Victoria Strouse του τιμιότατου ‘Finding Dory’ και σκηνοθετείται από τον Luke Snellin που έχει δουλέψει για το ‘My Mad Fat Diary’, το ‘The A Word’ και το ‘Wanderlust’. Στο καστ ο Shameik Moore (The Get Down), η Kiernan Shipka (Mad Men, Chilling Adventures of Sabrina), η Odeya Rush (Dumplin) και οι Liv Hewson (Santa Clarita Diet).

Πρεμιέρα: 8 Νοεμβρίου

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

I’M WITH THE BAND: NASTY CHERRY

Η λατρεμένη Charli XCX βοήθησε στον σχηματισμό της γυναικείας μπάντας Nasty Cherry, θα δούμε πώς στο μουσικό ντοκιμαντέρ ‘I’m With the Band’. Η μπάντα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της EP, πάνω στο timing της σειράς, ενώ έχει ήδη κάνει sold out συναυλίες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου

THE TOYS THAT MADE US: SEASON 3

Η 1η σεζόν της σειράς-ντοκιμαντέρ ‘The Toys That Made Us’ δεν στηρίχθηκε μονάχα στον παράγοντα της νοσταλγίας για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Αντίθετα, παρουσίασε στραβοπατήματα κολοσσών όπως της Barbie ή της Hasbro που αν είχαν έρθει σε πέρας θα είχαν διαμορφώσει πολύ διαφορετικά την οικονομία της ποπ κουλτούρας, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική διάσταση για το licensing. Η συνέχεια είχε Lego, Star Trek, Transformers και Hello Kitty, ενώ τώρα επιστρέφει με Power Rangers και Χελωνονιντζάκια.

Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου

FIRE IN PARADISE

Τον περσινό Νοέμβριο, μια βουκολική κοινότητα στους πρόποδες της Sierra Nevada παραδινόταν στις φλόγες της πιο θανατηφόρας πυρκαγιάς στην καταγεγραμμένη ιστορία της Καλιφόρνια. Άφησε πίσω της τουλάχιστον 86 νεκρούς και την πλήρη ισοπέδωση μιας σύγχρονης αμερικανικής πόλης. Της Paradise, όνομα και πράγμα. Το ντοκιμαντέρ του Netflix κάνει ένα οδοιπορικό απολογισμού στην περιοχή, όσο μαίνονται νέες φωτιές αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου

***

Και μην ξεχνάς! Αν θες να μάθεις για το πιθανώς στοιχειωμένο σετ της ‘Έκτης Αίσθησης’, άκου το Halloween podcast μας για τα 20 χρόνια της εμβληματικής ταινίας, με αποκλειστικές δηλώσεις από τον ίδιο τον M. Night Shyamalan!