ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Παρασκευή 29/9

Μένουν κάποιες ακόμα Νύχτες Πρεμιέρας κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Πάμε να δούμε τα SOS της ημέρας:

HAPPY END

Σκηνοθεσία: Μίχαελ Χάνεκε

Ο σκηνοθέτης της ‘Λευκής Κορδέλας’ και του ‘Amour’ εισχωρεί στα μυστήρια μιας εύπορης γαλλικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας παίζουν επικίνδυνο κρυφτούλι μεταξύ τους. Καθώς οι αλήθειες ξεσκεπάζονται μία προς μία, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ένα υπόγειο δίκτυο απόγνωσης και αλλοτρίωσης που απλώνει τις ρίζες του από τη μια γενιά στην άλλη. Δε ζητάει συμπάθεια για τους ήρωές του και δε χαρίζει την ανακούφιση μιας ικανοποιητικής κατακλείδας. Μόνο για ένα πράγμα θέλει να βεβαιώσει: Όποιος πιστεύει στα χάπι εντ σε αυτή τη ζωή, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα.

AK-NYEO (ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ)

Σκηνοθεσία: Τσουνγκ Μπιούνγκ-γκιλ

Η Σουκ-χι είναι μια φονική μηχανή που μετά από 10 χρόνια δράσης ως μυστική πράκτορας έχει την ευκαιρία να αλλάξει ζωή. Όμως δύο άντρες θα κάνουν το μοιράιο λάθος να την τραβήξουν πίσω στο σκοτεινό παρελθόν της. Ντελιριακή δράση, απίστευτες κασκάντες και γαλόνια αίματος, σε μια επίδειξη σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ που απαγορεύεται να μη δει κάποιος στη μεγάλη οθόνη.

L’ISOLA DI MEDEA (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ: ΟΤΑΝ Η ΚΑΛΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΖΟΛΙΝΙ)

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Ναΐτσα

Ένα μικροσκοπικό νησί στην Ιταλία κατάφερε να χωρέσει δύο από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα: τη Μαρία Κάλλας και τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Μέσα από τις μαρτυρίες φίλων και συνεργατών σκιαγραφείται το χρονικό μιας περιπετειώδους κινηματογραφικής συνάντησης με αφορμή τη ‘Μήδεια’ και ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, ο οποίος μονοπώλησε το ενδιαφέρον του σκανδαλοθηρικού Τύπου της εποχής του. Η ταινία προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα και με αφορμή την 40ή επέτειο του θανάτου της Μαρίας Κάλλας.

Παρουσία του σκηνοθέτη.

SI TU VOYAIS SON COEUR (ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ)

Σκηνοθεσία: Ζοάν Σεμλά

Μετά τον θάνατο του καλύτερου του φίλου, υπεύθυνος του οποίου μπορεί να ήταν ο ίδιος, ο Ντάνιελ βρίσκει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο για χαμένες ψυχές και σταδιακά γλιστρά στην παρανομία. Όταν όμως γνωρίζει την όμορφη Φρανσί, προσπαθεί να ονειρευτεί μια καλύτερη ζωή και για τους δύο. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και η Μαρίνα Βαχτ είναι οι φωτογενείς πρωταγωνιστές ενός μοντέρνου νουάρ, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σκηνοθετικά ντεμπούτα της χρονιάς.

UN BEAU SOLEIL INTERIEUR (Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ)

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί

Μια διαζευγμένη γυναίκα αναζητά τον έρωτα σε ένα Παρίσι που φαίνεται να έχει χάσει κάθε ρομαντισμό. Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σε έναν κυνικό τραπεζίτη, έναν γοητευτικό ηθοποιό, τον πρώην σύζυγό της και ένα φλερτ της μιας βραδιάς; Πνευματώδης και χιουμοριστική, η ολοκαίνουργια και πιο έξω καρδιά ταινία της Ντενί περιέχει μια από τις ωραιότερες ερμηνείες της Ζιλιέτ Μπινός και τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι σε εμφανίσεις-έκπληξη. Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ Κάννών.

Παρουσία της ηθοποιού Σαντρίν Ντιμά.