OSCARS

Όσκαρ 2019: Spike Lee εναντίον Trump

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ζήτησε από τον κόσμο να μείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

“Η λέξη της ημέρας είναι ‘ειρωνεία'” σημείωσε ο Spike Lee, διαβάζοντας τον λόγο του μέσα από 2-3 κίτρινες σελίδες τετραδίου (ναι τετραδίου, ούτε εκτυπωμένες, ούτε τίποτα, σωστός old school), παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το BlacKkKlansman, από τα χέρια του έξαλλου από χαρά, Samuel L. Jackson.

Το Όσκαρ το μοιράστηκε με τους Tσάρλι Βάχτελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτζ και Κέβιν Γουίλμοτ, ενώ αξίζει να πούμε ότι ήταν η τρίτη φορά που ήταν υποψήφιος, μετά το ντοκιμαντέρ του 1997 ‘4 Little Girls’ και φυσικά την ταινία-σταθμό του 1989, ‘Do The Right Thing’. Α, και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το σήκωσε.

“Μπροστά σε όλον τον κόσμο, θέλω απόψε να πλέξω το εγκώμιο των προγόνων μας που έκτισαν αυτή τη χώρα και την έκαναν αυτό που είναι σήμερα, μαζί με τη γενοκτονία των ιθαγενών της κατοίκων”, φώναξε ο Spike Lee. “Είμαστε όλοι ενωμένοι με τους πρόγονούς μας. (…) Οι Προεδρικές Εκλογές του 2020, βρίσκονται ένα βήμα μακριά μας. Ας κινητοποιηθούμε. Ας είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, κάνε την ηθική επιλογή της αγάπης εναντίον του μίσους…”.

Δες το βίντεο, για να καταλάβεις γιατί ο λόγος του ξεσήκωσε όποιον τον παρακολουθούσε live και πώς τα έβαλε με τον Donald Trump, χωρίς καν να χρειαστεί να αναφέρει το όνομά του: