ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

20 χρόνια μετά, το Galaxy Quest έχει γίνει (σχεδόν) πραγματικότητα

Μα το Σφυρί του Grabthar, το Galaxy Quest είναι ταινιάρα. Την αναλύουμε παρέα με τον άνθρωπο που την έκανε κόμικ.

Μα το Σφυρί του Grabthar, το Galaxy Quest είναι ταινιάρα. Η πιο καλοπροαίρετη sci-fi σάτιρα στην ιστορία του σινεμά ήταν η ορίτζιναλ επιστολή αγάπης στα nerds και αξίζει πέρα για πέρα την cult υστεροφημία της.

Με καλεσμένο τον Ηλία Κυριαζή, τον πολυγραφότατο comic book writer και artist που ξεκίνησε την καριέρα του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ζωγραφίζοντας τη συνέχεια της ταινίας στα κόμικ, η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος συνεχίζουν το αφιέρωμά τους στο θρυλικό, κινηματογραφικό 1999 και καταπιάνονται με το διαστημικό έπος του Dean Parisot.

Πόσα Όσκαρ άξιζε το αδιανόητο καστ της ταινίας και ποιους σημερινούς σταρ εντοπίσαμε στους πρώτους τους ρόλους; Πόσο μπροστά ήταν το φιλμ σε σχέση με την τωρινή πραγματικότητα των fan conventions; Τι σχέση είχε ο Spielberg με το τελικό αποτέλεσμα και με ποιους είχε αντιπαραθέσεις ο Tim Allen στα γυρίσματα;

Βρες και κάνε subscribe σε όλα τα Podcast του Oneman εδώSoundcloud/Castbox/Spotify/iTunes/RSS. Στείλε μας σχόλια/ερωτήσεις/προτάσεις για θέματα στο [email protected].

***

Βρες τον Θοδωρή Δημητρόπουλο @dark_tyler στο Twitter και το Instagram/[email protected]

Βρες την Ιωσηφίνα Γριβέα @ Facebook/[email protected]

ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ 1999:

Eyes Wide Shut στα 20: Ο εφιάλτης του Κιούμπρικ εξιλεώνεται
20 χρόνια μετά, σπάμε τον 1ο κανόνα του Fight Club: Μιλάμε για το Fight Club
20 χρόνια μετά, το ‘Matrix’ είναι ακόμη μια τέλεια ταινία