DISNEY

Το ντοκιμαντέρ του Game of Thrones και το Όνομα του Ρόδου: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβαλικά θρίλερ, η τελευταία σκοπιά του 'Game of Thrones' και μπόλικο νουάρ.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

THE PERFECTION

Ταυτότητα: Ερωτικό θρίλερ με περγαμηνές

Πρωταγωνιστούν: Allison Williams, Alaina Huffman, Steven Weber, Logan Browning

Στη σκηνοθεσία: Richard Shephard

Το ‘The Perfection’ έφυγε από το Fantastic Fest με το καλύτερο buzz του φεστιβάλ. Θεοπάλαβο ερωτικό θρίλερ γεμάτο από WTF εξελίξεις και σοκαριστικά καρέ φαίνεται να είναι το συλλογικό συμπέρασμα, φτιαγμένο για γερά στομάχια. Η Charlotte, ένα πρώην παιδί θαύμα της μουσικής, ψάχνει και συναντά την νέα σταρ του παλιού της σχολείου, με ακραίες συνέπειες. Να πω κάπου εδώ, ότι μετά από τούτο και το ‘Get Out’, δεν θα μπορέσω να εμπιστευτώ ποτέ ξανά την Allison Williams (‘Girls’).

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

GAME OF THRONES: THE LAST WATCH

Ταυτότητα: TV special για τη σειρά-φαινόμενο

Πρωταγωνιστούν: Το πολύπαθο καστ και συνεργείο του ‘GoT’

Στη σκηνοθεσία: Jeanie Finlay

Όσο εμείς περνούσαμε σχεδόν δύο χρόνια γράφοντας θεωρίες για το ‘Game of Thrones’, προσπαθώντας να ξεζουμίσουμε την παραμικρή δήλωση των πρωταγωνιστών για να ενώσουμε τα σημεία της 8ης σεζόν, η Jeanie Finlay είχε το ελεύθερο στα απροσπέλαστα σετ της σειράς και έφτιαχνε το μεγάλο αντίο του HBO στη ναυαρχίδα της τελευταίας δεκαετίας του. Η ντοκιμαντερίστρια Finlay σκηνοθέτησε πρόσφατα το ‘Seahorse’, ένα πολυεπίπεδο, τρυφερό φιλμ για τη ζωή του τρανς άντρα Freddy McConnell και τις προσπάθειές του να φέρει βιολογικά στον κόσμο ένα δικό του παιδί. Η ευαίσθητη ματιά της Finlay θα ταιριάξει σίγουρα στις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τις κάμερες του ‘GoT’ και στον άθλο γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν. Όπου κι αν στέκεσαι για το φινάλε της σειράς, το ‘Last Watch’ θα βοηθήσει να κλείσει ένας κύκλος.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαΐου, μία εβδομάδα ακριβώς μετά την προβολή του μεγάλου φινάλε αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και σε Prime Time προβολή τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

Σειρές

THE NAME OF THE ROSE

Ταυτότητα: Μεσαιωνικό θρίλερ μυστηρίου

Πρωταγωνιστούν: John Turturro, Rupert Everett, Michael Emerson

Το πασίγνωστο best-seller του Umberto Eco γίνεται αγγλόφωνη σειρά ιταλογερμανικής συμπαραγωγής. Προβλήθηκε αρχικά στην Ιταλία, αλλά τώρα τραβάει για Αγγλία και Αμερική οπότε φαίνεται να βρίσκεται πια μόλις ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο μακριά μας. Σε ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων το 1327, ο αδελφός Άντσο της Μελκ θα μας αφηγηθεί τα δραματικά γεγονότα που έζησε ως δόκιμος εκεί, όταν ο αδελφός Γουλιέλμος της Μπάσκερβιλ καταφθάνει για να συμμετάσχει σε μία αντιπαράθεση αντιπροσώπων του Τάγματος των Φραγκισκανών και της παπικής έδρας σχετικά με τη φτώχια. Με την άφιξή τους όμως εμπλέκονται στην αναζήτηση ενός χειρογράφου του Αριστοτέλη, σε άνομες σχέσεις μεταξύ μοναχών και σε μια σειρά φόνων που μας κεντρίζει ακόμα το ενδιαφέρον, 30 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου. Πέρα απ’ όλα αυτά ωστόσο, αν είσαι απλός άνθρωπος όπως κι εμείς και δεν χρειάζεσαι εκατό επιχειρήματα για να πειστείς, ρίξε μια ματιά στο καστ και θα καταλάβεις.

Η μίνι σειρά θα προβληθεί από το Sundance TV.

HIGH SEAS

Ταυτότητα: Ισπανικό νουάρ εποχής

Πρωταγωνιστούν: Eloy Azorín, Ivana Baquero, Luis Bermejo

Λίγο από ‘Τιτανικό’, λίγο από ‘Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές’, λίγο από τα υψηλά production values που μας έχουν συνηθίσει οι ισπανικές σειρές του Netflix. Σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι πολυτελείας από την Ισπανία στη Βραζιλία στα τέλη των ’40s, ένας φόνος διαταράσσει τη διασκέδαση των επιβατών. Η γυναίκα που δολοφονείται δεν υπάρχει στη λίστα επιβατών, ούτε τη θυμάται κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δολοφόνος δεν θα μπορέσει να διαφύγει μέχρι να τον ανακαλύψουν. Το μελόδραμα είναι δεδομένο αλλά γι’ αυτό δεν αγαπήθηκε και το ‘Gran Hotel’; Σε αντίθεση με εκείνο ωστόσο, ή το ‘Velvet’ του ίδιου στούντιο παραγωγής, το ‘High Seas’ θα δώσει έμφαση στο μυστήριο.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

SHE’S GOTTA HAVE IT: SEASON 2

Ταυτότητα: Σύγχρονη κωμωδία για νέα γυναίκα καθόλου μόνη ψάχνει

Πρωταγωνιστούν: DeWanda Wise, Chyna Layne, Joie Lee

To ‘She’s Gotta Have It’ ήταν το κινηματογραφικό ντεμπούτο που ανέδειξε τον Spike Lee σε πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη.  Ήταν και ένα από τα φιλμ που ανήγγειλαν το κύμα του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου τη δεκαετία του ’80, αλλά και την απεικόνιση μαύρων χαρακτήρων έξω από τα ρηχά στερεότυπα του ναρκομανούς ή της πόρνης που τότε επικρατούσαν. Πλέον η Nola Darling έχει επανέλθει στο Netflix από τον ίδιο τον Lee, ανανεωμένη για μια γενιά που βρίσκει τον έρωτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για τη γυναίκα που θέλει να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά της χωρίς ενοχές. Η Nola δεν έχει μόνο εραστές, αλλά και τον έλεγχο μιας αφήγησης που της ανήκει. Η 2η σεζόν θα ξεκινήσει 18 μήνες μετά το τέλος της 1ης και θα συνεχίσει το ταξίδι της αναζήτησης μιας ισορροπίας μεταξύ αυτών που θέλει η Nola πει μέσα από την τέχνη της και της εικόνας που οι άλλοι σχηματίζουν γι’ αυτή.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

WHAT/IF

Ταυτότητα: Ανθολογικό νεο-νουάρ θρίλερ

Πρωταγωνιστούν: Renée Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner, Louis Herthum

Δύο νεόνυμφοι με οικονομικά προβλήματα αποδέχονται την ανήθικη πρόταση μιας γυναίκας για να εξασφαλίσουν κάποια έσοδα έκτακτης ανάγκης. Η μυστηριώδης γυναίκα που πρωταγωνιστεί στη νεο-νουάρ σειρά θρίλερ είναι η Renée Zellweger που, σαν άλλος Κορλεόνε, ξέρει πώς να στο κάνει πολύ δύσκολο να την αρνηθείς. Αν ανανεωθεί μετά την 1η του σεζόν, το ‘What/If’ θα γίνει μια ανθολογική σειρά με διαφορετικό κάθε χρονιά ηθικό δίδαγμα, επηρεασμένο από σύγχρονα γεγονότα. Έρχεται από τον Mike Kelley του απολαυστικού, σκανδαλώδους ‘Revenge’.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ερωτικά θρίλερ και αληθινά εγκλήματα: Τι θα λιώσεις τον Μάιο στο Netflix
To ‘Game of Thrones’ μπορεί να είναι η τελευταία σειρά που θα δει ταυτόχρονα ο πλανήτης