NETFLIX

Ο Τελευταίος Πόλεμος του ‘Game of Thrones’ ξεκινά: 3 ταινίες και 3 σειρές για το ΣΚ σου

Hangover στο Winterfell, μουσικά δράματα, φεστιβαλικά ντοκιμαντέρ και μαύρες κωμωδίες. Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ (C’ EST CA L’ AMOUR/REAL LOVE)

Ταυτότητα: Οικογενειακό δράμα

Πρωταγωνιστούν: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg

Στη σκηνοθεσία: Claire Burger

Γλυκό και ακριβέστατα κατασκευασμένο οικογενειακό δράμα στο οποίο καμία στιγμή δε μοιάζει να περισσεύει, έστω κι αν σπανιώς η Burger αφήνει να φανεί η υπόσχεση μιας αληθινά ριζοσπαστικής δημιουργού. Σε αυτή την συναισθηματική δυναμική τριών προσώπων: ο πατέρας έρχεται σταδιακά αντιμέτωπος με τη διαπίστωση πως όλες οι γυναίκες της ζωής του πρόκειται να τον αφήσουν πίσω κι άρα οφείλει να ανακαλύψει πρώτα τον εαυτό του. Η 14χρονη κόρη τον κατηγορεί για την απώλεια της όποιας σταθερότητας έβρισκε στη ζωή της, καθώς η ίδια προσπαθεί να διαχειριστεί όχι μόνο τη Ζωή Μετά αλλά και την νέα κοπέλα της. Κι η 17χρονη κόρη, ένα βήμα πια από το να αποχωριστεί το πάλαι ποτέ στιβαρό οικογενειακό περιβάλλον, παρουσιάζει μια αβέβαιη μα κρυφά ελπιδοφόρα ματιά στο μέλλον που όμως δημιουργεί τυφώνες συναισθηματικής αβεβαιότητας στην παρούσα φάση. Αυτή η ‘Αγάπη’, απολύτως χαμηλών τόνων και ταπεινών προθέσεων, αγνοεί πλήρως τις όποιες μελοδραματικές, over the top σειρήνες, εστιάζοντας σε ένα επίπεδο απόλυτα αναγνωρίσιμης καθημερινότητας, επανατοποθετώντας μονίμως τους κεντρικούς χαρακτήρες και τη μεταξύ τους δυναμική, φέρνοντας όλους αντιμέτωπους αλλά και υποστηρικτικούς μεταξύ τους με τον ένα τρόπο ή τον άλλον. Στο τέλος, νιώθει ο θεατής πως τους γνωρίζει όσο καλά γνωρίζονται και μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι επαναστατικό σαν σινεμά, αλλά είναι απολύτως ικανό ως δράμα. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί από τη One From the Heart.

TEEN SPIRIT

Ταυτότητα: Μουσικό δράμα

Πρωταγωνιστούν: Elle Fanning, Agnieszka Grochowska, Archie Madekwe 

Στη σκηνοθεσία: Max Minghella

Μια κοπέλα πολωνικής καταγωγής από τη φτωχή αγγλική επαρχία διαγωνίζεται σε ριάλιτι τύπου ‘Χ Factor’ προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, να γίνει τραγουδίστρια. Στην προσπάθειά της τη βοηθά ένας ξεπεσμένο Κροάτης πρώην τραγουδιστής όπερας που περνά πλέον τις μέρες του συχνάζοντας στο μπαρ που η κοπέλα τραγουδά για να βγάζει το μεροκάματο. Τα τραγούδια της ταινίας, ερμηνευμένα και από την ίδια την Ελ Φάνινγκ, αποτελούν ένα all-star ρόστερ ονομάτων της σύγχρονης, εναλλακτικής ποπ (Robyn, Grimes, Carly Rae Jepsen, κλπ) και είναι δίχως αμφιβολία το κυρίαρχο ατού του φιλμ. Σε μια εποχή που οι σταρ γεννιούνται από την αμεσότητα των viral βίντεο και του YouTube, ακόμα κι η σημασία ενός τέτοιου ριάλιτι μοιάζει βγαλμένη από το παρελθόν, και η αποστασιοποιημένα ‘80s αισθητική της ταινίας υπογραμμίζει αυτή την απομάκρυνσή της από τον όποιο ρεαλισμό. Ταυτόχρονα, ο Minghella προσδίδει στο όλο κυνήγι του ποπ στάρντομ μια ευρύτερη αίσθηση δυσαρέσκειας και κενότητας το οποίο είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλά δεν βρίσκει απαραιτήτως αντίκρυσμα στην ίδια τη δραματική πορεία του φιλμ, η οποία είναι αρκετά γνώριμη και οριακά αμήχανη. Απόλυτα ταιριαστή στον κεντρικό ρόλο, η Elle Fanning επιστρέφει στην ερμηνευτική της μη-διάθεση από το ‘Neon Demon’, παίζοντας μια κοπέλα που δεν ξέρει πώς να νιώσει ευτυχία ακόμα και μέσα στο ίδιο το όνειρο που εκπροσωπεί για εκείνη την ίδια την ιδέα της ευτυχίας. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί από την Odeon.

KNOCK DOWN THE HOUSE

Ταυτότητα: Ντοκιμαντέρ για τη σπάνια ελπίδα στη σύγχρονη πολιτική

Στη σκηνοθεσία: Rachel Lears

Ντοκιμαντέρ που ξεχώρισε στο φετινό φεστιβάλ Sundance για τις καμπάνιες τεσσάρων γυναικών πολιτικών που κατόρθωσαν, παρά τις προοδευτικές απόψεις που πολλοί έκριναν ως μη εκλέξιμες, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κοινοτήτων τους και, σε κάποιες περιπτώσεις, να μπουν στο Κογκρέσο. Μέχρι να μας απογοητεύσει κι αυτή (όχι, μη, δεν θέλω), θα ακολουθούμε την Alexandria Ocasio-Cortez πιστά σε όλα της τα πρότζεκτ.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

GAME OF THRONES: SEASON 8, EPISODE 4

Ταυτότητα: “Tits and dragons”, σύμφωνα με τον Ian McShane

Πριν βάλει πλώρη για τον Τελευταίο Πόλεμο, το Winterfell πρέπει πρώτα να ζήσει το μεγαλύτερο hangover της τηλεόρασης. Οι νεκροί θα καούν και οι ζωντανοί θα σαλπάρουν για King’s Landing. Με τον Night King και τις θεωρίες μας για το τέλος του να έχουν πια εκτιναχθεί, κολυμπάμε επισήμως σε αχαρτογράφητα νερά για τον επίλογο της σειράς. Bring it on.

Η σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ προβάλλεται και Prime Time κάθε Δευτέρα στις 22:00, από το Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

DEAD TO ME

Ταυτότητα: Μαύρη κωμωδία βραβευμένων παραγωγών

Μαύρη κωμωδία με την Christina Applegate και τη Linda Cardellini για μία δυνατή γυναικεία φιλία που γεννιέται μέσα από το πένθος, αλλά και ένα σοκαριστικό μυστικό. Η σειρά είναι δημιουργία της βραβευμένης Liz Feldman που ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας είχε κάνει viral δηλώσεις στο παρελθόν («Είναι πολύ σημαντικό για μένα το θέμα του γκέι γάμου, ή αλλιώς του ‘γάμου’ όπως μ’ αρέσει να τον αποκαλώ, γιατί ξέρετε, σήμερα το απόγευμα έφαγα μεσημεριανό, όχι γκέι μεσημεριανό»). Εκτός από τη Feldman, στην παραγωγή βρίσκουμε τον Will Ferrell, τον οσκαρικό Adam McKay (Anchorman, The Big Short, Vice) και την Jessica Elbaum.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

TUCA & BERTIE

Ταυτότητα: Adult animation από τη συν-δημιουργό του ‘Bojack Horseman’

Το ‘Tuca & Bertie’ έρχεται από τη συνδημιουργό και σχεδιάστρια του ‘Bojack Horseman’, Lisa Hanawalt, και είναι η πρώτη από τις δύο εισαγωγές της κωμικού Ali Wong στη λίστα μας για τον Μάιο στο Netflix. Η Wong χαρίζει τη φωνή της στην Bertie, η breakout σταρ του ‘Girls Ttrip’ Tiffany Haddish είναι η Tuca και ο Steven Yeun (The Walking Dead, Burning, Twilight Zone 2019) είναι ο Speckles. Η σειρά αναμένεται σουρεαλιστική και βρίσκεται στην κορυφή με τα πολυαναμενόμενά μας, φρέσκα νετφλιξικά.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Γιατί το ιπποτικό χρίσμα της Brienne ήταν κληρονομιά της
Τι σημαίνει το τραγούδι του Podrick για τον Jon και τη Daenerys;
Όχι, ο Bran δεν άραξε στη μάχη του Winterfell. Την καθόρισε
Παίξε το απόλυτο κουίζ γνώσεων για τη σειρά